Zobrazit přihlášovací formulář

Udělejte si výhled z okna takový, jaký chcete! Poradíme, jak na to

  • Publikováno:

Zdá se vám, že když se někdy podíváte z okna, cítíte se mnohem příjemněji. Ano, bezesporu tomu tak může být. Především pohledy do přírody jsou kouzelné a dokážou člověka doslova napěchovat potřebnou energií. Aktuálně je venku podzim a příroda se barví do všemožných odstínů, jež člověku stoprocentně udělají radost. Že doma máte minimum oken a z těch stávajících vidíte pouze zástavbu a industriální charakter města? Pak máte zřejmě trochu problém, který ovšem v žádném případě není neřešitelný. Naopak, klidně si lze pořídit skvělé fototapety schopné elegantně alternovat právě přítomnost klasického okna. Pohled na takovou fototapetu okna je mnohdy stejně kouzelný jako ten klasický, kdy se díváte na reálnou krajinu. Jestliže vás takováto fototapeta oslovila, jste na správném místě. V následujících řádcích se totiž podrobně podíváme na motivy, jež mohou být tímto neotřelým a poutavým způsobem zobrazeny.

 

Jarní příroda plná zeleně 

Moc hezké jsou především pohledy ven na zahradu, kde se všechno zelená. Takový krásný trávník nedokáže nahradit nic. I proto se vyplatí fototapeta okno, která znázorňuje právě krásně střiženou trávu v kombinaci s dalšími okrasnými zelenými rostlinami. Třeba takový okrasný záhon vypadá velmi živě a dokáže přidat zahradu i k domu, u kterého se fyzicky vůbec nenachází. Výbornou volbou jsou také variace, na kterých jsou znázorněny nejrůznější plodiny, jež se tradičně pěstují na polích a záhoncích. Třeba zeleninovou zahradu si můžete vykouzlit velmi rychle a snadno. Samozřejmě vám sice odpadne radost z úrody, nicméně nebudete se také muset o nic starat, což je také skvělé. Hodně povedené jsou i výhledy z okna o sklizni, kdy může být úroda přímo jakoby naskládána na stole hned za oknem. Tím pádem budete mít jistotu krásného pohledu ven. To, že bude úroda jen fiktivní, vůbec nevadí.

 

 

Tradiční předměty na venkovním parapetu 

Tapeta okno do zahrady je sice krásná, nicméně výbornou volbou jsou také simulace oken venkovních statků s mnohými rustikálními motivy. Takové staré vozy a tradiční přístroje vypadají perfektně. Dokonale si tak doma i třeba v panelákovém bytě vytvoříte atmosféru venkova, kde ještě stále funguje to, že poctivá práce člověka dokáže uživit. Moc hezky vypadají také scenérie, kdy jsou na okně zvenčí třeba různé vázičky, případně květináče plné pestrobarevných kvítků. Hodně dobře vypadají také fototapety zobrazující třeba truhlíky s chilli papričkami, případně nějakými bylinkami. Jen si musíte v případě fototapety myslet na to, že si bylinku neutrhnete a nepřidáte do pokrmu, který aktuálně připravujete.

 

 

Pohled na okno zvenčí 

I ten zcela jistě není k zahození. Některá především starší okna vypadají opravdu hodně zajímavě. Stačí si vzít jednotlivé stavební slohy. Ty nabídly v dobách dávno minulých i novějších opravdu skvostné architektonické prvky. Jen si vezměte třeba taková klasicistní okna. Jinak ale není problém najít i elegantní fototapety, jejichž předmětem zobrazení jsou okna starší jen několik desítek let. Vždyť třeba s takovými dřevěnými okenicemi dokážou nadělat velkou parádu. Pokud se ke všemu ještě přidá fakt, že daná budova je zděná bez jakékoli fasády, celkový dojem bude hodně neotřelý.

 

 

Nádherná rozlehlá krajina 

Není nic krásnějšího, než když člověk otevře okno, a podívá se do rozlehlé krajiny okolo. Často ani není vidět její konec. Tapeta okno 3D dokáže i toto. Nádherné jsou třeba pohledy do úrodné krajiny plné polí, vinné révy nebo jiných zemědělských plodin. Pokud milujete spíše zimní krajinu, můžete si fototapetu s motivem okna přizpůsobit i tímto způsobem. Jen byste měli počítat s tím, že zima nepanuje rozhodně v našich končinách celý rok a pohled v létě na sněhem okrytou krajinu není zrovna optimální. Optimální je proto volit spíše neutrálně laděnou fotografii, na niž se bude dát dívat v průběhu celého roku. Najdou se bezesporu i lidé, kteří mají rádi pohled na industriální prostředí. I takovéto variace fototapet jsou dnes k dispozici a lze si je objednat.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie