Zobrazit přihlášovací formulář

Oblíbení hrdinové vašich dětí na povlečení? Žádný problém!

  • Publikováno:
Oblíbení hrdinové vašich dětí na povlečení? Žádný problém!

Každý z nás má svého pohádkového hrdinu z dětství. Možná je to Krteček, Rákosníček, Medvídek Pů nebo někdo úplně jiný. Dneska v televizi běží jiné pohádky, proto jsou hrdinové našich dětí maličko jiní. Je to snad Požárník Tom, Lokomotiva Tomáš, princezna Sofie, nebo princezny z Ledového království?

Ať je to kdokoli, děti by svého hrdinu chtěli mít na všem. Na pyžámku, tričku, teplákách, baťůžku, sponkách do vlasů i povlečení. Proč by ne? Možná se díky tomu budou večer těšit do postýlky.

 

Jaké povlečení je mezi dětmi v módě?

To záleží. Kluci mají jiné preference než holčičky, záleží i na věku.

Malé slečny milují princezny, takže v jejich představách vládne královna Elsa, princezna Anna, víla Zvonilka nebo princezna Sofie. Kromě urozených dam mají v holčičím světě své místo i prasátko Peppa, nezbednice Máša z pohádky Máša a Medvěd, Minnie nebo Unicorn.

U chlapečků zase vede Blesk McQueen, Lokomotiva Tomáš, Bořek Stavitel, Požárník Sam nebo roztomilí pejsci z Tlapkové patroly.

S přibývajícím věkem se mění preference a sledované pohádky v televizi. Roztomilá zvířátka nahradí Spiderman, Iron Man, Avengers, zpěváci a sportovci.

Nejen na motivu záleží

Spát v objetí milovaného hrdiny je fajn, na kvalitu spánku to ale nemá vliv. Pokud chcete, aby se dítě ráno probouzelo čilé a odpočaté, nevybírejte povlečení jen podle obrázku, ale zohledněte i rozměry a materiál.

Do malé postýlky patří dětská peřinka a menší polštář. Do velké postele už pasují lůžkoviny klasických rozměrů.

  • Peřinka do postýlky má rozměry 90x130 cm, polštář 40x60 cm.

  • Klasická peřina je o rozměrech 140x200 cm, polštář 70x90 cm.

  • Prodloužená délka povlečení pro dlouhány je 120x220 cm.

 

Jaký materiál nebude dráždit citlivou dětskou pokožku?

Dětská pokožka je tenčí a citlivější než ta naše dospělácká. Proto je taky hodně náchylná k podráždění.

Povlečení, které je určeno dětem by mělo mít certifikát, který dosvědčí, že je určené pro děti. Materiál musí být savý, prodyšný a příjemný na dotek.

Náš tip: Je vaše dítě alergik? Zohledněte to i při výběru povlečení a sáhněte po tom s antibakteriální úpravou.

Mezi nejoblíbenější materiály dětského povlečení patří klasická bavlna, která snese i vysoké teploty praní, mikrovlákno a mikrosatén, protože rychle schnou. Dokonce 5x rychleji než povlečení z bavlny.

 

Čtěte také: 5 tipů, jak vybrat dětské povlečení

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie