Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vybrat ideální podzimní bundu pro dítě

  • Publikováno:

Reklamní sdělení

 

Dětská podzimní bunda je základem podzimního šatníku každého dítěte. Je nutné ji proto vybírat pečlivě a s rozmyslem. Základním kritériem by měla být odolnost proti vodě a větru a zároveň zachovaná prodyšnost, aby se v ní dítě příliš nepotilo. Vzhledem k dětským aktivitám je také dobré zaměřit se na kvalitu a životnost materiálu.

 

Materiál, který odolá větru a dešti

Ještě před nákupem si pečlivě promyslete, jaký materiál zvolíte.Nejlevnějším řešením je zpravidla šusťákovina, která sice dítě chrání před silným větrem a běžným deštěm, ale nedokáže dostatečně odvádět vlhkost.

Mnohem lépe se jeví klasická softshellová dětská bunda. Sofsthell nejen dobře propouští vlhkost zevnitř, jeho výhodou je také poměrně velká výhřevnost. Je proto vhodný i do velmi chladného počasí a klidně i začínající zimy. Nezapomínejte jeho voděodolnost zvyšovat pravidelnou impregnací.

 

Oděruvzdornost a pružnost

Někteří zahraniční výrobci uvádějí krom vodních sloupců i tzv. oděruodolnost, která vám napoví o životnosti materiálu. Ale často se stačí při výběru řídit selským rozumem. Mnohé dívčí a chlapecké bundy mají na rizikových místech zesílený materiál nebo volí barvu, na níž budou případné drobné vady minimálně viditelné. Sofsthell všeobecně bývá vnímán jako odolný a elastický materiál, který využívají i horolezci, proto se hodí pro náročnější aktivity.

U dětských bund si také určitě všímejte elastičnosti materiálu, aby se v něm dítě cítilo pohodlně při všech aktivitách venku, zejména při výletech do přírody či na hřišti ve školce.

 

Zvolte správnou velikost

Dostatečný důraz věnujte také správné velikosti. Nesnažte se za každou cenu kupovat oblečení tzv. na výrost. Dítě by se mělo vždy cítit pohodlně a nemělo by být jakkoliv omezováno v pohybu. Na druhou stranu se pod podzimní bundu musí vlézt teplá mikina či svetr.

Stejně tak pokud budete vybírat podzimní dětské kalhoty, vždy pamatujte na to, že pod nimi musí být dostatek místa na chlapecké a dívčí punčocháče. Což by mělo být základním kritériem i při výběru oblečení zimního.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Pipinka_666 30. 10. 2020, 8:36
(Y)

Kategorie