Zobrazit přihlášovací formulář

Kurkuma nad zlato

  • Publikováno:
Kurkuma nad zlato
@tuhuyenvlog Giấu hết mô hình của A Tú xem phản ứng a Tú thế nào :face_holding_back_tears:#shoptumai #dcgr ♬ 羽肿 - Windy Hill - 羽肿

Indický šafrán neboli kurkuma asi všichni známe jako jednu z hlavních přísad koření kari. Výrazná žlutá barva i samotná chuť kurkumy je nezaměnitelná. Kurkuma našla své využití v kuchyni, v potravinářství jako barvivo, v medicíně i léčitelství. Věděli jste ale, že kurkuma má prokazatelně antioxidační i protizánětlivé účinky a používá se dokonce jako lék na rakovinu?

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

beruska Z. 15. 9. 2015, 19:39
Zlaté mléko” je skvělý, chutný a neuvěřitelně zdravý nápoj a především při konzumaci ve večerních hodinách je jeho přínos pro vaše zdraví úžasný! Hlavní složkou tohoto receptu je kurkuma. Obsahuje kurkumin, polyfenol, který byl identifikován jako hlavní účinná složka. Kurkumin má více jak 150 léčebných užití. Je velmi silným antioxidantem, protizánětlivým a protirakovinným přípravkem. V kombinaci s černým pepřem se účinky kurkuminu ještě umocní. Přidáním mletého černého pepře do jídla s kurkumou se bio vstřebatelnost kurkuminu zvyšuje až 1000krát a to právě díky pepři! To znamená, že smícháním kurkumy a pepře zvýšíte vstřebávání kurkumy až o 2000% Zlaté mléko Postup přípravy: Krok 1. - příprava kurkumové pasty 1/4 šálku kurkumy v prášku 1/2 čajové lžičky mletého pepře 1/2 šálku přefiltrované vody (bez chloru) Všechny přísady vložte do malého hrnce a dobře promíchejte. Směs vařte na mírném plameni a neustále do zhoustnutí míchejte. Směs přelijte do uzavíratelné sklenice, nechejte zchladnout a uchovejte v lednici na další použití. Krok 2. - příprava zlatého mléka 1 šálek kokosového mléka (možno i živé kravské mléko nebo např. mandlové) 1 lžička kokosového oleje 1/4 lžičky kurkumové pasty med V menším hrnci smíchejte všechny přísady (kromě medu) a na mírném ohni uveďte za stálého míchání do varu. Nechejte částečně zchladnout a na závěr přidejte med.

Kategorie