Zobrazit přihlášovací formulář

Harry a Meghan mají dceru: Výběrem jména uctili princeznu Dianu i královnu Alžbětu II.

  • Publikováno:
Harry a Meghan mají dceru: Výběrem jména uctili princeznu Dianu i královnu Alžbětu II.

Princ Harry se svou manželkou Meghan Markle se stali podruhé rodiči. Narození dcery oznámili v neděli na svém oficiálním instagramovém účtu a prozradili také, jaké jméno holčičce dali. Výběrem dojali celý svět.

Lilibet “Lili” Diana Mountbatten-Windsor, tak zní celé jméno novorozené holčičky, kterým vzdali hold nejen zesnulé babičce Dianě, princezně z walesu, ale také stále žijící prababičce královně Alžbětě II. Prozradili tak, že Lilibet je rodinná přezdívka, kterou blízcí častují královnu už od dětství. Jako batole totiž neuměla správně vyslovit své jméno a říkala si právě Lilibet.

Příchod dcery na svět ale manželé dva dny tajili. Narodila se totiž už v pátek 4. června 20 minut před polednem. Tím opět porušili královskou tradici, stejně jako to už udělali po narození syna Archieho (2). U této dvojice už to ale nejspíš nikoho nepřekvapí. Zvykem v královské rodině je informovat veřejnost o narození dítěte starodávným způsobem obvykle ještě v den porodu. A to zvučným hlasem městského vyvolávače Tony Appletona oblečeného v tradičním kostýmu se zvoncem v ruce.

„4. června jsme byli požehnáni příchodem naší dcery Lili. Znamená pro nás víc, než jsme si kdy dokázali představit, a jsme vděčni za lásku a modlitby, které jsme pociťovali od lidí z celého světa. Děkujeme vám za vaši obrovskou laskavost a podporu během této, pro naši rodinu velmi výjimečné doby,“ zní oficiální prohlášení královského páru.

I když Meghan původně uvažovala o domácím porodu, stejně jako tomu bylo před dvěma lety při prvním těhotenství, nakonec se i tentokrát rozhodla

raději využít pohodlí a v případě potřeby především možnosti rychlé lékařské péče nemocnice v Santa Barbaře. Porod nakonec proběhl bez komplikací. Malá Lili vážila 3,4 kg a jak bylo uvedeno v prohlášení, ona i maminka jsou zdravé a z nemocnice už byly propuštěny domů.

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie