Netradiční jednohubky: Smažená baby mozzarella s cherry rajčátky
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:

Přemýšlíte, čím na dnešní slavnostní večer ozvláštnit tabuli nebo co dobrého uzobávat při sledování silvestrovského programu? Vsaďte na tolik oblíbený „smažák“. Ne ale ten obyčejný z třicítky eidamu.Tenhle je úplně jiný, moc pěkně vypadá a nejen v kombinaci s orestovanými ochucenými cherry rajčátky a čerstvou bazalkou i skvěle chutná.
Špízy se smaženou baby mozzarellou a restovanými cherry rajčátky
Ingredience
- 100 g mini mozzarellek
- stejný počet cherry rajčátek
- lžička vinného octa
- lžíce olivového oleje
- čerstvě mletý pepř
- sůl
- 10 lístků bazalky
- osolené vejce, strouhanka a hladká mouka na trojobal
- olej na smažení
Postup:
1. Rajčátka překrájejte napůl a naložte je do marinády z olivového oleje, vinného octa, soli, pepře a najemno nakrájené bazalky. Vše pořádně promíchejte.
2. Mini mozzarelly seznamte s klasickým českým trojobalem: obalte je v hladké mouce, osoleném vajíčku a strouhance. A to vše opakujte dvakrát až třikrát, aby trojobal udržel vláhu sýra.
3. Obalené kuličky pokládejte na vrstvu strouhanky, aby zůstaly v suchu. A můžeme jít na smažení. Do rendlíku nalijte na 2 cm oleje. Sýr smažte pozvolna a dozlatova.
TIP:
Jak poznáte, že je olej rozpálený na 180 °C? Doprostřed rendlíku vložte brambor, a až se kolem něj začnou tvořit bubliny a bude to pěkně bublat, je čas na smažení.
4. Nakonec prohřejte malou pánev, na půl minuty v ní promáchněte naložená rajčátka a pak si připravte špejle, na které střídavě napichujte sýr a rajčátka. Dozdobte bazalkou.
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé