Zobrazit přihlášovací formulář

Kam vyrazit na Mikuláše: Čerti budou řádit na Čertovce, Radyni, i na Stezce v korunách stromů

  • Publikováno:
Kam vyrazit na Mikuláše: Čerti budou řádit na Čertovce, Radyni, i na Stezce v korunách stromů

Neumíte si 5. prosinec představit bez populárního mikulášského tria? Nechcete děti ochudit o tradiční předvánoční zážitek? I když byla většina akcí letos bohužel zrušena, našli jsme pro vás pár tipů, kam se za čerty s vašimi potomky můžete vypravit.

Tenhle svátek patří k po staletí udržovaným adventním tradicím. Mikuláš, čert a anděl v současnosti každoročně navštíví okolo 80 procent rodin s dětmi. Věděli jste ale, že jde o jednu z nejstarších českých tradic? Mikuláš oblečený do bílého oděvu, se špičatou čepicí na hlavě, berlí v ruce a nůší na zádech nebo s košíkem, naděluje drobné dárečky dětem v předvečer svátku svatého Mikuláše už od 13. století. A obvykle ho doprovází také anděl s křídly a hvězdou na čele, který symbolizuje dobro, a jako protipól k němu patří samozřejmě také řetězem řinčící umolousaný čert s pytlem v ruce na zlobivé děti.

Současná situace letos bohužel tomuto zvyku příliš nepřeje. Mikuláš, anděl a čert v rouškách zkrátka tak úplně neodpovídají našim představám o pohodovém adventu, řada rodičů tak tentokrát od objednání návštěvy tohoto tria upustila. Přesto nemusíte děti o krásný zážitek ochudit. Vezměte je na některou z akcí, které se na Mikuláše konají.


Zdroj: www.certivcertovce.shop

Čerti na Čertovce

Nenechte si ujít pražskou Čertovku plnou odlesků čertovských ohňů. I letos zaplní vltavské břehy čertovská cháska. Zdeněk Bergman, převozník pražský, pro vás připravil na předvečer svátku sv. Mikuláše již tradiční čertovské plavby pro děti a jejich rodiče. Celodřevěné lodě, na jejichž palubě budete i v mrazivém počasí v teple a bezpečí, vplouvají i do známého vodního kanálu - “Čertovky.” Při 30 minutové plavbě vychrlí čerti z břehů na děti a jejich rodiče strašidelné pověsti a příběhy plné ohně. Na Vltavě se potkáte i se samotným andělem a Mikulášem, který hodné děti náležitě odmění! Výhodou je možnost online zakoupit vstupenky na konkrétní vybraný čas, nehrozí tak, že se na loď nedostanete.

KDY: 5. 12. 2020 - lodě vyplouvají každých 15 min. od 17:00 do 21:00 hodin
KDE: vyplouvá se z tajemného podzemního přístaviště Judita (Křižovnické náměstí č. 3, Praha 1)
Více informací o akci najdete ZDE.



Zdroj: www.certivcertovce.shop

Pekelná Stezka korunami stromů

Tradiční mikulášská nadílka se bude konat také na Stezce korunami stromů na Lipně. Udělejte si s rodinou výlet do přírody a nezapomeňte přibalit básničku pro nerozlučnou trojici Mikuláše, čerta a anděla. Pro všechny děti je připravena malá odměna i lišák Fox a jeho kouzelnické představení.
Z centrálního parkoviště se ke Stezce dostanete krátkou procházkou lesem nebo Stezkabusem. V rámci akce budou dodržena všechna platná epidemická opatření.
KDY: 5. 12. 2020 v 11:00 - 14:00 hodin
KDE: Stezka korunami stromů, Lipno Nad Vltavou
Více informací o akci najdete ZDE.


Zdroj: www.stezkakorunamistromu.cz

Mikulášská Radyně

Oblíbený hrad v západních Čechách po roce opět obsadí skupina pekelníků a setkáte se i se samotným pánem pekel Luciferem. Bude to skutečný pekelný rej! Na hodné děti samozřejmě čeká sladká nadílka a také tvořivá dílnička. Všechny zahřeje čaj zdarma.

KDY: 6. 12. 2020 ve 13:00 - 16:00 hodin (časy nadílky jsou 14:00 a 15:30 hodin)
KDE: Hrad Radyně - Starý Plzenec
Více informací o akci najdete ZDE.


Zdroj: www.hrad-radyne.cz

Mikulášská jatka drive-in - Cirk La Putyka and Friends

Létající andělé, skákající čerti a zářící Mikuláš. Ani letos nebudou děti ochuzeny o jedinečný zážitek. Pražská tržnice se opět hemžit čerty, anděly, skřítky a Mikuláši! A také auty. V nich budete sedět vy! Letošní Mikulášská Jatka totiž proběhnou v drive-in variantě. Vy přijedete, zůstáváte v bezpečí svého auta a kolem vás se bude odehrávat dvacetiminutové představení. Děti projedou peklem, kde budou čerti skákat až ke stropu, nebem plným létajících andělů a skončí u zářícího Mikuláše, laskavého a vlídného. Kdo byl hodný, dostane na cestu jablíčko nebo bramboru. A ti ostatní skončí v cirkusovém pekle. Pozor! Nutnost zakoupit vstupenky předem.

Pro další zájemce, kteří se na událost nedostanou, je přichystána speciální Mikulášská Ústředna78, kdy se děti budou moci spojit nejen s Mikuláši, ale i čerty a anděly po telefonu.

KDY: 5 . 12. 2020 v 18:00 – 21:10 hodin
KDE: Jatka78, Pražská tržnice, Praha 7 - Holešovice
Více informací o akci najdete ZDE.


Zdroj: http://www.jatka78.cz

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie