Zobrazit přihlášovací formulář

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Inzerát, který se pokoušíte rezervovat nebyl nalezen.

Zásady správné péče o dětskou pokožku

Zásady správné péče o dětskou pokožku

Naše kůže je složitý orgán. Je to první bariéra, která chrání organismus před bakteriemi a toxiny, reguluje tělesnou teplotu a ztrátu vody. Ve srovnání s pokožkou dospělého je dětská pokožka mnohem jemnější a tenčí, kvůli čemuž je citlivější na různé typy infekcí.

Zdravá dětská pokožka zajišťuje normální fungování mnoha tělních systémů. Právě proto péče o pokožku dítěte musí být bezpečná a kvalitní, což poskytne Ziaja kosmetika.

Zvláštnosti dětské pokožky

Dětská pokožka potřebuje specifickou péči, rychleji a silněji reaguje na různé dráždivé faktory vnějšího prostředí. V pokožce dětí je obsah vlhkosti mnohem vyšší (díky tomu je tak sametová) a obsah tuku je nižší. To znamená, že ochranné funkce nejsou dostatečně vyvinuty a pokožka vyžaduje pravidelnou dodatečnou péči. Díky rychlé regeneraci buněk a velkému počtu malých kapilár hojení ran probíhá mnohem rychleji.


Péče o pokožku dítěte: očištění

Nejčastěji se očištění pokožky dítěte provádí během koupání. Používejte jemný čisticí prostředek: gel, mléko nebo pěnu. Je velmi důležité, aby byl produkt určen speciálně pro dětskou pokožku a měl také co nejpřirozenější složení. Umělé přísady, barviva, konzervační a vonné látky, jiné „chemikálie“ mohou způsobit nejen podráždění, ale také poškodit jemnou pokožku.
Pokud chcete vyzkoušet přírodní kosmetiku pro děti, věnujte pozornost značce Ziaja (Polsko). Výrobky pro péči o pokožku Ziaja obsahují pouze vybrané složky přírodního původu, které jemně čistí pokožku dítěte a jsou hypoalergenní.

Péče o pokožku dítěte: výživa a ochrana

Jemná pokožka po šetrném čištění vyžaduje výživu a hydrataci. Kosmetiku pro péči o pokožku dítěte lze rozdělit do 4 kategorií: lotiony pro každodenní použití, krém pod plenky, masážní oleje a ochranné krémy (před UV paprsky).
Je důležité si uvědomit, že se nedoporučuje přetížit pokožku pečující kosmetikou. Pokud vidíte, že pokožka dítěte je sametová, měkká a nepodrážděná, odložte krém a lotion pro použití v budoucnosti.


Příliš suchá pokožka

Suchá pokožka dítěte může být způsobena následujícími faktory:        

  • Příliš časté mytí nebo čištění agresivními pečujícími přípravky;
  • Kontaktní alergická dermatitida;
  • Nepříznivé mikroklima;
  • Dlouhodobé vystavení slunci nebo naopak chladu.


Chcete-li zabránit suchosti, musíte odstranit všechny nepříznivé faktory a pravidelně
hydratovat pokožku vašeho dítěte pomocí produktů s obsahem přírodních komponentů.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie