Zobrazit přihlášovací formulář

Cestování s nejmenšími: Jak si naplánovat bezstarostný výlet

  • Publikováno:
Cestování s nejmenšími: Jak si naplánovat bezstarostný výlet

Cestování je vaší vášní, ale dokonce i způsobem života? Nemůžete sedět v klidu, protože už máte nápad na další cestu nebo hledáte nové tipy na výlet, ale tentokrát budete vyrážet i s miminkem? Máme pro vás několik praktických tipů, jak si naplánovat výlet s miminkem, aby se z něj stal pro všechny příjemný zážitek. 

Než se vydáte na výlet

Každé miminko je jiné, proto před cestou zvažte potřeby svého dítěte či dětí. Na jejich věku a charakteru závisí co byste měli sbalit, kam vyrazit a na jak dlouho, typ zábavy na místě, organizace času pro konkrétní atrakce.

Vyhněte se nebezpečným místům

Pokud se jedná o vaši první společnou cestu nebo je dítě příliš malé, je lepší se vyhnout příliš dlouhým trasám nebo oblastem ohroženým konflikty nebo exotickými chorobami - v první řadě vyberte cíl, který vyhovuje vašim možnostem, poskytne vám pocit pohodlí a umožní vám odpočinout.

Sjednejte si cestovní pojištění

Není od věci uzavřít cestovní pojištění pro celou rodinu. S výběrem vám pomůže srovnání cestovního pojištění. Pokud cestujete s malými dětmi, měli byste být připraveni na každou nečekanou událost. V případě, že jedete na úplně nové místo s jiným podnebím, nevíte, jak vaše tělo bude reagovat na tuto změnu, takže je vždy lepší mít v kapse nějaké pojištění a seznam míst, kde můžete vyhledat lékařskou pomoc.

Informujte banku

Ve většině případů, pokud máte v úmyslu vybrat peníze z bankomatu po překročení hranice, je vhodné o své cestě informovat svou banku. Jinak se může stát, že dojde k neočekávanému zablokování karty, dokud se vám nepodaří zavolat na zákaznickou linku a vysvětlit situaci.

Naplánujte výlet do detailu

V případě, že je to váš první výlet s miminkem, zvažte délku trasy. Po cestách po tuzemsku je lepší jet vlastním vozem. Do zahraničí můžete letět letadlem nebo se vypravit po vlastní ose, opět s ohledem na vaše dítě. Pokud vaše dítě při cestách pláče, je vhodné jej nejprve navyknout (častými procházkami, projížďkami autem, výlety mimo město), pokud používáte letadla, je lepší zvolit na začátku poměrně krátké lety: díky tomu uvidíte, jak vaše dítě reaguje na různé situace a bude to pro něj i pro vás méně únavné. Na cesty letadlem jsou vhodné například Gran Canaria, kam doletíte do 5 hodin a průměrná denní teplota je zde 25 stupňů Celsia.

Tipy kam na výlet s miminkem

Pro děti do šesti měsíců věku jsou lepší krátkodobé výlety, kdy se na noc vracíte zpět do známého prostředí. S takto malým miminkem můžete vyrazit relaxovat například do Františkových lázní, kde si užijete bazén. Miminka koupání milují. Moderní aquaparky i lázně jsou přizpůsobeny často i pro nejmenší návštěvníky. Chcete-li i přes nízký věk miminka do zahraničí, můžete vyzkoušet Norsko, Itálii nebo třeba Bulharsko. S miminkem v šátku můžete bez obav procházet i nádherné evropské metropole jako je Řím nebo Berlín či Kodaň. Příjemným místem pro rodinu s malým miminkem jsou rakouské Korutany.

Pokud jedete vlastním vozem, dbejte na správnou teplotu klimatizace, na miminko rovněž nesmí svítit přímé sluníčko. Pro výlet na více dnů můžete vyzkoušet i cestu obytným vozem. Malá miminka, která zatím jen leží v postýlce či starší děti, můžete vzít na výlet lodí.

Kategorie