Zobrazit přihlášovací formulář

Letní rodinná dovolená se blíží. Jak ji přežít bez stresu a hádek

  • Publikováno:
Letní rodinná dovolená se blíží. Jak ji přežít bez stresu a hádek

Léto je za dveřmi a s ním i vytoužené dovolené. Pro mnoho z nás se ale taková dovolená stává spíše stresem. Přeci jen, 24 hodin denně s partnerem a neposednými dětmi dá zabrat i zkušeným matkám. Jak na to, abyste si dovolenou užili vy i vaše děti?

Plánovat dovolenou s dětmi znamená číst v katalogu cestovní kanceláře pečlivě mezi řádky. Zdaleka ne každý zájezd do atraktivní destinace za dobrou cenu je vhodný pro rodiče s malými ratolestmi.

Zabavit potomka na cestě bývá hodinu od hodiny těžší. Základem výběru rodinné dovolené by tedy měl být součet čtyř základních časových položek: cesta z domova na letiště + odbavení + let + transfer z letiště do hotelu.

Let do bulharského Burgasu netrvá ani dvě hodiny, zhruba stejně daleko jsou také řecké ostrovy Zakynthos či Korfu,“ vypočítává ředitel marketingu CK ALEXANDRIA Petr Šatný. „Ostrovy jsou navíc poměrně malé a transfer z letiště na hotel je tak krátký a rychlý,“ upozorňuje Šatný.

Romantické útesy versus písčité pláže

Při pobytu u moře s dětmi je mimořádně důležitý také charakter pobřeží a typ pláží. Na rozeklané útesy, které připadaly rodičům za svobodna romantické, mohou teď zapomenout.

Například právě na Zakynthosu je ale moře dlouho mělké, pláže jsou stejně jako v Bulharsku písčité a pro děti tedy velmi vhodné.

Součástí lepších hotelů v Turecku jsou zase velmi často skluzavky a tobogány, i proto je země dalším velmi častým dovolenkovým cílem pro rodiny s dětmi.


Zábaváři“ v čele s maskoty Karcoolkou a Lexou

I sebevíc milující rodiče ocení, když jejich děti někdo zabaví a dohlédne na ně. Na dovolené s CK ALEXANDRIA to budou animátoři neboli „zábaváři“, jak sami sebe rádi nazývají. Děti i dospělí se s nimi mohou bavit v Klubových hotelech Alexandria, které tradičně najdete v Bulharsku, Řecku, Turecku, Španělsku a nově i v Itálii a Albánii.


Ještě více zábavy přináší noví maskoti CK Alexandria Karcoolka a Lexa, jejichž příběhy můžete sledovat po celý rok v jednotlivých epizodách komiksu a v létě pak v klubových hotelech s nimi zábavu a dobrodružství prožít na vlastní kůži.

I nadále platí, že animační týmy připravují pro děti i dospělé pestrou paletu sportu, zábavy, tanců a scének, „převážně nevážně“ míněných aktivit, ale i soutěžních klání. Speciálně pro děti jsou tu Karcoolčiny dětské kluby s programem šitým dětem na míru. Nejedná se o pouhé hlídání dětí, ale vaše ratolesti se zde mohou těšit na nejrůznější aktivity a hry na souši i ve vodě.



 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie