Zobrazit přihlášovací formulář

Jaké druhy dětských náušnic jsou nejoblíbenější? Prošli jsme rady odborníků za vás

  • Publikováno:

Mezi maminkami je téma náušnic pro děti probírané často. Je přirozené, že všechny chtějí pro svůj malý poklad to nejlepší, i pokud jde o ozdoby oušek. Právě proto se chtějí při výběru opírat o znalosti a zkušenosti těch, kteří už ho mají za sebou, a poučit se z nich. Přicházíme se shrnutím těch nejčastějších rad i tipů na krásné kousky.

 

Kdy přichází čas na náušnice

Prvním důležitým krokem před hledáním ideálních náušnic je propíchnutí dírky, ke kterému obvykle dochází u miminka mezi třetím a šestým měsícem po očkování proti tetanu. Na výběr jsou dva způsoby propíchnutí. Můžete zvolit propíchnutí jednorázovou injekční jehlou, kdy se přímo po propíchnutí nasadí vámi vybrané a vydezinfikované náušnice. Druhou možností je nastřelení – v tom případě dostane dítko do ouška ocelovou náušnici, která v uchu musí zůstat alespoň po dobu hojení.


Vhodné kovy pro děti

Dál se maminky hodně zabývají tím, z jakého materiálu by šperk měl být. Nejdůležitější zásadou je vybírat kov, který nebude vyvolávat alergické reakce. Z tohoto důvodu není příliš vhodné stříbro.

Hypoalergenní jsou zlaté náušnice nebo náušnice z chirurgické oceli. Zlato má navíc tu výhodu, že můžete vybírat buď z klasického žlutého zlata, sáhnout po něžných dívčích náušnicích z růžového zlata nebo po zlatu bílém. A když investujete do kvalitních náušniček, určitě nechcete, aby je vaše princezna ztratila.

Jaké zapínání zvolit? A co je dětský patent?

Zkušenosti s druhy zapínání se různí. Někteří rodiče svým děvčátkům pořizují klasické puzety nebo klapky, větší část ale považuje za důležité vybrat zapínání přímo přizpůsobené dětem. U náušnic pro miminka je nejbezpečnější volbou zapínání dětský patent, tzv. brizura. Tu doporučují i zkušení šperkaři z českého ateliéru KLENOTA. Jejich dětské kolekce zahrnují bezpečné a odolné šperky, nabízí spoustu motivů a můžete je objednávat ve všech barvách zlata.


Podoby dětských náušnic

Když se přesuneme k samotnému vzhledu náušnic, věříme, že výběr je tak široký, že uspokojí všechny. Z jednoduchých kousků vedou dětské náušnice s diamantem či barevnými drahokamy zasazenými v kovové obroučce, které dětská ouška rozzáří. Mezi nejoblíbenější náušnice s motivem patří roztomilé kytičky, srdíčka a kapky. Ozdobit ouška také mohou zvířátka – třeba motýlci nebo berušky. I všechny tyto tvary samozřejmě mohou dokrášlovat diamanty a jiné vzácné kameny.


A jak dlouho vaší holčičce dětské náušnice vydrží?

Možná vás závěrem ještě zajímá, jak dlouho jedny náušnice dítě unosí. Samozřejmě to hodně závisí na konkrétním typu i na rychlosti růstu. První miminkovské náušnice mohou ale děti standardně nosit bez problému do 3 let a často vydrží i mnohem déle. Dětské náušnice pak spousta dívek nosí až do puberty, výjimečně některé i do dospělosti.

A teď už je to na vás. Pomohl vám tento článek udělat si představu, jaké náušnice pořídíte své holčičce?

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie