Nejlepší domácí zmrzliny z ingrediencí, které máte v ledničce
- Autor: Redakce Mimibazar
- Publikováno:

Kdo by neměl rád zmrzlinu. I když si ji v létě nikdo z nás asi neodpustí (a někoho touha dát si jako dezert vychlazený kopeček až dva nepřejde ani v zimě, nebo vlastně... nikdy), všichni víme, že je to asi tak trošku dietní hřích. Ale ani zmrzliny s krémovým základem nemusí nutně být kalorické bomby. Jak si můžeme doma připravit zmrzliny z pár ingrediencí, které budou vynikající, zdravé a jednoduše neodolatelné?
Na úvod si musíme ujasnit jednu věc. Pokud ve zmrzlině nebude tuk, v mrazáku nám kompletně ztvrdne. Proto sorbety připravujeme ihned k podávání (nebo do nich přidáváme například různé typy želatiny nebo „gumy“). Ale když přidáme například ořechová másla, smetanu nebo podmáslí (jak se dočtete dále), můžete domácí zmrzliny zamrazit a podávat i další dny. Pořídit si můžete také zmrzlinovač, s nímž bude příprava domácí zmrzliny ještě snazší.
Domácí banánová zmrzlina
Budete potřebovat:
- zmrazené banány
- odtučněné mléko
- vlašské ořechy
Postup:
Zmrazené banány vložíme do mixéru nebo šlehače a začneme mixovat. Postupně přiléváme mléko, dokud zmrzlina nedosáhne požadované konzistence. Přidáme podle chuti vlašské ořechy a ihned podáváme. Jednoduché, vynikající.
Kokosový sen
Budete potřebovat:
- kokosové mléko (v plechovce)
- nepřislazovaný strouhaný kokos
- vanilkový lusk nebo vanilkový extrakt
- javorový sirup
- zmrazené banány
Postup:
Dejte všechny ingredience do mixéru a mixujte dohladka (texturu zmrzliny budou „rušit“ jen kousky kokosu). Ředíme kokosovým mlékem, zahušťujeme banány. Než budeme podávat, přelijme zmrzlinu do srnčího hřbetu a alespoň na hodinu dáme do mrazáku.
Čokoládová zmrzlina s arašídovým máslem
Budete potřebovat:
- neochucený řecký jogurt
- mražené banány
- javorový sirup
- neslazené arašídové máslo (hladké)
- kakaový prášek
Postup:
Vezměte všechny ingredience kromě arašídového másla a mixujte dohladka. Konzistence by měla být hustá, krémová. Poté vezměte lžíci a sem tam vložte do zmrzliny hroudu arašídového másla. Poté mixujte jenom pulzy tak, aby máslo nebylo úplně rozmixované, ale tvořilo v ní nepravidelné „cestičky“. Zmrzlinu můžete podávat ihned, ale můžete ji i zamrazit. Jenom je pak dobré nechat ji před podáváním trošku „povolit“.
Citrónová zmrzlina s podmáslím
Že by vás tato kombinace nenapadla? Jen ji zkuste, neodoláte!
Budete potřebovat:
- plnotučné mléko
- smetana ke šlehání
- podmáslí
- cukr krupice
- čerstvě vymačkaná šťáva z citrónů
Postup:
Do velké mísy dejte šťávu z citrónů a cukr, šlehejte, dokud se cukr nerozpustí. Přidejte podmáslí, smetanu i mléko, oslaďte, chvíli prošlehejte, ať se trošku napění, a dejte do mrazáku. Před podáváním počkejte, než ztuhne. A nezapomeňte ji přikrýt, aby se nahoře neudělal zmrzlinový ekvivalent škraloupu (jako na mléce).
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé
Komentáře k článku
