Zobrazit přihlášovací formulář

Jak dodat objem i těm nejjemnějším vlasům

  • Publikováno:
Jak dodat objem i těm nejjemnějším vlasům

Nikdo nechceme zplihlé vlasy. Ale zdaleka ne všichni jsme obdaření hustými a zdravými vlasy, které prostě můžeme nechat uschnout a vypadat báječně. Pokud je nedostatečný objem problém, který s vlasy řešíte, máme pro vás několik užitečných tipů, jak si s tím poradit. A některé z nich nás nebudou stát víc než minutu úpravy vlasů navíc.

Zplihlé vlasy mohou mít několik příčin. Buď nám příroda prostě nenadělila a my máme vlasy řídké a/nebo extrémně jemné, nebo procházíme hormonálními změnami a vlasy se nám rychle mastí (což může být jeden ze symptomu syndromu PCO. Více se dočtete zde.), také ale můžeme mít prostě špatný střih nebo používat nevhodnou kosmetiku.

  • Pokud chceme vlasům dodat objem, neměli bychom používat hutně vyživující kosmetiku, ale naopak tu určenou pro jeho zvětšení.
  • Důležité je pořádně se zbavit stylingových produktů už při mytí, jejich zbytky totiž mohou vlasy zatěžovat a táhnout je dolů.
  • Pokud máme řídké vlasy a chceme jim dodat objem, pravděpodobně se pro nás nebude fungovat styl dlouhých vlasů. Polodlouhé a ostříhané po vrstvách je rozhodně lepší nápad.
  • Nenanášejte stylingové produkty na mokré vlasy (pokud k tomu nejsou vyloženě určené). Jinak vlasy zbytečně zatíží a nebudou fungovat.

A teď – jak na objem?

Nadzdvihněte kořínky
Dodat objem vlasům, které jsou v délkách narušené barvením, není zas až takový problém. Nám ale jde o to, abychom měli objem už od kořínků – a vypadali tak maximálně přirozeně. Existuje spousta přípravků, které naneseme ke kořínkům a které je nadzvednou. Postačí ale i úplně obyčejné pěnové tužidlo.

Tupírujte
Tato metoda je možná old-school, ale funguje. Všichni víme, jak na to – důležité ale je svrchní vrstvu vlasů vykartáčovat dohladka. Jakmile pramen natupírujeme, přelakujeme ho a odložíme „na stranu“. Jakmile máme hotovo po celé hlavě, dáme vlasy tam, kde mají být, vezmeme si hustý plochý kartáč (ideálně štětinový) a vlasy uhladíme. Je málo ošklivějších věcí, než když nám koukají zacuchané trsy zpod pár hladkých pramenů.

Fénujte v předklonu
Pokud si vlasy pořádně umyjeme a použijeme adekvátní kosmetiku, přijde na řadu vysoušení. Jestliže používáme fén, můžeme zkusit kořínky nadzdvihnout tím, že si vlasy budeme foukat v předklonu. Vlas trošku pozmění svůj přirozený „sklon“ a objem nám vydrží. V této pozici (v předklonu) si můžeme vlasy i přelakovat, objem pak vydrží déle. Můžeme si také nanést lak na prsty a vmasírovat si ho ke kořínkům.

Použijte krepovací žehličku
Máte doma krepovací žehličku? Můžete ji použít na kořínky. Když vynecháte úplně vrchní a spodní vrstvu vlasů, zbytek můžete nakrepovat od kořínků cca 5 cm do délek. Drobné vlnky ve vlasech dodají objem jednoduše mechanicky.

Spěte v culíku
Pokud chcete dodat vlasům nejen objem, ale i texturu, chcete definované prameny a možná i lehce zvlněné, ideální je jít spát po zhruba devadesátiprocentním vysušení vlasů s vlasy smotanými do drdolu, volného zapleteného copu nebo jen vysoko učesaného culíku. Důležité je použít volnou, ideálně spirálovou gumičku, abychom si vlasy nepolámali.

Změňte pěšinku
Je to nepříjemné, málokomu z nás se do toho chce, ale je to účinné. Pokud si desetiletí češeme vlasy na pěšinku v jednom místě, vlasy tak zafixujeme. Prostým přehozením pěšinky naopak docílíme toho, že kolem ní budou vlasy mnohem vzdušnější. Stejně tak můžeme vlasy fénovat podél různě vytvořených pěšinek, nepravidelně, nestandardně a pokaždé jinak. Vlasy tak trošku zmateme a bude jim trvat, než zase slehnou, i když si je pak učešeme tak, jak jsme zvyklí.

Zkuste to bez kondicionéru
Pokud si to můžete dovolit. Kondicionér bychom měli nanášet do maximálně spodních dvou třetin délek vlasů, rozhodně ne ke kořínkům (i tady může být zakopaný pes zplihlých vlasů. Šampon patří ke kořínkům, kondicionér ke koncům!). Pokud se ale naše vlasy obejdou, jednou za čas bychom je mohli nechat odpočinout od kondicionéru – který vlasy sice uhlazuje, ale také zatěžuje.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie