Zobrazit přihlášovací formulář

Jak ušetřit na oblečení pro děti: 6 praktických tipů

  • Publikováno:
Jak ušetřit na oblečení pro děti: 6 praktických tipů

Každý, kdo někdy zkoušel kupovat dětské oblečení, zjistil, že dětské džíny se dají koupit prakticky za stejnou cenu jako ty pro dospělé. O tričkách nemluvě. Navíc z nich kluci a holky za chvíli vyrostou. Takže jak pořizovat dětské oblečení, aniž by za něj člověk utratil více, než je únosné?

Je fajn zajít do obchodu a kochat s nabídkou dětského oblečení, ale nakoupit tam naráz třeba celou novou školní výbavu pro další školní rok je nad finanční možnosti většiny rodičů. Tady máte pár tipů jak ušetřit.

 

1. Ignorujte nabízené sety

Mnoho obchodů s dětským oblečením nabízí kompletní sety, včetně bot či sponek do vlasů, ale to kupovat nechcete. Jděte si za tím, že chcete například jen nová trika nebo kalhoty, nepotřebujete k nim sladěnou mikinu a sponky do vlasů. A rozhodně vyhledejte stojany se zbožím v akci, vašemu dítěti je jedno, že proužky s dinosaury letěly na jaře a teď se nosí tričko s ananasy.

 

2. Hlídejte si výprodeje

Například letní oblečení míření do výprodeje už na konci léta není problém koupit pár kousků ve větší velikosti, které dítě může ještě pár týdnů nosit a přitom mu budou i příští rok. Ještě více to platí o oblečení na zimu.

 

3. Vsaďte na oblečení z druhé ruky

Osvědčenou volbou je oblečení ze second handu – řekněme, že pro potomky do plus minus deseti let v něm můžete pořídit celu výbavu, protože výběr bývá velký, oblečení nezničené, protože z něj děti rychle vyrostou, a potomci budou s vaším výběrem spokojeni. Později už vstupuje do hry i jejich individuální vkus, ale i tak to zkuste uhrát na to, že jim koupíte pár vytoužených kousků a zbytek pořídíte z druhé ruky. Osvědčenou volbou jsou nákupy použitého oblečení přes web. Zároveň tam můžete prodat kousky, které už vaše děti nenosí.

4. Něco mohou mít děti společné

Jasně, syn nemůže nosit balerínky a dcera bude proti tričku s Bleskem McQueenem, ale spoustu věci mohou dědit, a proto se vyplatí pořizovat je v univerzálním provedení. Týká se to například oblečení do deště, do sněhu a podobně, které děti většinou nestačí zničit a které bývá dost drahé.

 

 

5. A co takhle garage sale?

I v Česku už se rozšířily takzvané garage sales neboli výprodeje v garážích. Jde v podstatě o to, že někde u svého domu vyložíte věci, které byste rádi prodali – nemusí to samozřejmě být jen oblečení. Organizují se tak, že se třeba začátkem školního roku nebo před Vánoci konají v celé ulici nebo čtvrti, takže se přidejte k nějaké už běžící akci, nebo ji sami iniciujte. Skvělým zdrojem informací v tomto směru jsou například facebookové skupiny nebo diskuse na webech pro matky.

Nebo můžete uspořádat takzvaný swap - setkání s dalšími rodiči, na kterém budete měnit dětské oblečení, boty či třeba hračky.

 

6. Oblečení za pár šupů?

Existují řetězce, které se zaměřují vyloženě na prodej levného oblečení, ale někteří rodiče s nimi mají problém, protože své zboží většinou vyrábějí v Asii za ne vždy vyhovujících podmínek. Ale rozhodně tam koupíte například levné oblečení na tělocvik či běhání po venku, u kterého vám nebude líto, když se poničí. Z druhé ruky však můžete za stejnou cenu koupit podstatně kvalitnější kousky.

(red)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie