Zobrazit přihlášovací formulář

Zapomeňte na poštu! Dnes se dá poslat balík z domova

  • Publikováno:

Koronavirus naše životy v mnohém ovlivnil spíše negativně, ale nemůžeme mu upřít, že přinesl také pár pozitivních změn. Svět si mnohem více zvykl fungovat digitálně a spousta z těchto zvyklostí pravděpodobně přetrvá i do budoucna. Dokonalým příkladem je pohodlné odesílání zásilek z domova.

Před pár měsíci jsme byli zvyklí s každou zásilkou utíkat na poštu, tam si vystát dlouhou frontu a vyslechnout nepříjemnou paní za přepážkou. Koronavirus nám ukázal, že to jde i jinak. Balík se dá odeslat z pohodlí domova, přijede si pro něj kurýr a vy máte všechno bez starostí.

Koronavirus ještě nezmizel a zdržovat se doma je bezpečnější

Původní důvod, proč nechodit na poštu a poslat balík z domova, stále přetrvává. Přísná omezení už sice byla rozvolněna, ale virus nezmizel. Stále je bezpečnější přicházet do kontaktu s co nejmenším počtem lidí.

Mnohé pošty navíc zavedly opatření ve stylu, že uvnitř nesmí být více než 6 lidí zároveň, a venku se tak tvoří dlouhé fronty. Zůstat doma je prostě pohodlnější, obzvlášť když by bylo nutné vydat se na poštu s dětmi. Maminky dobře vědí, jak se i z obyčejné cesty na poštu může stát výprava na celé dopoledne.


Jak poslat balík z domova? Všechno vyřešíte online na webu Tiptrans.cz

Poslat balík z pohodlí domova je velmi snadné. Můžete zamířit přímo na web nějakého konkrétního přepravce, ale pokud hledáte nejlevnější variantu, je lepší vydat se přes prostředníka. Do kalkulačky Tiptrans si zadáte rozměry, hmotnost zásilky a cílovou zemi. Pak okamžitě uvidíte nabídky všech přepravců, kteří by byli schopní váš balík doručit. Nabídka přepravců se zobrazuje i spolu s různými detaily, jako je rychlost dodání nebo nutnost samostatně si vytisknout štítek. Například u EMS Czech, DHL, PPL či DPD nepotřebujete tiskárnu, štítek k vašemu balíku doveze řidič. Jakmile zadáte údaje do systému, on k nim bude mít přístup a sám si je vytiskne.


Poslat se dá cokoliv, od drobností až po palety

Přes Tiptrans se dá zařídit přeprava různými společnostmi. Nemusíte se strachovat, že vaši zásilku by nikdo nepřevezl. Ať už prodáváte velký balík oblečení po miminku, židle, které se vám doma již nehodí, nebo cokoliv jiného, ten správný přepravce se určitě najde. Během minulých měsíců si vyzkoušeli převážet opravdu všechno možné. Vozili jídlo pro lidi v karanténě či roušky pro známé v Anglii.


Objednejte si klidně přepravu do zahraničí

Zájem o dopravu do zahraničí stoupá. Lidé se nemohou fyzicky vidět, a tak chtějí svým blízkým aspoň něco poslat, udělat jim radost, usnadnit jim život. Uvízl také někdo z vaší rodiny v zahraničí? Pošlete mu záchranný balíček s tím, co mu chybí. Cenu i rychlost přepravy uvidíte předem.

Dopravci jsou schopní doručit balíček také tam, kde jsou zavřené hranice. Dopraví vám třeba i balík do USA. Ceny u dopravy na takto dlouhou vzdálenost se mezi dopravci velmi liší, konkrétně u balíku do USA se bavíme o rozdílech v řádech tisíců korun. Určitě se tedy vyplatí neomezovat se na jednoho konkrétního dopravce. Přes Tiptrans jich prozkoumáte více než 30. V ČR je nejpopulárnější DPD s většími zásilkami (i na paletách) si dokáže poradit zase PPL a do Ameriky je pro změnu nejvýhodnější FedEx. Rozhodně se ale nebojte svěřit svůj balík také jiným dopravcům, zásilky jsou pojistěné.


Poslat balík online je rychlejší než přes poštu

Čas ušetříte už jen tím, že nebudete muset chodit na poštu. Místo toho vám zavolá kurýr a pro balíček se staví, což vyřídíte za dvě minuty. Navíc je doprava přes přepravní službu obvykle rychlejší než v případě pošty. Víte, že pošta letos změnila své podmínky a obyčejné dopisy k adresátovi putují týden, pokud si nepřiplatíte za rychlejší dodání? Nečekejte na to, zda tentokrát bude pošta rychlá. Přes kalkulačku dopravy v Tiptrans rovnou vidíte, kdy si kurýr pro balík přijede a kdy jej doručí adresátovi.

Výhod posílání balíku z domova je spousta. Tahle novinka, kterou nás naučila karanténa, nám tedy určitě vydrží.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie