Zobrazit přihlášovací formulář

Tomu neuvěříte! Tomuhle miminku je 28 let, je jen o rok mladší, než jeho máma

  • Publikováno:
Tomu neuvěříte! Tomuhle miminku je 28 let, je jen o rok mladší, než jeho máma

Zázraky se stávají. I když je téhle holčičce pouhý měsíc, stačila už se zapsat do historie. Překonala všechny dosavadní rekordy. Jde totiž o nejdéle zmražené embryo, které se kdy narodilo. A titul navíc ukradla své tříleté sestřičce.

Molly Everette Gibson z Tenesee se narodila z embrya, které bylo zmrazeno v říjnu 1992, pouhých 18 měsíců poté, co se v dubnu 1991 narodila její matka Tina. Té je nyní 29 let. Mezi ní a jejím dítětem je tak díky zázrakům vědy pouhý osmnácti měsíční věkový rozdíl.

Pozoruhodné je, že svým příchodem na svět Molly 26. října pokořila předchozí rekord její sestry Emmy Wren, která před narozením v listopadu 2017 jako embryo strávila na ledu 24 let. Obě embrya byla zmrazena společně a jsou tak úplnými genetickými sourozenci. Jelikož byli darováni anonymně, jejich biologičtí rodiče zůstávají neznámí.

Tina a její muž, šestatřicetiletý Benjamin, kteří jsou manželé už deset let, se obrátili na reprodukční centrum poté, co se v průběhu pěti let přirozenou cestou snažili o své vlastní dítě. Benjamin má ale cystickou fibrózu, která může způsobovat neplodnost, což byl pravděpodobně důvod, proč se jim početí vlastního potomka nedařilo.

Zdroj: YouTube

Pár zpočátku uvažoval o tradiční adopci, začátkem roku 2017 jim ale rodiče Tiny řekli o neziskové organizaci poté, co o ní sledovali dokument v místních televizních zprávách. Manželé ale byli zpočátku proti. „Říkali jsme jim: 'To zní šíleně." Ne, děkujeme, nemáme zájem,“ vzpomíná Tina na vyhlídku na početí s dárcovským embryem. „Pak jsme na to ale museli pořád myslet a nemohli jsme to dostat z hlavy,“ dodává.

Pár tak reprodukční centrum nakonec navštívil a byly jim poskytnuty profily přibližně 300 dárců, kteří po léčbě IVF darovali náhradní embrya. „Nebyli jsme vybíraví,“ řekla Tina, která pracuje jako učitelka na základní škole. „Chtěli jsme zkrátka dítě,“ dodala. „Po zvážení všech okolností jsme však zúžili výběr na páry malého vzrůstu - jsme oba malí lidé,“ prozradila Tina. Nakonec si tenkrát vybrali embryo, ze kterého se v březnu 2017 narodila Emma.

Protože ale po dvou letech chtěli Emmě pořídit ještě sourozence, rozhodli se nakonec pro přenos dvou zbývajících embryí od stejných dárců. A vše se znovu vydařilo. Koncem října toho roku tak na svět přišla roztomilá Molly. A nebyl to žádný drobek, vážila tři kila a deset gramů. Rodina se ale v budoucnu nejspíš ještě rozšíří, už teď totiž manželé diskutují o plánech na další dítě.


Zdroj: Instagram Haleigh Crabtree Photography, YouTube

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie