Nepřekonatelná pochoutka: Kuřecí stripsy v bramborákovem těstíčku
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:

Uvnitř báječně šťavnaté a voňavé, na povrchu nádherně křupavé. Takové jsou originální kuřecí Ondráš´Strips v nestoudně dobrém těstíčku. Sliny na ně se vám začnou sbíhat už během čtení receptu a sledování videa. Tak neváhejte a připravte je třeba už dnes k večeři. Garantujeme vám, že se po nich jen zapráší.
Kuřecí stripsy Ondráš podle Koko
Ingredience
- 500 g natenko nakrájených malých stripsů z kuřecích prsou
Na marinádu:
- 150 ml podmáslí
- 1 velké vejce
- 1 lžíce granulované cibule
- 1 lžička drceného nebo mletého kmínu
- pepř
- 3 stroužky česneku
- sůl
Těstíčko do zbývající marinády:
- 300 g najemno nastrouhaných brambor (varny typ C)
- 2 lžíce sušené majoránky
- čerstvé oregano (možno vynechat)
- 5 – 6 lžíc strouhanky (možná i více)
- 1 lžička prášku do pečiva
- sůl
Na obalování a smažení:
- hladká mouka
- 1 lžíce mleté papriky (uzená nebo sladká)
- 3 lžíce strouhanky z kukuřičných lupínků (možno vynechat)
- olej na smažení
Postup
1. Nejprve si připravte marinádu na maso. Do podmáslí klepněte jedno vejce, hodně opepřete a přidejte další koření charakteristické pro bramborák: drcený kmín, sušenou cibuli, sušený nebo najemno nastrouhaný česnek. Vše osolte.
2. Kuřecí prsa nakrájejte na podélné nudličky široké maximálně jeden centimetr. Dejte je do marinády a v ní je pak nechte odpočívat aspoň dvě hodiny v lednici.
3. Nastrouhejte brambory najemno a rychle je přes cedník zalijte marinádou z kuřete, aby nečernaly nebo nečervenaly. Maso odložte vedle do mísy. K bramborům s marinádou přidejte strouhanku, majoránku a prášek do pečiva. Vše osolte. Přidat můžete i bylinky, třeba oregano nebo majoránku. Do další misky si připravte trochu mouky s uzenou paprikou, ideálně také strouhanku z kukuřičných lupínků, čímž vyrobíte pojidlo, které bude fungovat jako lepidlo a těstíčko díky němu bude držet na svém místě!
4. Do pánve vlijte oleje na dva centimetry výšky. Nudličky obale v mouce, vykoupejte v těstíčku a šup s nimi na rozpálený olej. Smažte pozvolna a dozlatova a poté nechte odmastit na papírové utěrce. Konzumujte ihned a servírujte s haldou ubrousků!
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé