Zobrazit přihlášovací formulář

Triky pro snadnější léto I.

  • Publikováno:
Triky pro snadnější léto I.

Když se řekne léto, všichni si nadšeně vybavíme dovolenou, teplo, slunce, třeba moře, hory, smích a dlouhé večery. Díky vzpomínkovému optimismu nikdo z nás nepomyslí jako první na upatlané děti, mastné grily, písek všude, štípnutí od hmyzu, zmačkané a vlhké oblečení při cestování a tak dále. Už vám léto nabývá realističtějších obrysů? Nezoufejte, máme pro vás několik tipů a triků, jak léto přežít v mnohem větší pohodě.

Plátěné tenisky. Ty máme v létě tendenci nosit naboso. A co se stane? Ve většině případů se nevyhneme nepříjemnému zápachu. Jak to vyřešíme? Nasypte do bot mořskou sůl, jedlou sodu, dětský pudr nebo v nich přes noc nechte vyschlé vylouhované čajové sáčky.

Písek z pláže. Budete potřebovat dětský pudr a malířskou štětku. K čemu? Než vpustíte děti a sebe do auta nebo do domu, posypte se dětským pudrem, ten nasaje všechnu vlhkost a písek půjde nohem snadněji oprášit – malířskou štětkou. Prevence je lepší než náprava škod, takže se nebojte už a pláži oprášit lehátka, ručníky, pokud je třeba, vymeťte auto. A smetáček vám většinou stačit nebude, jeho štětiny bývají moc měkké.

Pach po vlhkém prádle. Ten řešíme většinou v kufrech po návratu z dovolené. I tady pro vás máme řešení – zmuchlejte staré noviny a napěchujte jimi kufr nebo jakoukoliv jinou, zatuchlou plastovou nádobu. Nechejte pár dní zavřené, poté noviny vytáhněte a je po vlhkosti i pachu.

  • Tip Mimibazaru: Vaříte kukuřici? Máme pro vás neobvyklý tip. Vařené a grilované kukuřičné klasy jsou stále oblíbenější pochoutkou, a pokud chcete vyloženě zazářit, když budete klasy vařit, přidejte do vody vrchovatou lžíci sušeného mléka. Kukuřice bude chutnat naprosto excelentně!

Prsty zabarvené od... ostružin nebo borůvek nebo jakéhokoliv jiného, tmavě barevného ovoce, snadno omyjete a zbavíte barvy citrónovou šťávou.

Slepené bonbóny. Pokud vaše děti trvají na gumových medvídcích nebo cucavých bonbónech i během léta (nebo vy sami máte mlsný jazyk), před převážením v horku balíček otevřete a nasypte do něj trochu kukuřičného škrobu. Promíchejte bonbóny a máte zajištěné, že se vám horkem neslepí.

Mrtvý hmyz na autě. Většinou se ho nezbavíme ani v té nejlepší myčce. A co pomůže? Olej. Ideálně ten ve spreji, který používáme na vaření k lehounkému zamaštění pánve. S jeho pomocí a za asistence kuchyňských utěrek setřeme ze skla jakkoliv odolné malé mrtvolky.

Navlhlý toaletní papír. Pokud jedete kempovat, asi znáte, jak nepříjemné je, když vám navlhne toaletní papír. Nedá se nic dělat, pokud ho nevozíte v neprodyšném sáčku, zkuste plechovky od kávy – ty mívají většinou správnou velikost.

Vlhké stany a spacáky. Ano, i to je nepříjemná odvrácená strana kempování. I když zrovna neprší, stačí běžné dýchání a noční pocení a spacáky i stan jsou navlhlé. A pokud je potřebujeme sbalit, no, nečeká nás po dalším rozbalení zrovna nic dvakrát příjemného. Připravte se – vezměte si staré ponožky a výstelku do kočičího záchodu. Tu nasypte do ponožek, zavažte je a takové koule nechejte ve stanu i spacáku. Nasají vlhkost i pach (přesně tak, jak jsou k tomu určené).

A pokud chcete pokračovat na druhý díl minisérie o tricích pro letošní léto, čtěte tady!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie