Zobrazit přihlášovací formulář

Přáníčko ke Dni matek: Návod na výrobu dárečku z lásky krok za krokem

  • Publikováno:
Přáníčko ke Dni matek: Návod na výrobu dárečku z lásky krok za krokem

Zapomeňte letos na tuctová přání z papírnictví a překvapte maminku vlastnoručně vyrobeným přáníčkem z lásky. Udělá mnohem víc radosti, než všechny drahé kupované dárky. A vyrobit ho s drobnou pomocí zvládnou dokonce i malé děti.

Den matek se slaví po celém světě, jen datum se liší. U nás už tradičně připadá na druhou květnovou neděli. A jde o skutečně oblíbený svátek. Vždyť, kdo by nechtěl mamince vyjádřit lásku a poděkovat jí alespoň malým dárečkem, bonboniérou či kytičkou za vše, co pro něj kdy udělala. Pokud jste ale zapomněli nějaký ten drobný dareček pořídit, nezoufejte. Pusťte se do vlastnoriční výroby přáníčka, které potěší srdce každé maminky. Všechno, co na něj potřebujete, najdete stoprocentně doma. Menším dětem mohou s výrobou pomoct třeba starší sourozenci, babičky nebo tatínkové.

Budete potřebovat:

  • silnější barevné papíry (žlutý, růžový a zelený)
  • kus čtvrtky
  • nůžky
  • pravítko
  • lepidlo
  • tužku
  • fixy
  • tenká stužka
  • děrovačku

Postup:

1. Žlutý papír přeložte, pomocí pravítka a tužky narýsujte obrysy květináče a ten pak vystřihněte. Vzniknou vám tak dva stejné květináče.

2. Bílou čtvrtku přeložte, předkreslete si kapku velkou asi 3 centimetry a vystřihněte jí. Ta vám poslouží jako šablona pro tvorbu okvětních lístků tulipánů. Na červený papír si pak podle šablony obkreslete devět kapek, na každý květ budete potřebovat tři.

3. Všechny kapky teď pečlivě ostrými nůžkami vystřihněte.

4. Šest z okvětních lístků nyní v polovině přeložte.

5. Ze zeleného papíru si vystřihněte tři stonky a také nějaké listy tulipánů. Inspirovat se můžete na fotce. Na každou ze tří nepřeložených kapek pak nalepte dvě přeložené tak, jak to vidíte na obrázku. Vznikne vám tak plastický květ tulipánu.

6. Květy nalepte na stonky a ty nalepte z vnitřní strany na vystřižený květináč. Přidejte také listy. Do prázdné spodní části květináče zevnitř fixami napište nebo nakreslete nějaký pěkný vzkaz mamince.

7. Na druhý květináč napište třeba Krásný den matek!, položte ho na první květináč tak, aby se oba překrývaly, a v oblasti lemu květináče na každé straně děrovačkou udělejte do obou díru.

8. Teď už jen zespodu provlékněte oběma dírkama stužku a na přední straně květináče jí svažte mašličkou. A přáníčko je hotové!

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie