Zobrazit přihlášovací formulář

Proti ucpaným pórům – DIY čistící proužky

  • Publikováno:
Proti ucpaným pórům – DIY čistící proužky

Tedy ještě trochu jinak – směs na odstranění nečistot z pleti, proti ucpaným pórům, extrémně výživná, energizující a posilující. Protože na to, abychom vyčistili zanesené póry, nepotřebujeme kupovat nic v drogerii ani lékárně. Bohatě nám bude stačit pár ingrediencí, které máme s největší pravděpodobností doma. A bonusem je, že taková směs o naši pleť zároveň i mimořádně pečuje.

Na naší pleti přes den ulpívají nečistoty, ať chceme, nebo ne. A zvlášť, pokud žijeme ve městech. Pokud tyto nečistoty necháváme na pleť působit déle, než je nezbytně nutné, způsobují předčasné stárnutí pleti, vrásky, nezdravý vzhled, šedavé zabarvení pleti, akné a vůbec všechno, co si jen umíme představit. Proto je nutné se večer každopádně odličovat (protože make-upy na sebe těchto nečistot naváží mnohem více) a pořádně vyčistit.

Pokud ale máme sklony k rozšířeným pórům, jejich zanášení a tvorbě černých teček, žije se nám s okolními nečistotami ještě hůře.

Jak čistit póry doma?

Pokud nechcete co dva týdny na kosmetiku, můžete si nečistoty z pórů odstranit sami a přírodně. Vytvoříme si speciální směs, kterou naneseme na nos, líčka, případně bradu nebo prostor mezi obočím.

Ingredience

  • Plnotučné bio mléko (cca 1 dcl)
  • Lžíce medu
  • Želatina v prášku
  • Mletá kurkuma

Všechny tyto ingredience pořádně rozmícháme a vzniklou směs naneseme na místa, na která potřebujeme – na vyčištěnou pleť.

Mléko dodává pleti potřebné proteiny a lipidy, které jsou jí vlastní a tvoří přirozenou bariéru pleti proti škodlivým vnějším vlivům.

Med zase působí antibakteriálně a pleť „dezinfikuje“. Díky enormnímu obsahu minerálů ji také zpevňuje a vyživuje. Poznáte kvalitní med? Návod najdete tady.

Kurkuma je vlastně takové práškové zlato (a byly doby, kdy byla ceněna více než zlato i drahé kameny), které působí jak vně, tak zevnitř naprosto neuvěřitelně. Zatímco vnitřně pomáhá především s nervovou soustavou, vně využíváme její dezinfekční a antibakteriální vlastnosti, stejně tak její energizující efekt, který pleti přináší. Více o tomto malém zázraku si můžete přečíst tady.

Želatina není nic umělého, většinou se setkáme s tou vepřovou nebo z mořských řas. Tak jako tak, kromě potřebné konzistence a kýženého „vysávacího“ efektu, nám želatina dodá také pleti vlastní látky, které zajišťují její pružnost.

  • Směs naneste na nos a jeho okolí a nechte zaschnout, po zhruba 10 minutách sloupnete i se všemi zbylými nečistotami. Ale pozor – kurkuma může způsobovat podráždění pleti, je to velmi intenzivní koření. Proto zkuste začít nejdříve s jejím menším množstvím. Mírné začervenání a mírný pocit štípání nevadí, ale doopravdy mírný. Můžete si citlivost na kurkumu vyzkoušet nejdřív třeba na hřbetu dlaně.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie