Zobrazit přihlášovací formulář

Bio kosmetika, kterou můžete použít na miminko i pro sebe

  • Publikováno:

Že je třeba hlídat si složení kosmetiky, kterou používáte pro ty nejmenší, jistě moc dobře víte. Těžko však dokážeme objektivně posoudit, zda je každá složka v krému či mýdle zcela bezpečná. Reklamy sice o mnoha produktech z drogerií tvrdí, že jsou vhodné i pro tu nejcitlivější pokožku, ale pokud byste podrobně prošli všechny ingredience, které se v ní nacházejí, možná by se vám protočily panenky. Abyste měli jistotu, že vaše děti používají to nejlepší, zvolte přírodní kosmetiku nebo ještě lépe bio kosmetiku.

Bio kosmetiku můžete i sníst

Bio kosmetika je to nejčistší, co můžete svému tělu dát. Je vědecky prokázáno, že 60 % složek kosmetiky, kterou si na sebe aplikujete, se vám dostane nejen do krve, ale i lymfatického systému. Mnoho matek se pečlivě zabývá složením a původem potravin, které dávají svým dětem, ale na složení kosmetiky často zapomínají. Přitom právě zde s nadsázkou platí: neaplikujte na sebe to, co byste nesnědli. Předpokládáme, že silikony, ropu či hliník, byste si dobrovolně k obědu nedali a vašemu dítku už vůbec ne. U 100% bio kosmetiky máte jistotu, že vám nic nehrozí.


Česká bio kosmetika vede

Ale kdo se má v tom složení kosmetiky vyznat, že? Většina z nás se latinsky neučila a většina z nás také nemá čas studovat položku po položce. Nejlepší je najít si nějakého prodejce, který se zaměřuje pouze na bio kosmetiku a přírodní kosmetiku. Je důležité pročíst si recenze na obchod a podle názorů ostatních již zkušenějších uživatelů bio kosmetiky hned zjistíte, zda tomuto obchodu můžete věřit. 100% přírodní kosmetiku má v nabídce například e-shop NuSpring.cz. Před tím než v NuSpringu do prodeje zařadí nějaký produkt, podrobně kontrolují složku po složce i původ použitých surovin při výrobě. Také zda je značka fair trade a ideálně i lokální. Budete překvapeni, kolik značek zahrnuje česká bio kosmetika. Třeba voňavá políčka výrobce Nobilis Tilia najdete přímo v Českém Švýcarsku.


Šetřete své zdraví i peníze

Bio kosmetika má tu výhodu, že ji může používat každý bez ohledu na věk. Je vhodná pro citlivou i ekzematickou pokožku. A navíc je multifunkční. Třeba takový mandlový olej můžete použít na hydrataci miminka i vaší pokožky, jako vlasovou masku, na lámavé nehty, do koupele, na masáž, k hojení ranek i jizev a v podstatě i při vaření. Podobnou funkci mají i jiné oleje nebo třeba bambucké máslo. Jen si představte, kolik přípravků nahradíte jedním produktem z oblasti bio kosmetiky. A kolik peněz ušetříte. Přitom máte jistotu, že sebe ani své nejbližší nezatěžujete škodlivou chemií. S bio kosmetikou v podstatě šetříte své zdraví i peníze.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie