Netradiční jednohubky: Smažená baby mozzarella s cherry rajčátky Jídlo

Přemýšlíte, čím na dnešní slavnostní večer ozvláštnit tabuli nebo co dobrého uzobávat při sledování silvestrovského programu? Vsaďte na tolik oblíbený „smažák“. Ne ale ten obyčejný z třicítky eidamu.Tenhle je úplně jiný, moc pěkně vypadá a nejen v kombinaci s orestovanými ochucenými cherry rajčátky a čerstvou bazalkou i skvěle chutná.

Špízy se smaženou baby mozzarellou a restovanými cherry rajčátky

Ingredience

  • 100 g mini mozzarellek
  • stejný počet cherry rajčátek
  • lžička vinného octa
  • lžíce olivového oleje
  • čerstvě mletý pepř
  • sůl
  • 10 lístků bazalky
  • osolené vejce, strouhanka a hladká mouka na trojobal
  • olej na smažení

Postup:

1. Rajčátka překrájejte napůl a naložte je do marinády z olivového oleje, vinného octa, soli, pepře a najemno nakrájené bazalky. Vše pořádně promíchejte.

2. Mini mozzarelly seznamte s klasickým českým trojobalem: obalte je v hladké mouce, osoleném vajíčku a strouhance. A to vše opakujte dvakrát až třikrát, aby trojobal udržel vláhu sýra.

3. Obalené kuličky pokládejte na vrstvu strouhanky, aby zůstaly v suchu. A můžeme jít na smažení. Do rendlíku nalijte na 2 cm oleje. Sýr smažte pozvolna a dozlatova.

TIP:
Jak poznáte, že je olej rozpálený na 180 °C? Doprostřed rendlíku vložte brambor, a až se kolem něj začnou tvořit bubliny a bude to pěkně bublat, je čas na smažení.

4. Nakonec prohřejte malou pánev, na půl minuty v ní promáchněte naložená rajčátka a pak si připravte špejle, na které střídavě napichujte sýr a rajčátka. Dozdobte bazalkou.

Publikováno



ČLÁNKY MOHOU KOMENTOVAT POUZE REGISTROVANÍ UŽIVATELÉ
Registraci provedete ZDE
Reklama | Podmínky serveru | Ceník členství | Návod pro inzerci | Desatero | Ochrana kupujících | Dobrý prodejce | Osobní údaje | Kontakt

© 2004-2021 CZECH NEWS CENTER a.s.