Zobrazit přihlášovací formulář

Maminky společně se svými dětmi testovaly stavebnice Resources. Jak to dopadlo?

  • Publikováno:
Maminky společně se svými dětmi testovaly stavebnice Resources. Jak to dopadlo?

Redakce Mimibazaru vybrala 5 maminek, kterým byly zaslány stavebnice Resources. Ty je společně se svými dětmi testovaly a po 3-týdenních hrátkách vám přinášíme jejich reakce!

Výrobce Taksa Toys přišel na trh s velmi kreativním produktem – stavebnicí Resources, která rozvíjí dětskou kreativitu, motoriku, sociální a emoční stránku osobnosti, a v neposlední řadě rozpoznávací vnímavost. Díky certifikaci TPE plastic si navíc můžete být jisti, že jsou všechny použité barvy a materiály zdravotně nezávadné.

Stavebnice je vhodná pro děti od 5 let a seženete ji v obchůdku s rozvojovými hračkami Kidtown.

Níže si přečtete dlouho očekávané recenze, které k nám od nadšených maminek doputovaly. Přejeme příjemné čtení!

 

Recenze od Jana Z. (JennyZako) ID 631417
 

Dcerce bude v létě 5 let a právě procházíme obdobím, kdy ji všechno zajímá, na všechno se ptá a ráda poučuje. Jako správná mamina jsem na ni pyšna, a i když už mě svými neustálými otázkami často "rozčiluje" vždy ji ráda vysvětlím, jak co funguje. A k mnoha odpovědím nám právě pomohla tato stavebnice. 


Jak už název říká, tak stavebnice obsahuje různé kostky, které evokují různý stavební materiál. Kámen, cihla, ocel, dřevo, ale i vodu a písek. Navíc jsou součástí panáčci, které ze staveb vytvářejí tu správnou zábavu. 

Materiál dává kostkám jeden smysl, další a rozhodně ne méně důležitý je úhel plochy kostek. Stavební materiál jako kámen není pravidelný a při stavbě do výšky je třeba hledat plochy k sobě navazující tak, aby budova měla pevné základy a nespadla. Skvělé na procvičení jemné motoriky a rozvoj uvažování.

Poslední, co nás hodně bavilo byl balanc a vyvažování jednotlivých kostek. Zkuste postavit cihlový sloupec na kuličce. Jen tento zdánlivě banální úkol nám zabral 20min a dost jsme se u něho zasmály.

Díky této stavebnici jsme objevily další možnosti objevování světa, které jsme doposud neznaly a rozhodně se u nás v budoucnu neztratí ba naopak, mám obavu, že ještě budeme muset dokoupit další sadu. 

Recenze od Nikola Málková (tigger) ID 10972

Velmi děkujeme za možnost tuto stavebnici vyzkoušet :-*

Když mi přišel mail, že jsme vybráni k testování, měla jsem velkou radost a sdělila tuto informaci synovi, kterému je 13 let. Ukázala jsem mu fotografie, které byly uvedeny na MMB a jeho reakce byla, že to je ale stavebnice " pro mrňata" .

Cca do týdne jsme obdrželi balíček.

                    RESOURCES STAVEBNICE

 

Už samotné balení nás zaujalo, velmi nápadité, skladné.

Uvnitř je přiložen papírový návod, kde jsou různé možnosti, co a jak postavit. Avšak hodně z uvedených předloh z této základní sady nelze postavit, protože je zde málo dílků. Nicméně právě tento důvod byl nakonec výhodou, protože musela přijít na řadu improvizace a fantazie.

Ukázalo se, že stavebnice není jen pro mrňata, protože není úplně jednoduché lecos postavit. Tím, že jsou některé dílky asymetrické, je třeba zručnost, přemýšlení - určitě velmi vhodné na jemnou motoriku.

Syn hned první den dokázal přes hodinu stavět, zkoušet.

Za sebe odceňuji skladnost, pastelové barvy, materiál - snadno udržitelné, možno opláchnout, příjemně měkké dílky, které jsou dle mého nezničitelné, takže je to hračka, která bude moci putovat generacemi :-)

 

Recenze od Alena S. (aguaverde) ID 102026

Předem děkujeme za možnost stavebnici testovat. 

Stavebnice je určena pro děti od 3let, u nás ale zaujala i 1.5letého ďábla. Tomu jsme jen schovali kuličky . 

Holky jsou ze stavebnice nadšené. Stavebnice je v hezké, pevné dóze, která vypadá, že i chvíli vydrží. Je příjemná  do ruky (žádný tvrdý plast) a hlavně děti musí u toho mít fantazii, kreativitu a procvičují motoriku. 

Malý se snažil stavět přesně to, co stavěly holky takže svoji motoriku procvičoval pořádně. I já jsem si pár věcí postavila. 

Naše testování stavebnice Resources

Plusy vidím v materiálu (je rozhodně příjemnější při šlápnutí, než kostička lega) a že není "obyčejná kostička", ale že při skládání se musí dítě soustředit, což u nás znamenalo, že přes samé soustředění se nestihly ani hádat. Zabavila je na pár hodin.... 

Mínusy....je jí málo a já musím dokoupit další.  

Za nás určitě stavebnici můžeme doporučit ostatním ....

 

Recenze od Jaroslava K. (Slávíček) ID 24703

     Minulý měsíc jsme měli možnost zapojit se do testování stavebnice Resources. Název v překladu znamená "suroviny" a vystihuje to, co stavebnice evokuuje. Jedná se o základní suroviny jako písek, dřevo, kameny, ocel, zeleň, člověka. Jednotlivé dílky mají  různé barvy a formy, většina má nepravidelný tvar s nakloněnými plochami a nerovnými okraji. Umožňuje vyzkoušet si v praxi gravitační zákon.  

Testování stavebnice Resources

     Na první pohled zaujme originální "industriální" balení  - má podobu plechovky na barvu. Narozdíl od jiných stavebnic zde odpovídá velikost balení jejímu obsahu. Plechovka je plná. Obsahuje 36 dílků. 

      Naše "testry" (děti 10 a 13 let) na první pohled zaujal materiál, z kterého je stavebnice vyrobená. Charakterizovala bych jej jako tvrdou gumu se sametovým povrchem.  Ta zaručuje nerozbitnost dílků a protiskluzovou vlastnost, která je podstatná při jednotlivých stavebních počinech, neboť jednou z nejzajímavějších možností, kterou stavebnice mimo jiné nabízí, je stavění různých balančních sestav. Velkou výzvou je vybalancovat co největší či co nejzajímavější stavbu. To vyžaduje v kombinaci s nepravidelnými tvary dílků poměrně velkou dávku trpělivosti. Při hře je třeba zapojit ve velké míře také fantazii. Další výhodou materiálu je jistě jeho bezpečnost, protože nemá žádné ostré hrany a nejde rozlámat či jinak poškodit.  

    Součástí balení  je sice obrázek  s inspiracemi, na velkou část z nich ale není obsah balení dostačující. A to bylo asi při společné hře dětí zásadní - neustále měly nedostatek dílků. Pro větší hratelnost a možnost budování velkorysejších stavebních počinů by bylo žádoucí zkombinovat větší počet balení  - čím více, tím lépe. Nejvíce děti bavila sestavená kuličková dráha, ke které využily i obal stavebnice. 

Kuličková dráha

 Kuličková dráha s plechovkou

Děkujeme za možnost stavebnici testovat.

Recenze od Tereza M. (TerezaMenclova) ID 414677

Dostali jsme možnost otestovat novou skvělou stavebnici, na kterou se hned Jakoubek vrhnul. 

Testování stavebnice


Jelikož to vyšlo, že byl starší brácha na ŠvP, tak ji měl celou pro sebe. 

Kubi je zvyklý na lego, dřevěné stavebnice a vůbec stavebnice všeho druhu, ale tato mu dala přeci jen zabrat. Kostičky do sebe pasují, ale už u toho musí víc přemýšlet. Nevzdal se, ani po desátém rozboření a začal jedenáctý pokus o sestavení domečku podle návodu.  

Ve čtyřech letech ho stavebnice hodně učí trpělivosti, jemné motoriky, rozvíjí fantazii a udrží ho i těchto pár kostiček hrát si hodiny u jedné věci.  

Když přijel i starší syn domů, hned se Kubi pochlubil, jak už to zvládá stavět, jak udrží kulička dvě prkna a nezbortí se. Maty, který je cholerik po mě, od toho párkrát odešel, ale přeci jen se vždy vrátil, aby stavebnici pokořil. 

Nyní už máme dokoupené další kostičky a stavíme všichni. 

Moc děkujeme za skvělou stavebnici. 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie