Zobrazit přihlášovací formulář

Jaké druhy dětských náušnic jsou nejoblíbenější? Prošli jsme rady odborníků za vás

Mezi maminkami je téma náušnic pro děti probírané často. Je přirozené, že všechny chtějí pro svůj malý poklad to nejlepší, i pokud jde o ozdoby oušek. Právě proto se chtějí při výběru opírat o znalosti a zkušenosti těch, kteří už ho mají za sebou, a poučit se z nich. Přicházíme se shrnutím těch nejčastějších rad i tipů na krásné kousky.

 

Kdy přichází čas na náušnice

Prvním důležitým krokem před hledáním ideálních náušnic je propíchnutí dírky, ke kterému obvykle dochází u miminka mezi třetím a šestým měsícem po očkování proti tetanu. Na výběr jsou dva způsoby propíchnutí. Můžete zvolit propíchnutí jednorázovou injekční jehlou, kdy se přímo po propíchnutí nasadí vámi vybrané a vydezinfikované náušnice. Druhou možností je nastřelení – v tom případě dostane dítko do ouška ocelovou náušnici, která v uchu musí zůstat alespoň po dobu hojení.


Vhodné kovy pro děti

Dál se maminky hodně zabývají tím, z jakého materiálu by šperk měl být. Nejdůležitější zásadou je vybírat kov, který nebude vyvolávat alergické reakce. Z tohoto důvodu není příliš vhodné stříbro.

Hypoalergenní jsou zlaté náušnice nebo náušnice z chirurgické oceli. Zlato má navíc tu výhodu, že můžete vybírat buď z klasického žlutého zlata, sáhnout po něžných dívčích náušnicích z růžového zlata nebo po zlatu bílém. A když investujete do kvalitních náušniček, určitě nechcete, aby je vaše princezna ztratila.

Jaké zapínání zvolit? A co je dětský patent?

Zkušenosti s druhy zapínání se různí. Někteří rodiče svým děvčátkům pořizují klasické puzety nebo klapky, větší část ale považuje za důležité vybrat zapínání přímo přizpůsobené dětem. U náušnic pro miminka je nejbezpečnější volbou zapínání dětský patent, tzv. brizura. Tu doporučují i zkušení šperkaři z českého ateliéru KLENOTA. Jejich dětské kolekce zahrnují bezpečné a odolné šperky, nabízí spoustu motivů a můžete je objednávat ve všech barvách zlata.


Podoby dětských náušnic

Když se přesuneme k samotnému vzhledu náušnic, věříme, že výběr je tak široký, že uspokojí všechny. Z jednoduchých kousků vedou dětské náušnice s diamantem či barevnými drahokamy zasazenými v kovové obroučce, které dětská ouška rozzáří. Mezi nejoblíbenější náušnice s motivem patří roztomilé kytičky, srdíčka a kapky. Ozdobit ouška také mohou zvířátka – třeba motýlci nebo berušky. I všechny tyto tvary samozřejmě mohou dokrášlovat diamanty a jiné vzácné kameny.


A jak dlouho vaší holčičce dětské náušnice vydrží?

Možná vás závěrem ještě zajímá, jak dlouho jedny náušnice dítě unosí. Samozřejmě to hodně závisí na konkrétním typu i na rychlosti růstu. První miminkovské náušnice mohou ale děti standardně nosit bez problému do 3 let a často vydrží i mnohem déle. Dětské náušnice pak spousta dívek nosí až do puberty, výjimečně některé i do dospělosti.

A teď už je to na vás. Pomohl vám tento článek udělat si představu, jaké náušnice pořídíte své holčičce?

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie