Zobrazit přihlášovací formulář

Marika: Muž mi dává málo peněz na domácnost, nemám na školku

  • Publikováno:
Marika: Muž mi dává málo peněz na domácnost, nemám na školku

Marika: Muž mi dává málo peněz na domácnost, nemám na školku

Když se brali, oba pracovali a měli plus minus stejné příjmy. Už tehdy se mladí manželé dohodli, že chtějí děti a že s nimi Marika bude doma. O tom, jak to bude s penězi – krom toho, že jich budou mít méně – se podrobně nebavili. Dneska to matka dvou dětí považuje za chybu.

 

Před tím, než jsem šla na mateřskou, jsme měli peněz tak akorát na to, abychom vyžili a zároveň mohli cestovat, koupit něco do bytu, jít občas do restaurace a věnovat se svým koníčkům. Muž rád fotografuje, k tomu si pořizuje všelijaké vybavení, já jsem chodila cvičit, občas jsem si vyjela s kamarádkami na víkend a podobně.

Bylo jasné, že během mateřské budeme muset na něčem ubrat, ale nebála jsem se toho, protože zase odpadly výdaje spojené s mojí prací – cestování, hodně pěkného oblečení, jídlo ve městě. Jenže teď jsou dětem dva a čtyři roky a já jsem zoufalá.

 

 

Já se omezila, muž ne

Ukazuje se, že jediný, kdo se omezil, jsem byla já, mého muže to ani nenapadlo. Naopak, k foťákům a drahým mobilům se přidala vášeň pro všelijakou elektroniku, musíme mít doma dokonalé kino a podobně. Já bych se bez toho obešla, už proto, že jsem na něm finančně závislá a v podstatě mi nedává žádné peníze, musím vyžít z rodičovského příspěvku.

Přičemž Marek mi tvrdí, že je to v pořádku a že to tak dělají všechny ženské, co jsou doma s dětmi. Jenže já z něj musím kupovat věci nejen pro sebe, ale i pro děti, když chci udělat nákup, na který už mi peníze nestačí, tak musím prosit o peníze a hlavně svou žádost odůvodnit. Divím se, že to nechce písemně.

 

Starám se skvěle!

Tvrdí mi, že je to tak v pořádku taky proto, že obstarává rodinné nákupy, kamarádky mi to závidí, ale já bych si radši občas došla třeba potraviny na vaření, které je naopak moje starost, koupit sama, ale to nejde. Nemám na to. Nemám dokonce ani na školku – když se mi třeba nepodaří vyjít s penězi, Marek mi na ni nedá, že je to moje chyba a ať to ve školce vysvětlím. Samozřejmě říkám, že jsme zapomněla a zaplatím z dalšího rodičáku, ale strašně mi to vadí.

Na námitku, že chci taky občas třeba vypadnout s kamarádkami, říká, že jelikož jsem chtěla děti, měla jsem počítat s tím, že o takovouhle zábavu přijdu, že to k mateřství patří. Vymyslela jsem, že si nějakým způsobem přivydělám, ale to si pro změnu Marek nepřeje, argumentuje tím, že bych zanedbávala děti. Jeho matka, která nám do všeho mluví, ho v tom bohužel podporuje. Jsem dost v koncích.

Marika, 32 let

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Aja10 5. 12. 2019, 10:34
Znám paní, která musela požádat soud o stanovení výživného na děti, i když bydleli s manželem ve společné domácnosti.
AneKar 4. 12. 2019, 8:57
Mariko, je mi to moc líto :-( Co nějaký vlastní příjem? I když vím, že je to těžké s malým dítětem...Zrovna na tohle téma jsem si uložila článek https://www.sendire.cz/jste-na-manzelovi-financne-zavisla-muze-se-vam-to-vymstit/
plamenek 3. 12. 2019, 20:44
Paní píše málo info.Že jí nedává peníze,ale obstarává nákupy asi zřejmě platí i inkaso. Nesouhlasím s tímto modelem,ale když nemá na školku a je na rodičáku,tak nevím,proč ho do školky dává. Pokud se nechce rozvádět,tak si musí s manželem promluvit a kecy,že to tak dělají všichni jsou nesmysl.
Dzanulka 25. 11. 2019, 23:39
No co k tomu dodat, je to smutný. Vůbec tento model nechápu. Hlavně nepobírám hodnoty toho chlapa, teda jestli tohle lze vůbec nazvat chlapem, spíš je to sobec na entou, zahleděný do svých potřeb.
minak 16. 11. 2019, 9:01
A důvod, proč s ním stále je, je jaký? *-) Už bych byla pryč.....bohužel takových chlapů je snad čím dál víc a proč si to ty ženy nechají líbit fakt nechápu.....
evicela 13. 11. 2019, 13:44
no tak to je buďto pohádka a nebo je dotyčná duševně nemocná, ten by šel a šel....
m.fialka 18. 11. 2019, 11:49
@evicela Tohle je naprosto ze života... Chová se takto spousta chlapů, to vás můžu ujistit. A paní vůbec nemusí být duševně nemocná. Jen si prostě teď, když jsou děti malé, neumí představit, jak by s nimi mohla vyžít z rodičovské. A pokud třeba manžel podniká nebo je šéf firmy kamarád, přijde k soudu o výživné s minimální mzdou. Paní bude ráda, pokud dostane na takto malé děti 3 tisíce korun (dohromady). Tak teď si představte, že s dětmi odejde a bude platit nájem, inkaso, školku, jídlo, oblečení, léky, provoz auta atd. a má na 3 lidi cca 10.000,-/měsíc. Jistě jsou různé přídavky, příspěvky, ale nejsou to nijak závratné sumy, které by jí situaci vyřešily. Ještě Vám přijde duševně nemocná? Myslím, že ne. Ona jen počká, až nastoupí zpět do zaměstnání, kde jí opět stoupne sebevědomí a zjistí, že ten macho, se kterým žije není jediný chlap na světě a pak už ji nic na světě nezadrží! (witch)
macekd 28. 11. 2019, 20:07
@m.fialka Bohužel nemáte tak úplně pravdu, taková nikdy neodejde, naopak, situace bude horší. Chlap nezaplatí nic, ona bude lítat do práce, obstarávat domácnost a děti a on bude hrdina. Už teď pracuje na tom, aby jí sebevědomí zašlapal. Takto se nechová rovnocenný partner a ona je hloupá, že s ním je. Bude jen hůř, nakonec dopadne tak, že bude strhaná s dětmi a se zaměstnáním a on s milenkou, která na sebe dbá To je bohužel realita Vykopat ho zavčas
evicela 28. 11. 2019, 13:18
@m.fialka ale tak čtěte řádně, on jí právě nic nedává ona platí vše právě z té rodičovské i jeho jídlo snad, pokud by byla sama tak by měla vše pro sebe a děti + alimenty a různé příspěvky které nejsou jak píšete závratné ale jsou, a 3000 výživné na tři děti to je pouze vyjímka , to že příjde na soud s minim výdělkem je sice možné ale naštěstí se dá dokázat že tomu tak není a jinak soudce nazná že by mohl vydělávat s ohledem na vzdělání tolik a tolik a z toho vypočte výživné, ženská se nesmí nechat a to že je pán lakomec a sobec to se muselo signalizovat dávno, ne až po třech dětech že jo, musela poznat už dávno co je zač, není to ze dne na den, ale ženská naivita je bohužel někdy bezbřehá
Všeprobydleníazahrad 9. 11. 2019, 21:22
To je fakt šílený

Kategorie