Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jsme: Fotokniha jako skvělý vánoční dárek pro babičku i dědu

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jsme: Fotokniha jako skvělý vánoční dárek pro babičku i dědu

Tohle rozhodně můžeme doporučit. Jestli přemýšlíte, čím pod stromečkem potěšit prarodiče, máme pro vás skvělý tip. Nechte jim udělat fotoknihu s obrázky vnoučat přes web https://mimibazar.vyvolej.to/, jako to udělala editorka webu Maminka.cz. Takový dárek sice moc nestojí, je ale cennější, než dary za tisíce. Uvidíte, jak se jim při pohledu do takové knížky rozzáří oči.

Už párkrát jsem uvažovala o tom, že z našich rodinných fotek udělám fotoknihu. Ale vždycky mi to přišlo složité, za přemrštěnou cenu a navíc trochu nevkusné. Teď jsem se konečně odhodlala díky službě Vyvolej to.

Výsledek? Skvělý dárek pro moji mámu k Vánocům, která nepoužívá sociální sítě a stěžovala si, že má málo fotek vnoučat. Navíc to je úplně jednoduché, takže jsem tady rozhodně neobjednávala naposledy.

Více o spolupráci služby Vyvolej to s Mimibazarem jsme psali ZDE.

S rodinou docela hodně cestujeme a samozřejmě fotíme – jak na výletech po Brdech, tak někde u moře nebo když procházíme ulice vzdálených měst. Sami pro sebe si fotky archivujeme v počítači a zveřejňujeme je na sociálních sítích. Jedněm prarodičům je pošleme a oni si z nich rodinnou kroniku vyrobí sami. Teď má konečně fotky z našich cest i moje máma, pro kterou jsem objednala fotoknihu z našich letošních jarních prázdnin v Maroku.

Vytvořit fotoknihu nikdy nebylo jednodušší

Jak na to? Na webu https://mimibazar.vyvolej.to/ jsem jako možnost zvolila fotoknihu s kartonovými deskami a lehkými listy. Rozhodla jsem se pro tu o rozměrech 20x20 centimetrů s pevnými deskami s obrázkem na titulní straně. Za skvělou považují možnost zvolit si způsob, jakým bude fotka graficky zpracována – titulku samozřejmě můžete mít s textem nebo bez něj.

Také na vnitřních stránkách knihy si můžete rovněž volit grafickou úpravu strany a rozložení fotek. Jen na vás je, zda je doplníte kratšími nebo delšími popisky či zda třeba naopak zvolíte fotku přes celou stránku.

Rozměr fotoknihy je 17×17 cm nebo 20×20 cm, počet stran je 20 až 120 – podle toho, kolik fotek chcete v knize mít.

Za pár dní kniha dorazila

Já jsem to střídala, přišlo mi to nejpůsobivější. Také jsem se rozhodla přidat několik stran k pevně navolenému počtu, protože jsem chtěla knihu o více stránkách – bylo to jednoduché a intuitivní jako celé vkládání fotek. Můžete použít jak ty, které máte u sebe v počítači či v mobilu, tak třeba fotky z Facebooku či Instagramu. Program vás sám upozorní, pokud má fotka například malé rozlišení a nevypadala by dobře.

Pak už stačilo jen objednat, zaplatit a za pár dní kniha dorazila. Naprostá spokojenost. Příště už ji nechám poslat rovnou k babičce, dneska nejdříve dorazila k nám domů, abychom se na ni mohli s dětmi také podívat. Syn i dcera už teď sami sypou z rukávu náměty, o čem bude ta naše příští. A v plánu je i plakát s fotkami z Instagramu, který si pověsíme doma.

Mimochodem, kromě fotoknihy, kterou jsem si vybrala já, nabízí na straně Mimibazar s Vyvolej to také fotoalbum s pevnými deskami, ideální například na fotky ze svatby či jiné rodinné události.

Radka Wallerová, editorka Maminka.cz

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie