Zobrazit přihlášovací formulář

Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničce

  • Publikováno:
Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničce

Kdo by neměl rád zmrzlinu. I když si ji v létě nikdo z nás asi neodpustí (a někoho touha dát si jako dezert vychlazený kopeček až dva nepřejde ani v zimě, nebo vlastně... nikdy), všichni víme, že je to asi tak trošku dietní hřích. Ale ani zmrzliny s krémovým základem nemusí nutně být kalorické bomby. Jak si můžeme doma připravit zmrzliny z pár ingrediencí, které budou vynikající, zdravé a jednoduše neodolatelné?

Na úvod si musíme ujasnit jednu věc. Pokud ve zmrzlině nebude tuk, v mrazáku nám kompletně ztvrdne. Proto sorbety připravujeme ihned k podávání (nebo do nich přidáváme například různé typy želatiny nebo „gumy“). Ale když přidáme například ořechová másla, smetanu nebo podmáslí (jak se dočtete dále), můžete domácí zmrzliny zamrazit a podávat i další dny.

Domácí banánová zmrzlina

Budete potřebovat:

  • zmrazené banány
  • odtučněné mléko
  • vlašské ořechy

Postup:

Zmrazené banány vložíme do mixéru nebo šlehače a začneme mixovat. Postupně přiléváme mléko, dokud zmrzlina nedosáhne požadované konzistence. Přidáme podle chuti vlašské ořechy a ihned podáváme. Jednoduché, vynikající.

Kokosový sen

Budete potřebovat:

  • kokosové mléko (v plechovce)
  • nepřislazovaný strouhaný kokos
  • vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
  • javorový sirup
  • zmrazené banány

Postup:

Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte dohladka (texturu zmrzliny budou „rušit“ jen kousky kokosu). Ředíme kokosovým mlékem, zahušťujeme banány. Než budeme podávat, přelijme zmrzlinu do srnčího hřbetu a alespoň na hodinu dáme do mrazáku.

Čokoládová zmrzlina s arašídovým máslem

Budete potřebovat:

  • neochucený řecký jogurt
  • mražené banány
  • javorový sirup
  • neslazené arašídové máslo (hladké)
  • kakaový prášek

Postup:

Vezměte všechny ingredience kromě arašídového másla a mixujte dohladka. Konzistence by měla být hustá, krémová. Poté vezměte lžíci a sem tam vložte do zmrzliny hroudu arašídového másla. Poté mixujte jenom pulzy tak, aby máslo nebylo úplně rozmixované, ale tvořilo v ní nepravidelné „cestičky“. Zmrzlinu můžete podávat ihned, ale můžete ji i zamrazit. Jenom je pak dobré nechat ji před podáváním trošku „povolit“.

Citrónová zmrzlina s podmáslím

Že by vás tato kombinace nenapadla? Jen ji zkuste, neodoláte!

Budete potřebovat:

  • plnotučné mléko
  • smetana ke šlehání
  • podmáslí
  • cukr krupice
  • čerstvě vymačkaná šťáva z citrónů

Postup:

Do velké mísy dejte šťávu z citrónů a cukr, šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte podmáslí, smetanu i mléko, oslaďte, chvíli prošlehejte, ať se trošku napění, a dejte do mrazáku. Před podáváním počkejte, než ztuhne. A nezapomeňte ji přikrýt, aby se nahoře neudělal zmrzlinový ekvivalent škraloupu (jako na mléce).

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Patty88 ID 312044
17.9.2021, 9:51
Milujeme zmrzliny.. snažím se dětem vymyslet různé kombinace, citronovou s podmáslím musím vyzkoušet