Zobrazit přihlášovací formulář

Jak dopadlo testování vrstvící pyramidy Wedge-it? Přečtěte si recenze maminek.

  • Publikováno:

 

Vrstvící pyramida Wedge-it dokazuje, že i na poli stavebnic se dá vymyslet něco nového. Pyramidovou stavebnici Wedge-it tvoří plastový podstavec a 15 pevných plastových dílů v pěti barevných provedeních. Pyramida je jen začátek – jednotlivé dílky do sebe perfektně zapadají, a tak s nimi lze jednoduše vytvořit nejrůznější trojrozměrné modely, zvířátka, stavby a objekty, které rozvíjejí dětskou prostorovou představivost.

K vrstvící pyramidě jsme maminkám a jejich dětem poslali i některou z kreativních sad Re-Cycle-Me, která má děti naučit, jak originálním způsobem využít to, co by jinak putovalo do koše - karton od mléka, PET lahev nebo ruličku od toaletního papíru. Cílem tohoto konceptu je vlastní výroba udržitelných hraček, opětovné využití odpadu a rozvoj kreativity dětí. 

Stavebnice je určená pro děti od 3 let.

Níže si přečtete dlouho očekávané recenze, které k nám od maminek doputovaly. Přejeme příjemné čtení!

 

Testujeme stavebnice Wedge-it a ReCycleMe

                      
 

Dostali jsme možnost vyzkoušet tuto novou stavebnici, takže se do testování vrháme s nadšením a očekáváním, jestli se naše 3 letá dcerka zapojí do stavění. 

A stavebnice ji zaujala hned. Mám radost.    

Už při rozbalení jsem byla velmi překvapená. Krásné barvičky, lehký pevný plast a zdá se, že i hodně odolný. Celá stavebnice je naskládaná do plastového stojánku a když z vrchu sundáte první pyramidu, objeví se pod ní další, pod ní další, další....až nakonec zbyde poslední malá modrá kostička. Jen samotné skládání zpět bude pro dítě super na přemýšlení. Hodně mě překvapilo, jak všechny dílky do sebe zapadají ať už je skládáte jakkoliv. A těch variant - představivosti se meze nekladou. Dcerka hned stavebnici zkoušela a během dne se k ní vrací a tvoří. Zatím sama staví pouze do výšky, ale s naší pomocí dokázala i složitější "stavby". Uvidíme za jak dlouho se sama pustí do něčeho složitělšího. 

Každopádně je stavebnice pro mě TOP hračka a už 2 kamarádky ji mají na seznamu pro Ježíška. 

   Testujeme stavebnice Wedge-it a RE CYCLE ME

RE CYCLE ME

I tato stavebnice je super pro rozvoj jemné motoriky a představivosti, ale je už pro větší děti. V recyklované krabičce je vše potřebné k tvoření podle návodu, takže buď můžete postupovat podle něho a nebo ti odvážnější mohou vymyslet a udělat i jiné výtvory. 

                

My jsme vytvořili prozatím kočičku jako stojánek na tužky. Stačilo z lahve vystřihnout potřebný tvar, zvenku natřít barvou a pro rychlejší uschnutí jsme použili fén. Potom nalepit obličej a kočička je na světě.

Takže co k tvoření budete potřebovat? Stačí skutečně jen stavebnice, PET lahve a k tomu nůžky a noviny na stůl, ať děti nic nezamažou a můžete se pustit také do tvoření. Tak ať se dílo povede ,-)

 

Wedge-it a Recycle-Me 

 
Ráda bych se s Vámi podělila o naše testování stavebnic.
Nejprve bych ráda zhodnotila stavenici Recycle-Me. Ta je určena dětem od čtyř let věku ale rozhodně i starším dětem je nutno s vyráběním pomoci. Jelikož jsem zastáncem recyklovaní a snažíme se celkově méně plýtvat, tak mne nápad této stavebnice nadchl.
Je to opravdu promyšlená sada. V krabičce najdete veškeré potřebné věci i návody na vytváření nových recyklovaných hraček. My jsme si prozatím vyrobili letadlo. Ani jsem netušila, jaký bude mít u syna úspěch. Možná i proto, že se podílel na samotném vzniku hračky. V krabičce najdete tedy vše na výrobu pěti výrobků. Stačí potom jen pet lahev, nůžky, lepidlo a nová recyklovaná hračka je na světě :-)

 
 
 

Dále jsme měli možnost vyzkoušet si stavebnici Wedge-it.
Na první pohled neskutečně obyčejná pyramida, ale po vybalení z krabice jsem nestačila koukat, jaká machrovinka se z ní vyklubala :-D Celá stavebnice je založena na fyzice a systematičnosti. Já osobně miluji hračky, které do sebe zapadají a mají nespočet možností stavění. Myslela jsem, že budu muset syna naučit co a jak s touto novou hračkou, ale totálně mne převezl. Jen co jsme ji vybalili, tak se chytl kostek a sám vytvářel nejrůznější díla. Po manželově příchodu se ke stavebnici syn dostal s obtíží, protože i manžela hračka pohltila.
Opravdu nepřeberné množství různých výtvorů a snadná manipulace jsou předností této hračky,
která nadchne jak holky, tak kluky všech věkových kategorií.
 
 
 
 
 
 

Testování stavebnice Wedge-it a recyklační sady 

 
Testování stavebnice Wedge-it a recyklační sady

Dobrý den, předem bych vám chtěla poděkovat za zaslání stavebnic. Kluci byli z obou velice nadšeni. 

Co se týče vrstvící pyramidy, tak předčila moje očekávání. Taková jednoduchá věc a přece se daly postavit nádherné věci. Zaujala jak čtyřletého syna, tak sedmiletého a dokonce i všechny dospělé kolem. Je to jednoduché a přitom velice tvořivé stavění, které zvládnou všechny věkové kategorie. 


Recyklační sada se dětem taky velice líbila, je to věc, která musí zapojit i rodiče. Je to pěkný společně strávený čas, při výrobě zajímavých výtvorů. Jediná věc, barvičky, které byly součástí balení byly vyschlé, takže jsme museli koupit nové. Jinak bylo vše proveditelné, a výtvory jsou pěkné. Podle návodu složitelné, ale s pomocí rodičů.

Chválíme oba výrobky. 

 

Testování stavebnice Wedge it a Re cycle me 

Stavebnice Wedge it zaujala hned na první pohled díky své barevnosti.

Obsahuije 15 různobarevných dílů v několika velikostech. Syn se do ní hned pustil a skládal spíše podle své fantazie. Stavebnice rozvijí poznávání barev, jemnou motoriku, prostorovou představivost, fantazii. Za nás tedy stavebnice sklidila veliký úspěch. 
Myslím, že by byla vhodná nejenom na doma nebo do školek, ale i třeba v rámci logopedických cvičení, kde je nutná jak jemná motorika, tak i fantazie a prostorová představivost.

Stavebnice Recycle me je určitě také zajímavá.
Nabízí možnost výroby modelů z plastových lahví. Syn se těšil, až si vyrobíme letadlo. Bohužel jsme ale zjistili, že zrovna letadlo je vhodné spíše pro starší a zručnější děti. Udělat do lahve zářezy rozhodně nejde dětskými nůžkami a i dospělý si s klasickými nůžkami dost užil :-) 

Další nevýhodu vidím ve volbě sady. Asi bych uvítala v jedné sadě větší volbu materiálu, protože zrovna v naší domácnosti moc plastové lahve nekupujeme. Ale...stavebnice zaujala, syn je z modelů, které pomáhal vyrobit, nadšený. A věřím, že tak za rok či 2 by vyráběl sám bez pomoci.

 

Testování Stavebnice Wedge it a Recycle Me 

Testování Stavebnice Wedge it a Recycle Me

Stavebnice Wedge it je pro děti velmi atraktivní. Testovaly děti 2 a 5 let. Mladší se spíše jen dívala. Ze stavebnice lze postavit mnoho variací. Je vyrobena z odolného materiálu. Někdy se stane, že se malé bílé kostičky ztratí a hůře se potom hledají.Stavebnice po složení  je skladná, dobře omyvatelná. Hrany nejsou ostré.

 

Sada Recykle Me pro dívky je barevně lákavá. Má mnoho malých třpytivých komponentů, které holčičky zaujmou. Komponenty jsou velmi malé, vhodné spíše pro starší děti. Podle návodu lze vyrobit mnoho výrobků. Z počátku byl problém sehnat na výrobu PET lahve, které doma běžně nepoužíváme. Velmi pěkný nápad. Je možné vyrábět podle návodu i vlastní fantazie dětí.

 

Testování Stavebnice Wedge it a Recycle Me 

Stavebnice Wedge-it

Skládačka u nás sklidila velký úspěch ,jak u 4 letého syna, mladšího 11 mesicniho brášky, tak hooodně zaujala i manžela. Kluci zkoušeli skládat navazovat, vytvářet, učili se díly pasovat k sobě a na sebe, synka bavila barevnost, tvary třídil dle barev. Skládačka má krásné syté a pestré barvy, které hned zaujmou. Jedinou nevýhodu vidím v nejmenších dílcích, malý 11 měsíční syn dával do pusy a mohl by spolknout, kdyby byl dílek o neco málo větší, dalo by se tomuhle zabránit

Líbí se mi, že se  ze skládačky dá postavit jak abstrakce, tak i zvířata, domy, strom, různé tvary, materiál je celkem odolný, takže zvládá skládačka časté hraní bez poškození.

         


Stavebnice Recycle-Me

Stavebnice  Recykle-Me  synka taktéž zaujala,líbilo se mu, že může stříhat a lepit a může využít starou plastovou lahev. Moc rád tvoří takže tahle stavebnice sklidla veliký obdiv. Líbí se mi, že obsahuje hodně materiálu, takže nezůstane u jednoho výrobku, dají se vytvořit i dva. Syn zkoušel raketu  a chobotnici. Obě stavebnice se nám moc líbily a užili jsme si chvilky při hraní s nimi :) 

Stavebnice Wedge it a Recycle Me, testování

 
Stavebnice Wedge it a Recycle Me, testování.

Skládačka zaujme svou barevností. Nejdřív mi připadalo, že ze stavebnice se toho moc složit nedá. Pětiletý syn se do stavebnice hned pustil a začal skládat. Nakonec jsem koukala, jak variabilní stavebnice je.  Syn se k ní vrací několikrát denně. Baví ho skládat své vlastní objekty. Ale zkoušel nějaké i podle návodu.  

Měli jsme na návštěvě dvouletou neteř. Té se stavebnice také líbila. Něco stavěla, ale neměla u toho moc trpělivost. 

Stavebnice je z odolného materiálu. Dá se z ní postavit plno různých tvarů. Je to povedená hračka a myslím, že děti zaujme.

 

Stavebnice Recycle-Me



Pětiletý syn měl možnost otestovat klučičí sadu Re-Cycle-Me.

Uvnitř jsou papírové a pěnové doplňky, lepidlo, vodovky, plastová očíčka, zip, štětec, knížečka s návody. Z této sady se dá vyrobit žába, letadlo, raketa, chobotnice, prasátko.

Syn se nejdřív pustil do rakety. K výrobě byla potřeba jen plastovou láhev. Ostatní části byli v sadě. Syn trochu potřeboval pomoct s vystříháním, ale v podstatě raketu zvládl sám. Ještě se chystá udělat si prasátko.

Plno komponentů ještě zbyde, tak si prý ještě vytvoří něco podle sebe. 

Sada je velice kreativní, dá se z ní udělat plno věcí. Syna to velice bavilo.

A využijí se i plastové láhve, které jsou už k vyhození.

 

stavebnice Wedge-it a Recycle-me  

stavebnice Wedge-it a Recycle-me

Stavebnice Wedge-it je zajímavá stavebnice, z mnoha způsoby ke skládání.

Vrstvící pyramida podporuje rozvoj zraku, soustředění, pozornosti, prostorové představivosti a konstrukční dovednosti, přesnost a trpělivost, jemnou motoriku i poznávání barev.

Pro děti menší věkové kategorie by se mohlo dát do návodu i více modelů a rozšířit to i o  podrobnější postupy. Děti starší věkové kategorie zkoušejí svoji osobní kreativitu a fantazii samy. 45

Za mě a za děti je to pěkná hračka, která by se mohla i doplnit dalšími dílky v různých barvách.Mohla by se doplnit třeba o hnědou, černou, nebo tyrkysovou. 
Dalo by se postupně dokupovat a rozšiřovat a zvětšovat základní Vrstvící pyramidu.

 

Kreativní sada Re-cykle-me pro holky - PET láhev
 

Je vhodná pro děti od 4let. 

Naučí děti i rodiče snižovat množství odpadu, které každá domácnost produkuje.

Snadno a hravě dekorace do bytu nebo dětského pokojíčku. My jsme si s dcerkou zkusily vyrobit prasátko, ala pokladnička na penízky. Zip a uši jsme musely přilepit tavnou pistolí, jinak se nám to odlepovalo, a pro časté zapínání zipu i kancelářskou sešívačku.

Se sadou si vyrobíte růžové nebo fialové prasátko, spící kočičku, chobotnici nebo jedovatou muchomůrku.

K tvorbě je potřeba: 4x velká pet láhev (2L), 1x pet láhev (1,5L), malá pet láhev (0,5L)

Balení obsahuje: návod, pěnový materiál, nálepky, vodovky (růžové, fialové, bílé), růžová tempera, zip, nalepovací oči, ozdoby.

Hračka rozvíjí tvůrčí schopnosti dětí i dospělých.

Hračka splnuje směrnice Evropského parlamentu a Rady 2009/48/ES ze dne 18. června 2009 a bezpečnosti hraček a všechny zákonné normy dle české ligislativy . Samozřejmostí je prohlášení o shodě CE.
 

V nabídce mají několik různých sad, jako např.: Párty box piráti, Kuchynka, Džungle, Pizzerie, Krabička od vajíček, Karton od mléka pro kluky/pro holky.

 

 

 

 

Stavebnice Wedge-it a Recycle-Me  

Přišly nám na testování stavebnice.

Wedge-it - na tu se vrhla nejmladší dcera s vnučkou, s tím, že ta je super, že ji mají ve školce. Složitější obrazce podle obrázku zvládají s pomocí, jinak pouštějí uzdu fantazii.

 

Chtěly zkusit i Recycle-Me, ale tam to bez pomoci nejde. Jsou jim 4 roky, se stříháním plastových láhví si moc nerozumí....ale určitě na to ještě dojde.

Zatím ji uvítala prostřední dcera, která se dala do tvoření, myslím si, že je vhodná až pro děti školního věku, dceru to baví, akorát nemáme dostatek víček a lahviček, tak musí tvořit postupně.

Pokladnička prasátko

 

Wedge It a Recycle Me, testování stavebnic 

 
Wedge It a Recycle Me, testování stavebnic

Nejprve děkujeme za možnost testovat obě stavebnice. Vzhledem k tomu, že jsme v době jejich příchodu k nám byli na dovolené ,nebylo moc času na testování. 

Stavebnice Wedge-it je jedním slovem parádní. Je až neuvěřitelné, kolik věcí se z ní dá udělat a na jak dlouho zabavila naše dvě děti, skoro sedmiletou a skoro dvouapůlletou. Dokonce by prý chtěly ještě jednu, aby byly jejich stavby ještě lepší. Tak uvidíme, co na to Ježíšek...  

Druhá stavebnice byla trochu problém, protože u nás nevedeme plastové láhve. Nakonec se nám jednu podařilo získat, takže jsme jedno zvířátko vytvořili. Zde je potřeba pomoci rodičů, protože stříhat pet lahve není jen tak. Trochu vady na kráse bylo, že barvy uvnitř přiložené byly totálně vyschlé...  

Celkově shrnuto se nám obě stavebnice doma pěkně zabydlely a jsme moc rádi, že je máme .

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie