Zobrazit přihlášovací formulář

Vši třeste se – Na trhu je nová zbraň

  • Publikováno:
Vši třeste se – Na trhu je nová zbraň

Většina z nás už alespoň jednou zažila příchod svých ratolestí přinášejících nepříjemnou zprávu: „Mami, ve třídě máme vši.“ Co v takové situaci dělat? A existuje snad nějaké univerzální řešení, jak se s touto špatnou zprávou rychle a účinně vypořádat? Odpovědi naleznete v následujícím článku.

Vši způsobují lidské populaci trápení už po staletí a 21. století není výjimkou. Snad každá maminka dětí od školky po školy ví své. Dobrá zpráva však zní, že na český a slovenský trh nyní přichází novinka na bázi revoluční účinné látky, která právem ovládla trh s přípravky proti vším v sousedním Německu.1

Je důležité odstranit vši i hnidy

Přípravek NYDA® slibuje nekompromisní účinek, bleskové řešení v jedné aplikaci a maximální šetrnost. „Jeho výjimečnost spočívá ve speciální patentované účinné složce, nazývané dvoustupňový dimetikon,“ vysvětluje MUDr. Igor Šulc ze společnosti Medindex, která zastupuje zn. NYDA v České republice a Slovensku, pokračuje: „Tato látka vši jednoduše udusí. A nejen vši, ale také jejich larvy a hnidy. Zároveň je vědecky podloženo, že žádný jiný přípravek na vši a hnidy není tak účinný, jako právě NYDA.2 Neobsahuje žádné nebezpečné insekticidy, do organismu se po aplikaci nevstřebává ani minimum škodlivých látek a tak je přípravek vhodný pro novorozence – kdyby náhodou dostali vši třeba od starších sourozenců – a co je důležité, také pro těhotné a kojící ženy.“

Co se vší týká, lidstvo „povolalo“ do boje historicky mnoho přípravků včetně petroleje nebo nejrůznějších bylinek. Zároveň se rozmohlo nesčetně nepravd a mýtů.

Mýty a pravdy o vších

Mezi nejčastější z nich patří, že vši přenášejí nemoci. Podle MVDr. PharmDr. Radmily Zavadilové, CSc. z Ústavu farmakologie a farmacie, v Brně nic takového není pravda. „Veš dětská není přenašečem žádného infekčního onemocnění.“ To však nic nemění na tom, že jde o velmi rozšířený a nepříjemný problém, se kerým se potýkají především rodiny s dětmi. „Mnoho maminek v mém okolí se za problém s veškami stydí,“ podotýká maminka dvou synů, Soňa. „Přitom je prokázáno, že například děti oblíbené ve školním kolektivu, mají vši častěji, protože se kolem nich shlukují spolužáci. To je i případ mého syna, který platí za třídního šaška a pořád je kolem něho spousta dětí. Vyzkoušeli jsme doma ladaccos, ale až NYDA fngovala rychle a na sto procent!

Napadení vešmi nemá nic společného s nedostatečnou hygienou. Časté mytí vlasů nechrání před vešmi, ale dosáhneme tím jen čistých vlasů. Vši se vyskytují zejména tam, kde se do kontaktu dostává velké množství lidí, např. děti ve škole nebo školce. Vši se rozšiřují prostřednictvím přímého kontaktu hlavy s hlavou, např. při hrách, kdy jednoduše vši přelezou. Létat ani skákat vši totiž neumí! Bohužel tento mýtus vede i v dnešní době k tomu, že se mnoho rodičů stydí a napadení vší tají. Neinformují tak své okolí a bohužel dají tak vším čas, aby se nekontrolovatelně rozšířily. Z tohoto důvodu mohou školní zařízení s výskytem vší bojovat celé měsíce a taky se tak děje. Rodiče ale mají nyní naštěstí konečně v rukou účinnou zbraň.

Více informací a tipů najdete na www.nyda.cz

ZDE soutěžte o přípravky NYDA® a nafukovací vešku Tečku! 


Zdravotnický prostředek,

1)zdroj: IQVIA/IMS, 03/2018. Nejprodávanější přípravek proti vším a hnidám v Německu.

2)Böckeler W. und Richling I. (2007). Laborstudie zu den Kriech- und Spreiteigenschaften von Pedikuloziden. AG Parasitologie, Zoologisches Institut  der Christian-Albrechts-Universität zu Kiel

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

ducklet 1. 7. 2019, 21:12
a my používáme olej, slivovici a tea tree a vždy zabere..... (H)
bouse35 24. 6. 2018, 8:31
Na tomhle principu fungují všechny šampony na vši i domácí olejové zábaly :) Stejnou službu udělá i jakýkoli běžný kondicionér. Cokoli mazlavého ucpe vším dýchací otvory a tak je udusí. Na hnidy to ale nefunguje... Nechápu, v čem je ta pecka... :^)
kopretin.a 8. 7. 2018, 10:25
@bouse35 "Tato látka vši jednoduše udusí. A nejen vši, ale také jejich larvy a hnidy." v tom má být asi ta pecka...jestli je to ovšem pravda ví pánbůh ,-) já zůstanu u kovového odvšivovacího hřebínku, ten se mi zatím vždycky osvědčil. A co jsem četla v příbalovém letáku, tak po použití se mají vlasy vyčesat hřebenem proti vším, takže je to prašť jako uhoď, akorát ten přípravek stojí 50 ml 250 Kč.

Kategorie