Zobrazit přihlášovací formulář

Skončilo testování HiPP Bio příkrmů. Jak u dětí obstály?

  • Publikováno:

 

V uplynulých 14 dnech jsme umožnili 18 dětem ve věku od 1 do 1,5 roku ochutnat balíček s příkrmy ke svačince a obědu (hlavní jídlo a polévka) i s nápoji v bio kvalitě od výrobce HiPP. 

Věděli jste, že malé děti by měly sníst v poměru ke své tělesné hmotnosti až 6x více ovoce, 2x více zeleniny a 3 - 5x více cereálií než dospělý člověk? * Zároveň by však dětská strava neměla obsahovat příliš soli, ale na druhou stranu by měla být bohatší na některé tuky (např. omega 3 mastné kyseliny). Všechno to sledovat ale může být pro rodiče zatěžující, proto je možné si práci ušetřit a dopřát dětem vyvážené jídlo ze skleničky.

 

A jak v našem testování dopadly skleničky od HiPPu? 

Maminky se shodly, že je šikovné, když si mohou vybrat variantu pokrmů ve skle i v plastu, protože oboje přináší své výhody a nevýhody. Plast je praktický na přenášení, a tím i na cestování, ohřeje se na příklad i ve vodní lázni. Sklo je oproti tomu sice těžší, snadněji se rozbije, ale na druhou stranu je mnohem ekologičtější, protože ho lze recyklovat donekonečna. 

Z jídel se nejvíce osvědčily ovocné tyčinky, které obsahují vlákninu ze sušeného ovoce a z obilovin a slazené jsou jen ovocem. Maminky navíc ocenily, že tyčinky nedrobí a nepatlají se.
 

Prohlédněte si recenze uživatelek
 

Tereza V. (TerezV): Testování začalo úsměvně

 


„Z hlavních jídel u nás největší úspěch měly špagety. Svojí porci si pořádně vychutnával. Z krémových polévek byl nadšený trochu méně. Ovocné tyčinky jsou oproti polévkám jedním slovem top, syn má tohle moc rád. A mě vyhovuje, že to nedrobí a je to rychlá sváča když není zrovna nic po ruce.

Ovocné kapsičky jsou skvělé a také mu moc chutnají. Jedinou praktickou nevýhodu vidím v tom, že když se otočí vzhůru nohami, tak vytečou, na to je jen třeba trochu dohlédnout. 

Za nás celkově můžeme Hipp doporučit. Nedávno jsme vyzkoušeli ještě sami bez testování jiné produkty a také nám chutnaly. Objevila jsem i německou stránku HiPP, ze které dovážejí věci i do České republiky, které u nás běžně vůbec neseženete, a přitom jsou vynikající.“

  

Anna L. (Ančík): HiPP jsou naše oblíbené příkrmy už od začátku

 

„U mojí roční Valinky již od prvních příkrmů používáme hlavně výrobky právě od HiPPu. Příkrmy Hipp jsou připravované z kvalitních bio surovin, jsou velmi chutné, bez přidaných konzervantů a barviv.  V balíčku jsme objevili ovocné oplatky, kapsičky a šťávy, polévky a hlavní jídla jak v plastové mističce, tak ve skleničce. Hned ten den jsme s Valčou vyzkoušely k obědu rajčatovou polévku. Polévka byla velmi jemná, krémová s výraznou chutí těstovin. Valeria mi většinou celou skleničku nesní, máme ji tak na dva dny, ale tuto polévku snědla na posezení. Ani se jí nedivím, dala bych si ji sama!

Při odpolední procházce jsem Valince dala k svačince ovocnou oplatku. Na oplatce je jedlý papír, tak si dítě neušpiní ruce a může si jí držet krásně samo. Oplatka je plná ovoce, bez přidaného cukru a oběma nám moc chutnala. Nakoupíme si je do zásoby, na procházky a výlety značka ideál.  

Valinka zatím moc džusy nepije, ale dala jsem ji ochutnat z každé lahvičky 100 % šťáv. Víc ji chutnala mrkvová jak jablečná, ale obě byly moc dobré a nebyly zbytečně nijak slazené. Dokonce jablečnou šťávu ochutnal můj sedmiměsíční synovec a snad poprvé se na pití nešklebil.“
 

Kateřina K. (Katches1): Trápí nás rostoucí zoubky, ale příkrmy i přesto obstály

 


„Od léta, kdy byl Elias na očkování MMR, do toho rostly čtyři stoličky naráz, má problémy s jídlem. On, největší milovník obědů, ze dne na den oběd prostě nenenene! Byl už zvyklý na domácí stravu, jedl už více méně vše, co i my. 

Vyzkoušela jsem rajčatovou polévku, do které jsem ještě uvařila nudle. Polévka byla krásně krémová, nijak kyselá a velmi chutnala. Další den dostal Elias na výběr, zda skleničku, nebo „srdíčko“. Ukázal si na skleničku, což jsem tušila, že moc úspěch mít nebude. Kašovitá strava mu příliš nechutná, a tak si dal si jen pár lžiček. Proto jsem hned ohřála ve vodní lázni „srdíčko“. To Vám povím…to byla rychlost a mistička byla prázdná. Za nás tedy skleničky samostatné úspěch moc neměli, ale když jsem k nim přidala uvařenou na těstovinu či rýži, snědl i je.

Při venkovní procházce synovi vyhládlo, a tak jsem vytáhla ovocnou tyčinku. Měla velký úspěch. Díky jedlému papíru neměl špinavé ručičky a ovoce v tyčince je opravdu výborné. Vzhledem k období „já sám“ ale měla největší úspěch ovocná kapsička. Díky velikosti krásně sedne do ručky a ty příchutě? Výborné. Řekla bych Vám ráda, která chutnala více, ale slupl je jako malinu obě. Takže ovocné kapsičky to vyhrály na plné čáře.“ 

 

Martina O. (2017martina): Bio boloňské špagety sice označkovaly ubrus, ale zato se snědly do poslední těstovinky

 

„Začali jsme bramborovou polévkou, a i když polévky moc Matěj nemusí (a popravdě je chlapečkům ani moc nevařím), snědl ji bez váhaní. Mně si líbilo, že polévka byla krémová, hustší, a tedy konzumace proběhla bez vylití a umazání všeho. Bio boloňské špagety sice ubrus označkovaly, ale zato se snědly do poslední těstovinky. 

Co mě mile překvapilo bylo srdíčko Mini Rigattoni se zeleninou ve smetanové omáčce. Tento druh těstovin neznám. Velikostně ale byly ideální, protože Matěj je líný žvýkat větší kousky.

Kapsičkám nemám co vytknout. Chuťově dobré, příchutě zajímavé / neokoukané / dosud neochutnané. Mně, matce alias uklízečce vyhovovala především konzistence. Jsou docela husté, a tudíž mladšímu většina nevyšplouchala na oblečení a sedačku, jako obvykle.

Ovocnou tyčinku dostal starší jako odměnu po očkování, podělit se s bráškou moc nechtěl.“

 

 

Klára K. (Kohutovaklara): Samík si pochutnal i přes aftózní stomatitidu
 

„Se dvěma dětmi se nenudíte. To vám potvrdí každá máma. A občas vám bodne, když nemusíte vařit a někdo to obstará za vás.

Bohužel Samík během testování onemocněl aftózní stomatitidou. V návaznosti na nemoc jsem se rozhodla poprvé zkusit krémovou bramborovou polévku, jelikož jídlo s kousky by pro něho nebylo to pravé. Byla jsem velmi mile upravená nejen konzistencí ale i chutí. Samuelkovi naštěstí polévka velmi chutnala. Ani já, když jsem nemocná, nemám na nic chuť, tak jsem měla strach, aby mu chutnalo. Snědl ale vše do poslední lžičky a já byla ráda, že jsem do něho něco dostala. Další den jsme dali rajčatovou a ani s ní nebyl problém. Tedy až na ten nepořádek okolo.

V tomto směru musím chválit i kapsičky. Opět to bylo jedno z dalších jídel, které mi neodmítl ani při jeho stavu. Hlavně se mi líbí zajímavé chuťové kombinace (mango s marakujou, jablíčko s banánem a malinami nebo mirabelku s broskví). Kvalitou je u nás HiPP od začátku jasná volba a popravdě, nebojte se připlatit – můžete si být jistí, že vaše děti jí to správné.“


 

 

Recenze v tomto článku byly redakčně upraveny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst zde

  

------

* Více informací k tématu se dočtete zde: http://www.buildhealthykids.com/genrequirements.html

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie