Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí utopenci na poslední chvíli: Hotové jsou už za dva dny

  • Publikováno:
Domácí utopenci na poslední chvíli: Hotové jsou už za dva dny

Špekáčky v kyselém kořeněném nálevu s cibulí jsou tradiční silvestrovskou pochoutkou. Aby ale byly dobře proleželé, musí se připravit alespoň týden předem. Odepřít si letos utopence ale nemusíte, ani pokud jste na to tentokrát zapomněli. S receptem food blogerky Koko jsou totiž vynikající už za dva dny.

Silvestrovští rychloutopenci jsou ke konzumaci připravené za pouhé dva dny. Stačí dodržet správný postup a využít pár tipů a triků.

Ingredience:

  • 300 ml vody
  • 150 ml bílého vinného octa
  • 4 bobkové listy
  • 10 kuliček nového koření
  • čerstvě mletý pepř
  • zarovnaná lžička soli
  • lžíce hořčičných semínek
  • 2 cibule
  • jarní cibulka
  • 4-5 špekáčků či buřtů (možno nahradit za točený salám nebo gothaj)
  • volitelná zbylá nakládaná zelenina z Vánoc (např. nakládané okurky, cibulky, beranní rohy) 

Postup:

1. Jako první si připravíme lák. Svařte dva díly vody s jedním dílem octa, bobkovými listy, novým kořením, pepřem a hořčičným semínkem. Po pár minutách vypněte plotýnku a nechte chladnout.

2. Cibuli nakrájejte na co nejjemnější půlkolečka, jarní cibulku také na tenká kolečka. Takto nakrájené cibulky dejte do ještě teplého láku, urychlí to proces zkřehnutí. Nechte vychladnout.

3. Buřty můžete a nemusíte loupat, budeme je totiž krájet na kolečka asi 4 mm silná. Vložte je do misky společně se zbylou zeleninou z Vánoc, cibulí, můžete přidat i nakrájenou feferonku.

4. Sklenici sterilizujte vroucí vodou a můžete plnit. Zalijte lákem, popřípadě dolijte lákem z okurek a jste připravení na Silvestra.

Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku