Zobrazit přihlášovací formulář

Čtyřletý surfař hvězdou internetu: Na prkně brázdí vlny od dvou let

  • Publikováno:
Čtyřletý surfař hvězdou internetu: Na prkně brázdí vlny od dvou let

„Princ vln“, tak ho přezdívají fanoušci na sociálních sítích. Tenhle zázračný chlapec svým talentem šokoval i rodiče, když se ve věku pouhých dvou let postavil na surfařské prkno a bez pádu dojel až ke břehu.


Zdroj foto: Instagram @joaovitor_mariaclara

Na prkně se cítí jistěji, než na pevném břehu. Čtyřletý Joao Vitor z brazilské Guarujy, pobřežního města vzdáleného jen 55 mil od Sao Paula, má zkrátka surfování v krvi. Není divu, od mala totiž sleduje, jak divoké vlny sjíždí jeho otec i starší sestra Maria Clar. Surfování je pro ně koníčkem a na vlnách tráví veškerý svůj volný čas.

„Chtěli jsme syna samozřejmě také vést k surfování, ale nenapadlo mě, že můj malý chlapeček začne surfovat už v tak nízkém věku. Teprve když se mu podařilo postavit se na surfovací prkně ve věku 2 a půl let, uvědomila jsem si, jak nadaný Joao je,“ říká jeho matka Camilla Chuquer Braga.


Zdroj foto: Instagram @joaovitor_mariaclara

„Když se poprvé na prkně postavil, nevěřili jsme svým očím. Manžel si myslel, že na prkně jen zůstane ležet, ale on vstal a jel po vlně rovně až na mělčinu. Miluje moře, ať už v něm plave nebo surfuje na vlnách. Vždy je šťastný,“ dodává.

Zdroj foto: Instagram @joaovitor_mariaclara

Maminka také spravuje instagramový účet svého syna a denně na něj přidává nové fotky a videa. A počet Joaových fanoušku strmě stoupá. Svými působivými surfovacími schopnostmi baví už více než 32 000 sledujících. Je velkou inspirací dokonce i pro řadu dospělých.

Joao začal chodit na plavecké kurzy, když mu bylo pouhých 7 měsíců, a proto si ve vodě vždy vedl dobře. Přesto nikdo nečekal, že by mohl s tímhle sportem začít tak brzy. Je ale pravdou, že jeho starší sestra Maria surfovala od svých 3 let a 6 měsíců a byla pro Joaa největší inspirací. Často teď na vlnách řádí společně.

 Zdroj: YouTube João Vitor e Maria Clar

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie