Zobrazit přihlášovací formulář

Rozmazlené dceři dala výchovnou lekci, vysloužila si obdiv rodičů z celého světa

Rozmazlené dceři dala výchovnou lekci, vysloužila si obdiv rodičů z celého světa

Děti bohužel často berou věci, které dostávají, za samozřejmé. Neváží si téměř ničeho. A podle toho se k dárkům taky chovají. Stejně jako šestiletá školačka, která mamince místo vděku předvedla scénu jak ze špatného snu. Ta ale vypjatou situaci vyřešila úžasně a s klidem a ostatní rodiče jí za to „tleskají“.

Zdroj: Facebook/Haley Hassell

Svým potomkům se často snažíme splnit vše, co jim na očích vidíme. Stejně jako Haley Hassell, svobodná maminka z Floridy, která to nemá v životě snadné. Peníze se jí nedostávají a má co dělat, aby uspokojila jejich základní potřeby. I přesto ale chtěla dceři Presleigh, která zrovna nastoupila do první třídy, udělat radost. Obíhala proto všechna papírnictví ve městě, aby sehnala penál s panenkami LOL, který si dcera tolik přála.

Nakonec přece jen uspěla, místo očekávaného vděku se ale dočkala hysterické scény a pro ni nepochopitelné reakce. „Snažila jsem se být na ni celé ráno milá a dostat jí do pohody, protože byla z nástupu do školy nervózní,“ řekla Hassell v rozhovoru pro pořad Dobré ráno, Ameriko. „Když jsme pak odpoledne přišli ze školy domů, řekla jsem jí, že pro ni mám překvapení.“

Bouřlivá reakce dcery jí ale vyrazila dech. „Chvíli na ten penál zírala, pak ho hodila do odpadkového koše, vběhla do ložnice a zabouchla dveře. Hystericky brečela a křičela jen: ‚To je hloupý dárek, má ho každá holka ve třídě... Už ten penál nechci! ´“.

Zdroj: Facebook/Haley Hassell

Lekce, na kterou nikdy nezapomene

Haley se kupodivu podařilo zachovat chladnou hlavu a rozhodla se, že na dceru nebude křičet. "Vždycky jsem si myslela, že jsem jí naučila být vděčnou. Teď mi bylo jasné, že potřebuje dostat lekci. Vrátila jsem se tedy s novým penálem - průsvitným a s jedním zipem. Šlo o svačinový sáček, na který jsem propiskou napsala ´Presleighin penál´. Najednou obrátila. Tvrdila, že penál, který vyhodila do koše, je dobrý, protože ten průsvitný je podle ní strašný. Ale už bylo pozdě," uvedla Haley. 

"Řekla jsem jí, aby vyndala růžový penál z koše s tím, že najdeme dítě, kterému ho darujeme. Buď protože jeho rodiče nemají na takovou věc peníze, nebo někomu, kdo nemá mámu či tátu. Vysvětlila jsem jí, že nemůže považovat za samozřejmost štěstí, které má," vysvětluje svobodná matka.

Haley se nenechala obměkčit a nechala dceru chodit do školy s igelitovým sáčkem místo penálu. "Možná občas zareaguji nepřiměřeně, ale kdybych byla dítětem, udělala bych všechno proto, abych měla takové vymoženosti, jaké má ona. Věřím, že změnou vnímání a vděčností můžete změnit každou situaci ve vašem životě," dodala. 

Hned po incidentu Haley nasdílela vše, co se stalo, včetně fotek, na své stránce na Facebooku a chtěla znát názor rodičů. Nečekala, že se její příspěvek stane virálním a zaujme sta tisíce lidí z celého světa. Do dnešního dne získal 136 000 lajků, 61 000 sdílení a téměř 500 komentářů rodičů, kteří z větší části chválí její výchovnou taktiku.


Zdroj: Facebook/Haley Hassell

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie