Zobrazit přihlášovací formulář

Zvláštní, ale účinné rady pro krásu

  • Publikováno:
Zvláštní, ale účinné rady pro krásu

Nikdo doopravdy neví, jak, ale doopravdy fungují! Pokud bojujete s bolestí při vytrhávání obočí, tmavými kruhy pod očima nebo třeba suchými rty, zpozorněte. Máme pro vás naprosto jednoduché, účinné a hlavně – bez problémů doma proveditelné triky, které vás vad a potíží při zkrášlování zbaví.

Na kruhy pod očima je nejlepší červená rtěnka!

Ne, červená rtěnka vás kruhů pod očima samozřejmě nezbaví, ale dokonale vám pomůže je zamaskovat. Vezměte si obyčejnou červenou rtěnku a pomocí štětečku lehce aplikujte červenou barvu na tmavá místa ještě před korektorem nebo krycím make-upem. Rozetřete doztracena a uvidíte, že po kruzích pod očima nebude ani památka. Klidně si to nejdříve vyzkoušejte na jednom oku, na druhé použijte make-up jako obvykle. Rozdíl uvidíte.

Chcete delší řasy?

A to hned? Vezměte si obyčejnou vatu a kartáček na rozčesávání obočí. Nachytejte na kartáček lehce vatu a postupujte následovně – naneste první vrstvu řasenky, pročísněte kartáčkem s vatou. Opakujte, kolikrát se vám bude líbit. Drobná vlákna vaty se vám nachytají na řasy, které prodlouží a řasenkou je nabarvíte tak, že nikdo nic nepozná!

Bolest při vytrhávání chloupků

Pokud trpíte bolestí pokaždé, když si vytrháváte obočí nebo třeba chloupky pod nosem, zkuste ještě před procedurou na inkriminované místo nanést krém proti bolesti (například krémy, které se používají při bolestech zad a kloubů, koupíte je v lékárně). Tyto krémy mají lokální anestetický účinek. Nechte je chvíli působit, poté smyjte a můžete začít. Vytrhávání ani neucítíte!

Pryč se suchými rty

Někdy se stává, že příroda do vínku nadělí suché rty, ať vypijeme vody, kolik chceme. Jak rty okamžitě hydratovat? Vezměte sáček zeleného čaje a namočte ho do studené vody. Poté z něj přebytečnou vodu vymačkejte, sáček přiložte na rty a nechte působit alespoň 5 minut. Rty se jako zázrakem zacelí a vydrží v krásně hydratovaném stavu několik hodin. Pokud budete tento trik opakovat pravidelně, suché rty vás postupně přestanou trápit úplně.

Tmavá kůže v podpaží

Spousta žen i mužů se potýká s drobnou estetickou nedokonalostí – i v pečlivě oholeném podpaží zůstává kůže prostě tmavší. Jak ji dodat světlejší odstín? Použijte brambor. Ano, obyčejný brambor. Ten rozkrojte a potírejte si podpaží jednou denně (nebojte, nikdo vás při tom neuvidí). Do týdne až čtrnácti dnů získá kůže v podpaží stejný odstín, jako má kůže okolo.

Ošklivé modřiny

Občas se nám na těle objevují modřiny, aniž bychom věděli, od čeho vlastně jsou. Ale můžeme je nechat vmžiku zmizet. Jak? Vezměte si vatový tampón a namočte ho do ústní vody. Ideálně do nějaké hodně štípavé a agresivní. Potírejte chvíli modřinu a ona zmizí!

Potřebujete dodat vlasům okamžitě objem?

Použijte obyčejný fixační sypký pudr. Když přijde na věc, můžete využít i obyčejný dětský pudr. Působí zároveň jako suchý šampon. Naneste pudr ke kořínkům a prsty vmasírujte. Pokud vlasy ztratí moc lesku, přestříkejte je lehounce vodou z rozprašovače. 

Co říkáte na tyto netradičná triky? Už jste něco vyzkoušeli? Máte nějaký vlastní? Řekněte o tom ostatním na Mimibazaru! 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

m.medvidek 22. 9. 2015, 21:44
V péči o rty je skvělý med. Hlavně v zimním období, kdy jsou rty rozpraskané. Med naneste na rty(i zcukernatělý, působí jako jemný peeling), nechte chvíli působit a pak umyjte. Následně rty ošetřete například šípkovým olejem, ideálně v bio kvalitě. Rtům prospívá masáž navlhčeným zubním kartáčkem - doporučuji spíše měkký. Odstraníte odumřelou kůži a prokrvíte je. Po masáži doporučuji opět kapku oleje.
barbinecka37 21. 9. 2015, 13:54
(F)

Kategorie