Zobrazit přihlášovací formulář

Která práce vám umožní být rodičem na plný úvazek?

  • Publikováno:
Která práce vám umožní být rodičem na plný úvazek?

Finanční zabezpečení je jedním ze základních pilířů stabilní rodiny. Řadu let již neplatí, že ženy zůstávají doma s dětmi a muži vydělávají. Naopak muži více pomáhají s výchovou dětí a ženy se dříve vrací do práce. Jenže s příchodem dítěte se mění každodenní harmonogram a předchozí pracovní doba „od do“ musí ustoupit různým kompromisům.

 

Zaměstnavatelé i kolegové jsou v řadě případů vstřícní, ale časová náročnost některých profesí je neúprosná. V tu chvíli přichází na řadu určení si priorit a zamyšlení se nad tím, jak čas rozdělit mezi práci, rodinu, zařizování, ale i sebe.

Rodina na prvním místě

Ne všichni rodiče mají možnost flexibilní pracovní doby, a tak se se zaměstnavatelem domlouvají na formě zkráceného úvazku. Děti přicházejí do školky, kde si sice najdou nové kamarády, ale také se dostávají do prostředí, kde jsou náchylnější k nemocem a jsou častými návštěvníky lékařů. V práci je proto nutné brát si ze dne na den volno. V tu chvíli musí zaskočit některý z kolegů a udělat práci za dva. Což může u někoho vyvolávat vlnu nevole a těžko se jim vysvětluje, že za svou práci dostanou náhradu. Pokud to však jde, je možné domluvit se s nadřízeným na tzv. home office neboli práci z domova. Je nutné ve stejný čas skloubit pracovní povinnosti a péči o dítě. A tak se může pracovní doba protáhnout až do večerních hodin.

Jaké nároky na práci se po rodičovské změní?

Jana před odchodem na mateřskou pracovala jako zdravotnice záchranné služby. „Jezdit se záchrankou je velmi fyzicky, psychicky i časově náročné. Jakmile jsem se dozvěděla, že jsem těhotná, požádala jsem o přeložení, ale nechtěla jsem od záchranky odejít. Přešla jsem na dispečink a s vyšším stupněm těhotenství jsem si domlouvala spíše dopolední a odpolední služby, kolegové mi naštěstí vyšli vstříc. Ale už tehdy mi bylo jasné, že je to dlouhodobě neudržitelné. Po narození dcery nebudu tolik časově flexibilní a nebudu si moci brát noční a ranní směny, nemluvě o tom, že by dcera onemocněla a já ji musela rychle vyzvednout nebo s ní zůstat doma,“ vypráví svůj příběh paní Jana a pokračuje: „Už na mateřské jsem se poohlížela po nějakém zaměstnání. Narazila jsem na všemožné nabídky od telefonní operátorky, administrativní výpomoc až po roznos reklamních letáků. Nic z toho mě popravdě nezaujalo. Celý život jsem pracovala s lidmi a pomáhala jim. Potřebovala jsem mezi lidi. Nakonec jsem narazila na nabídku pojišťovacího poradce,“ dodává Jana.

Organizace času dle vlastních potřeb, bezplatná školení, jistota

Úrazové a životní pojištění si platím, protože ze svých zkušeností z výjezdů vím, jak se ze zdánlivě banálního uklouznutí může vyklubat rehabilitace na půl roku. Zjišťovala jsem si různé informace a vyzpovídala jsem i svou známou, která je poradkyní několik let. Nakonec jsem začala pátrat po konkrétních nabídkách. Nejvíce mě zaujala ta od MetLife pojišťovny. Čas si organizuji podle sebe a rodiny, protože pracuji sama na sebe. Přesto mám za sebou nadnárodní a stabilní společnost, která mi poskytuje bezplatná školení a prvního 1,5 roku fixní odměnu při splnění daných podmínek. Moje předchozí pracovní zkušenosti se mi opravdu hodí. Dokážu lidem sestavit pojištění přesně na míru a k tomu jim dát ještě pár lékařských rad. Pojišťovacího poradce dělám druhým rokem a za tu dobu jsem získala řadu klientů. Zrovna nedávno jsem jedněm manželům připojišťovala jejich první miminko. Musím přiznat, že mi tahle práce úplně vyhovuje a stihnu i vše okolo rodiny,“ uzavírá paní Jana.

Spolupracovat s pojišťovnou MetLife jako pojišťovací poradce má řadu výhod. Sami si organizujete čas, máte zdarma školení, fixní odměnu až 1,5 roku při splnění daných podmínek, zázemí nadnárodní korporace, možnost kariérního růstu a žádná příjmová omezení. Informace o nabídkách spolupráce s pojišťovnou MetLife naleznete na www.metlife.cz/kariera

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie