Zobrazit přihlášovací formulář

Krása snadno a rychle. Základní vychytávky pro každého

  • Publikováno:
Krása snadno a rychle. Základní vychytávky pro každého

Jednou provždy si v tom uděláme pořádek. Protože máme k dispozici více kosmetických přípravků, nástrojů, metod a možností než kdy dříve, začíná být poměrně složité už jenom vyzkoušet všechno, co by nám mohlo vyhovovat. Natož si vybrat a vydržet u toho, novinky v péči o krásu přicházejí na trh každých pár minut. A vždycky je to to nejlepší, co kdy. Jak poznat, které způsoby péče jsou nejlepší? Jednoduše.

Jako ostatně u všeho, i v péči o krásu ukáže až historie, co byl ten nejlepší nápad. A už teď máme pár věcí, které se drží na předních příčkách efektivity celá desetiletí. Z nějakého důvodu tomu tak je a ten důvod je jednoduchý – protože fungují. A zatím je nic z „trhu“ nevytlačilo.

Kruhy pod očima, nateklé oční okolí? Vylouhované čajové sáčky. Proč? Protože černý a zelený čaj obsahují taniny, třísloviny, které mají svíravý účinek. Stáhnou tedy cévky a zmírní otok, stejně tak bude menší průtok krve pod kůží, tedy i tmavé kruhy (což je právě krev prosvítající tenkou kůží kolem očního okolí) zmizí.

Potřebujeme stáhnout póry? Studená voda. Proto nás rodiče často učili, že ráno je třeba si opláchnout obličej studenou vodou. Nejen, že nás to pořádně probere, ale také to stáhne póry a naše pleť bude vypadat mladistvější, bude se méně mastit a celkově bude vypadat zdravěji. Ledová voda pomůže také na otoky každého typu, po probdělé noci, oteklé oči, poradí si taky s červenýma očima, unaveným vzhledem a tak dále.

  • Už jste slyšeli, jak pomáhá v péči o pleť perlivá voda? Přečtěte si několik zajímavostí o ní tady.

Tónování pleti? Jablečný ocet. Zdravé vypnutí pleti, která pak bude hladká a jemná, to dokáže jablečný ocet. Když ho smícháme s vodou v poměru jedna ku čtyřem a naneseme ho ráno na vyčištěnou pleť vatovým tampónkem, nebudeme se stačit divit, jak hezky a přirozeně vypnutou budeme pleť mít.

  • Jablečný ocet můžeme využít také proti lupům. Umyjte vlasy, opláchněte šampón a přelijte vlasy octovou vodou – respektive vlasy a pokožku hlavy. Poté vlasy opláchněte vodou a naneste kondicionér jako obvykle.

Začervenaný vřídek? Oční kapky. Toto je možná pro někoho netradiční metoda, ale známá už je taky velmi dlouho. Co dělají oční kapky? Mírní zarudnutí oka. Takže opět působí na cévky, které stáhnou a začervenání zmizí. Není jediný důvod, proč kapky nepoužít také na pleť, respektive pokožku okolo vřídku, který je zarudlý tak, že ani nejlepší korektor nepomáhá na dlouho.

Lesklé vlasy? Olivový olej. Je mnoho způsobů, jako ho využít. Jedním z nich bude taky pro lesklé vlasy. Olej zahřejte (ale ne tak, aby byl horký) a před mytím ho naneste na vlasy a pokožku hlavy. Vmasírujte a dejte pod koupací čepici nebo zabalte do igelitového sáčku. Pusťte si sprchu nebo jděte do vany a nechejte na vlastech v páře pronikat do hloubky vlasu alespoň 20 minut. Pak si hlavu umyjte jako obvykle (i když budeme muset asi víckrát zopakovat mytí šampónem) a vysušte, Uvidíte, že vlasy jsou několikanásobně lesklejší a pružnější.

Peeling. Rozhodně nepotřebujete nijak extrémní technologii k tomu, abyste odstranili odumřelou kůži. Bude bohatě stačit cukr a olivový nebo kokosový olej. Smíchejte tyto dvě ingredience dohromady a máte velmi výživný a efektivní peeling pro užití na celé tělo (nikoliv ovšem na obličej, pro ten je tato textura moc hrubá).

Místo deodorantu? Jedlá soda. Ano, jedlá soda je zázrak. A mimo jiné pohlcuje bakterie, které způsobují zápach. A tak talířek s jednou sodou dáváme do ledničky, vysypáváme jí dno odpadkového koše, dáváme ji do bot a podobně. Podobně ji můžeme využít, když zrovna nemáme po ruce deodorant. Nevlhčíme ji a naneseme na podlaží, kde pohltí nežádoucí pach. Můžeme smíchat také například s tea tree olejíčkem, který má antibakteriální účinky a hezky voní.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie