Zobrazit přihlášovací formulář

Triky pro snadnější léto II.

  • Publikováno:
Triky pro snadnější léto II.

A můžeme pokračovat v tom, jak si co nejvíce zjednodušit léto. Jak zabránit dětským úrazům po uklouznutí v bazénku, jak si udržet déle studené pití, co vlasy zelené od chlóru? Léto si sice užíváme plnými doušky, ale v zimě nás písek na sedačce neotravuje, stejně tak i mravenci a jiný hmyz nám dává pokoj. Jaké jsou neužitečnější triky pro letošní léto?

Ať nezteplá sodovka a nerozmrzne zmrzlina. Obalte plechovky nebo rovnou skleničky za teplých letních nocí a večerů do bublinkové fólie. Působí jako tepelná izolace, pití zůstane mnohem déle studené. Stejně tak to můžeme udělat s jídlem v kempovací ledničce, se zmrzlinou, kterou potřebujeme přepravit, s mraženými potravinami a tak dále.

Pozor na nafukovací bazénky. Pro malé děti na zahradu – v létě ideální. Ale pozor, podlaha bazénků je velmi kluzká a děti mohou celkem snadno přijít k úrazu. Jak tomu předcházet? Snadno. Představte si, že dětský bazének je něco jako sprchový kout nebo vana. Už víte, kam tím míříme? Do sprchových koutů i vany se prodávají protiskluzové nálepky a podložky. A nikde není řečeno, že se smí používat jenom ve vaně nebo ve sprše! Barevné nálepky nebo podložky mohou předcházet spoustě dětských úrazů ve venkovních bazéncích.

Kamarád alobal. Možná to není to první, na co bychom mysleli, ale alobal se bude v létě hodit v mnoha případech. Obalte jím špičky kornoutů se zmrzlinou, aby nestékala dětem na ruce a potažmo pak na zem a na nábytek. Stejně tak to můžete udělat s ovocem (takový vodní meloun a sladká voda, která z něj teče, umí nadělat pořádnou neplechu), můžete na něm „servírovat“ svačinky a tak dále. A pak?

Na gril s ním. Ještě když máme gril rozpálený, ale už neplánujeme nic dalšího grilovat, položte na mřížku alobal a gril zavřete. Zbytky jídla se s alobalem „spečou“ dohromady a příště, až gril otevřete, můžete jednoduše vzít alobal a seškrábat zbytky od minula. I tak se to dá – nemusíme gril čistit po každém grilování, ale před každým dalším!

Sušičkou proti komárům. Pokud máte sušičku, zpozorněte. Nechte si nějaké ubrousky do sušičky a skladujte je venku tam, kde se bude konat grilování, zahradní party nebo nějaké venkovní posezení. Budou maskovat lidský zápach a zmatou hmyz – ani se k vám nepřiblíží.

Kávovou sedlinou na mravence. A jiný lezoucí hmyz. Prostě sedlinou posypte trávník okolo domu a mravenci k vám nezavítají. Obsažené látky je nejen odpuzují, ale mohou pro ně být až smrtelné.

Ocet na nábytek. Abyste zahradní nábytek trošku renovovali a zabránili jeho plesnivění, naplňte rozprašovač vinným octem a posprejujte nábytek. Otřete hadříkem a hotovo.

  • Octem můžete posprejovat také popáleniny od slunce, zklidní a vyživí pokožku, zabrání zarudnutí, svědění i případné infekci.

Vlasy zabarvené od chlóru. To se týká především odbarvených vlasů (ano, blond v chlorované vodě může zezelenat). Ale nebojte, rozpusťte ve sklenici teplé vody šest až osm aspirinů, směs nalijte na vlasy a nechejte deset až patnáct minut působit. Zabarvení chlórem stáhneme. A pokud jsou vlasy hodně zničené, rozmačkejte avokádo a naneste ho jako masku na vlasy – dodá potřebné oleje a výživu.

Chcete se dozvědět více? Přečtěte si první díl našeho miniseriálu o tricích pro letošní léto tady!

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie