Zobrazit přihlášovací formulář

Autosedačky Britax Römer opět zářily v prestižním testování německé automobilové asociace ADAC

  • Publikováno:
Autosedačky Britax Römer opět zářily v prestižním testování německé automobilové asociace ADAC

Sedačka SWINGFIX i-SIZE značky BRITAX RÖMER se v květnu stala absolutním vítězem prestižního testování, které pravidelně pořádá největší automobilová asociace v Evropě ADAC ve spolupráci s německou spotřebitelskou organizací Stiftung Warentest. Také další autosedačky této značky byly úspěšné - DUALFIX i-SIZE, BABY-SAFE2 i-SIZE a TRIFIX2 i-SIZE 

 

Autosedačka SWINGFIX i-SIZE má prvenství v kategorii sedaček do 105 centimetrů Porotu si získala kombinací jednoduchého používání, pohodlím pro dítě a maximální bezpečností. „Při instalaci tohoto modelu je téměř nemožné udělat chybu, je velmi intuitivní. Již tradičně sedačky Britax Römer získaly body také za bezpečnou konstrukci, která je vyvíjená, konstruována, testovaná a následně i vyrobena přímo v německém sídle firmy,“uvedl jednatel společnosti Baby Direkt, která je výhradním distributorem značky pro Českou republiku, Lukáš Fiala. 

       

Mezi autosedačkami, které lze otáčet o 360 stupňů, byla nejlépe ze všech ohodnocená Britax Römer DUALFIX i-SIZE. Model tak ve skupině porazil autosedačky Maxi-Cosi Axissfix Air a Cybex Sirona S i-Size. „U této autosedačky je kromě bezpečnosti kladen důraz také na to, aby přirozeně splynula s interiérem vozu a příjemně se do něj opticky začlenila.“ prohlásil Fiala.

 

TRIFIX 2 I-SIZE, která získala nejlepší hodnocení v kategorii od 15 měsíců do 4 let, nabízí nejbezpečnější způsob poutání sedačky i dítěte, prvotřídní boční ochranu a pohodlí pro spánek.

 

BABY-SAFE2 i-SIZE pak získala za bezpečnost známku 1.5, čímž také získala první místo ve své kategorii.


 

Stiftung Warentest patří mezi nejvíce etablované spotřebitelské organizace v Německu. Společně s automobilovou asociací ADAC pořádá testy nejnovějších dětských autosedaček dvakrát ročně. Porotci se při testu sedaček dívají na to, jak sedačka obstojí při nárazu, dále jak dobře se ovládá, a nakonec na její ergonomii.  Při letošním jarním testování bylo hodnoceno 23 dětských autosedaček od 14 různých značek.

 

 

 

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie