Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničce Jídlo

Kdo by neměl rád zmrzlinu. I když si ji v létě nikdo z nás asi neodpustí (a někoho touha dát si jako dezert vychlazený kopeček až dva nepřejde ani v zimě, nebo vlastně... nikdy), všichni víme, že je to asi tak trošku dietní hřích. Ale ani zmrzliny s krémovým základem nemusí nutně být kalorické bomby. Jak si můžeme doma připravit zmrzliny z pár ingrediencí, které budou vynikající, zdravé a jednoduše neodolatelné?

Na úvod si musíme ujasnit jednu věc. Pokud ve zmrzlině nebude tuk, v mrazáku nám kompletně ztvrdne. Proto sorbety připravujeme ihned k podávání (nebo do nich přidáváme například různé typy želatiny nebo „gumy“). Ale když přidáme například ořechová másla, smetanu nebo podmáslí (jak se dočtete dále), můžete domácí zmrzliny zamrazit a podávat i další dny.

Banánová zmrzlina

Začneme jednoduše. Budete potřebovat:

  • Zmrazené banány
  • Odtučněné mléko
  • Vlašské ořechy

Zmrazené banány vložíme do mixéru nebo šlehače a začneme mixovat. Postupně přiléváme mléko, dokud zmrzlina nedosáhne požadované konzistence. Přidáme podle chuti vlašské ořechy a ihned podáváme. Jednoduché, vynikající.

Kokosový sen

Budeme potřebovat:

  • Kokosové mléko (v plechovce)
  • Nepřislazovaný strouhaný kokos
  • Vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
  • Javorový sirup
  • Zmrazené banány

Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte dohladka (texturu zmrzliny budou „rušit“ jen kousky kokosu). Ředíme kokosovým mlékem, zahušťujeme banány. Než budeme podávat, přelijme zmrzlinu do srnčího hřbetu a alespoň na hodinu dáme do mrazáku.

Čokoládová s arašídovým máslem

Pro přípravu zmrzliny s touto neodolatelnou chutí budete potřebovat:

  • Neochucený řecký jogurt
  • Mražené banány
  • Javorový sirup
  • Neslazené arašídové máslo (hladké)
  • Kakaový prášek

Vezměte všechny ingredience kromě arašídového másla a mixujte dohladka. Konzistence by měla být hustá, krémová. Poté vezměte lžíci a sem tam vložte do zmrzliny hroudu arašídového másla. Poté mixujte jenom pulzy tak, aby máslo nebylo úplně rozmixované, ale tvořilo v ní nepravidelné „cestičky“. Zmrzlinu můžete podávat ihned, ale můžete ji i zamrazit. Jenom je pak dobré nechat ji před podáváním trošku „povolit“.

Citrón s podmáslím

Že by vás tato kombinace nenapadla? Jen ji zkuste, neodoláte!

  • Plnotučné mléko
  • Smetana ke šlehání
  • Podmáslí
  • Cukr krupice
  • Čerstvě vymačkaná šťáva z citrónů

Do velké mísy dejte šťávu z citrónů a cukr, šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte podmáslí, smetanu i mléko, oslaďte, chvíli prošlehejte, ať se trošku napění, a dejte do mrazáku. Před podáváním počkejte, než ztuhne. A nezapomeňte ji přikrýt, aby se nahoře neudělal zmrzlinový ekvivalent škraloupu (jako na mléce).

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
© 2004-2019 CZECH NEWS CENTER a.s. | Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt