Zobrazit přihlášovací formulář

Jak vybírat spodní prádlo pro děti?

  • Publikováno:

Spodní prádlo je základem, který chrání naše intimní partie. Ale stejně tak, jak je spodní prádlo důležité u dospělých, je důležité i u dětí. Ale také nejošemetnější, jelikož malé děti jsou často vybíravé, je nutno tak volit takové spodní prádlo, které je nejenom pohodlné, ale také odpovídá vkusu vašich dětí.

Dívčí spodní prádlo

Každá holčička dá vždy přednost tom nejbarevnějšímu spodnímu prádlu s obrázky, nejlépe s růžovými. Nicméně každá maminka ale ví, že spodní prádlo pro holčičky by mělo na těle skvěle sedět, nikde se zařezávat nebo škrábat – prostě by mělo být pohodlné na nošení. Což samozřejmě nevylučuje také dívčí spodní prádlo s obrázky, se srdíčky či oblíbenými jednorožci. Vhodná je také vysoká guma na dívčích kalhotkách, která zajistí, že bude vaší holčičce toto prádlo skvěle sedět a nebude ji stahovat.

Pokud je vaše slečna již větší, měly byste společně vybrat komplet spodního prádla s podprsenkou, respektive s lambadou, která je vhodná hlavně při sportování.

Chlapecké spodní prádlo

Chlapci bývají často neposední, tak i kvůli této vlastnosti byste měli pro ně volit takové spodní prádlo, které je neomezuje v pohybu, a hlavně je nikde neškrtí. Můžete vybírat, zda jim pořídíte slipy, boxerky, nebo trenýrky. Každému chlapci ale vyhovuje něco jiného, proto byste měla vyzkoušet, v čem se bude vás syn cítit nejlépe, nicméně pro jejich pohodlí volte vždy raději volnější střih.

Bezešvé prádlo

Tento typ prádla je v poslední době oblíbený nejenom u žen, ale také u dětí. A to z jednoho prostého důvodu. Je opravdu pohodlné, protože prakticky ani nemá čím tlačit.

Dětské plavky

V ohledu na výběr dětských plavek je jasné, že vybírat ty správné pro kluka je mnohem jednodušší než pro holčičky. Chlapecké dětské plavky jsou buď elastické kraťásky, nebo volné kraťase, většinou ze šusťákoviny. Stačí, když jim vyberete pohodlný střih a správný design a určitě zabodujete. Nicméně v otázce výběru plavek holčičky musíte být trochu obezřetnější.

Jako první je třeba si zvolit, zda chcete jednodílné, či dvojdílné plavky. V případě dvojdílných plavek máte na výběr, zda vrchní díl bude lambádového, či podprsenkového střihu. Dále musíte vzít v potaz vkus malé slečny a přizpůsobit mu barevnost a vzory.

 

Na co je třeba pamatovat před nákupem spodního prádla pro děti?

 

Správná velikost

Než se vydáte na samotný nákup, nebo před nakupováním v e-shopu z pohodlí domova, je potřeba vždy přesně vědět, jaké má vaše dítko velikost. Je pravda, že tyto velikosti se obvykle mění dle země, kde bylo prádlo vyrobeno, proto by měl každý spolehlivý e-shop mít možnost zobrazení tabulky velikostí, kde se snadno zorientujete a budete si jisti, že vámi vybrané prádlo dítěti opravdu přesně padne. Tenhle pomocník vám opravdu ušetří práci.

Větší děti nechte si vybrat samy

Pokud je vaše dítko již odrostlejší, vezměte na vědomí také jejich názor, a hlavně vkus, než začnete prádlo vybírat. Nejenom, že tím, že budete prádlo vybírat společně, prohloubíte svoje vztahy, ale také se vyhnete tomu, že se váš výběr nebude dítěti líbit a bude odmítat toto prádlo nebo třeba plavky nosit.

Správný materiál

Je jasné, že výběr materiálu dětského spodního prádla a plavek je stěžejní, jelikož je v přímém kontaktu s mladou pokožkou. Proto byste měli dbát na to, aby materiál vámi vybraného spodního prádla zvládal skvěle odvádět pot a byl příjemný na nošení. Z toho důvodu je také vhodné dávat přednost tradičním českým výrobcům a vyhnout se zboží z Číny. Toto prádlo často totiž nemá kvalitní materiály, které mohou být dokonce závadné k pokožce.

Spodní prádlo pro děti by nemělo být něco, na čem je potřeba šetřit. 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie