Zobrazit přihlášovací formulář

Pečené brambory: 5 jednoduchých a rychlých jídel, které si zamilujete

  • Publikováno:
Pečené brambory: 5 jednoduchých a rychlých jídel, které si zamilujete

Bramborové pokrmy patří k oblíbeným. Jsou totiž vděčné. Brambory jsou snadno dostupné, obvykle je máte doma, nestojí moc a pokaždé z nich vykouzlíte báječné jídlo, na němž si všichni pochutnají. Až tedy příště zase nebudete vědět, co vařit, vyzkoušejte některý z populárních receptů našich čtenářů.

Pečené brambory v troubě

Vynikající jsou jako příloha, vychutnáte si je ale i jako samostatný pokrm třeba s hrnečkem zakysaného mléka. Voní česnekem, oreganem a sladkou paprikou. Kouzlo neodolatelné chutě tkví v jednoduché a rychlé marinádě z oleje, citronové šťávy a koření. Pak už je stačí jen rozprostřít na plech a upéct dozlatova. Celý recept na pečené brambory najdete ZDE.

Nadívané brambory

I ty můžete podávat jen tak, skvěle se hodí třeba k večeři, nebo jako netradiční přílohu k masu. Příprava není složitá, zvládne to i kuchař začátečník, zapojit do ní můžete také děti. Stačí velké brambory uvařit ve slupce, nechat vychladnout, oloupat, lžičkou vydlabat a naplnit je nakrájenou šunkou, nastrouhaným sýrem, přidat rozkleplé vajíčko, okořenit a pak už jen nechat zapéct. Chutnají vážně senzačně. Celý recept na nadívané brambory najdete ZDE.

Zapečené brambory s hermelínem

Pokud máte rádi pikantní chuť sýrů s bílou plísní na povrchu typu camembert, zamilujete si určitě další z jednoduchých, ale vynikajících receptů. I při jejich přípravě si vystačíte s pár surovinami a připravené jsou raz dva. Kromě brambor a sýru, který pokrmu dodá ten správný šmrnc, budete potřebovat už jen libovou anglickou slaninu, smetanu, oblíbené koření a nějaké ty voňavé bylinky. Nejlepší jsou podávané se salátem z čerstvé zeleniny. Celý recept na zapečené brambory s hermelínem najdete ZDE.

Pečené brambory s kysaným zelím, tofu a fazolemi

Nejen vegany potěší další recept. Je důkazem, že i bez masa jde připravit vynikající pokrm, na němž si pochutnají i zapřisáhlí masožrouti. Jeho příprava sice zabere delší dobu v troubě, ale rozhodně stojí za to. Potřebovat budete kysané zelí, tofu (klidně sáhněte po tom uzeném), konzervované fazole v rajčatové omáčce, kořenovou zeleninu, rajčata, ajvar, smetanu (rostlinou nebo normální) a koření. Celý recept na pečené brambory s kysaným zelím, tofu a fazolemi najdete ZDE.

Kyperské brambory

A pokud přece jen zatoužíte po masu, vyzkoušejte netradiční recept, který ale chutná báječně. Použitým kořením, které pokrm posouvá za hranice všednosti, je skořice. Nebojte se ji použít. I když jde o pro nás neobvyklé spojení chutí, v kombinaci s masem (ať už kuřecím nebo vepřovým), bramborami a zeleninou, vznikne skutečná delikatesa. Celý recept na kyperské brambory najdete ZDE.

Originální bramborovou přílohu není úplně snadné vymyslet. Foodblogerka KOKO ale pro vás má návod a recept na citronové brambory pečené „na ježka“, kterými oslníte. Hodí se skvělé k rybám i kuřecímu, a navíc vypadají luxusně! Další báječné bleskové recepty najdete v pořadu Menutovka na Mall TV, kde KOKO přináší pravidelně tipy, které vám usnadní život v kuchyni. 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie