Zobrazit přihlášovací formulář

Tipy na koupaliště, která vás nadchnou

Tipy na koupaliště, která vás nadchnou

Táhne vás to v létě k vodě, ale nechce se vám do místního bazénu nebo nedalekého akvaparku? Však tam nemusíte, zkuste pro tentokrát něco jiného. Tady máte pár tipů na méně obvyklá koupaliště nebo jezera, kde to prostě stojí za to! A není to moc drahé.

 

Retro koupaliště Konopáč

Rekreační areál Konopáč vznikl na Chrudimsku už ve třicátých letech minulého století na místě původního rybníku. Vybetonovanou vodní plochu najdete v Heřmanově Městci a nejspíše oceníte travnatou pláž po celém obvodu. Na místě je kromě tobogánu a menších úprav téměř vše původní včetně převlékacích kabin, venkovních sprch či skokanského můstku s kovovou konstrukcí. Tobogán, na kterém se můžete povozit za symbolických pět korun, byl do přírodního koupaliště zasazen o něco později. Voda pochází z nedalekého rybníku, ale i přes zvýšené oživení fytoplanktonem je kvalita vody v nádrži stabilní a nikdy v minulosti nebylo nutno vydat zákaz koupání. Dno koupaliště je z části písčité, z části zděné.

 

Městské lázně Mšeno

Tohle koupání nadchne milovníky architektury i otužilce. Nově zrekonstruované lázně byly vybudovány ve stylu art deco a vznikly už v roce 1932. Bazén napájí voda ze skalního pramene, takže můžete počítat s vodou poměrně chladnou a čistou. K dispozici jsou toalety, převlékárny i dětský koutek.

 

Koupaliště Dachova

Tohle místo se někdy označuje také jako Sluneční lázně Dachova, najdete ho na Hořicku a počítat můžete s retro koupalištěm jak vystřiženým z Rozmarného léta. Nechybí písečná a travnatá pláž, možnost zahrát si stolní tenis, petang, volejbal, fotbal, plážový volejbal a občerstvení, můžete tu i přespat v chatkách nebo stanech.

 

Plovárna Jureček v Říčanech u Prahy

Areál přírodního koupaliště Jureček vás potěší svěží travnatou pláží s lavičkami a kioskem s letní terasou. Koupání doplňuje herní sestava Mokřina a lanovka Poletucha, hřiště na plážový volejbal a stoly pro stolní tenis (míče, pálky k zapůjčení v kiosku). Kvalita vody se pravidelně kontroluje.

 

Lesní plovárna - Retropark Sejfy Mladé Buky

Areál lesní plovárny Sejfy leží zhruba kilometr severně od Mladých Buků. V areálu je možno ubytování v chatkách a hlavně koupání v padesátimetrovém bazénu s postupně se svažujícím dnem. Přírodní charakter plovárny zajišťuje příjemné prostředí pro relaxaci a zároveň nabízí dostatečný prostor pro sportovní aktivity. Najdete zde mimo jiné antukové hřiště, travnaté hřiště, beach volejbalové hřiště, odpaliště pro softball, nafukovací horolezecká stěna, bazén, 2x ping-pongový stůl atd. Ke všem sportům vám zapůjčí také sportovní potřeby (míče, míčky, rakety, pálky atd.)

 

Jezero Lhota

Krásné jezero nedaleko Prahy vzniklo na místě bývalé pískovny, kde těžba skončila v roce 1983. V lese východně od obce vzniklo jezero o vodní ploše cca 25 ha a hloubce místy až 14 m proslulé výbornou kvalitou vody.

 

Kamencové jezero Chomutov

V létě je lákadlem pro všechny návštěvníky z Chomutova i dalekého okolí. Kamencové jezero je jediné na světě, vzniklo zatopením dolů, v nichž se těžil kamenec a síra a má skoro 16 hektarů. Travnaté i písčité pláže upravená mola vám nabídnou příjemné pohodlí při slunění i koupání, dá se tady sportovně vyžít i přespat v chatkách. Kamencové jezero se kromě unikátního složení vody od roku 2018 chlubí další raritou – největším plovoucím molem u nás, které měří téměř 100 metrů a bočními rameny vytvoří několik bazénů. Nechybí ani rekreační část mola s dětským bazénkem.

 

Lomy u Trhové Kamenice na Kamenném vrchu

Necelé dva kilometry na východ od Trhové Kamenice (okres Chrudim) se zvedá Kamenný vrch o nadmořské výšce 587 metrů. Dříve se zde ve třech lomech těžila žula, teď nabízí příjemnou možnost koupání. Lom je žulový, hloubka hned u břehu je 13 metrů a dále klesá až na 25 metrů, má nádherně čistou vodu a zatím jej neobklopují davy lidí. Tady nepočítejte s žádnou infrastrukturou, odměnou je božský klid.

 

TIP NAVÍC: Aktuální informace o tom, jak se která vodní plocha hodí ke koupání, najdete na webu na www.koupacivody.cz

(red)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie