Zobrazit přihlášovací formulář

Domácí maska na jemné, slabé a suché vlasy: Vraťte jim zdraví, sílu a lesk

  • Publikováno:
Domácí maska na jemné, slabé a suché vlasy: Vraťte jim zdraví, sílu a lesk

Jsou vaše vlasy bez lesku, lámou se a žádný účes vám nedrží? Dopřejte jim potřebnou péči. Zaslouží si výživu, která jim vrátí vitalitu. Tentokrát ale zapomeňte na kosmetické přípravky z drogerie plné chemie a vsaďte raději na čistě přírodní produkty. Máme pro vás návod na domáci masku, na kterou, až ji vyzkoušíte, už nedáte dopustit.

Už jste někdy vyzkoušeli domácí vlasovou masku? Jestli ne, určitě to udělejte. Není na tom vůbec nic složitého. Výživný zábal si snadno připravíte v pohodlí domova. Naše babičky dobře věděly, že v přírodních ingrediencích se skrývá obrovská síla. Využijte ji i vy!

Arganový olej vlasy hloubkově hydratuje, vrací jim přirozenou vitalitu a lesk od kořínků až po konečky, vyživuje a prokrvuje vlasové kořínky, a tak obnovuje a zesiluje strukturu vlasů. Syrové vejce je bohaté na vitaminy A, D a E, proteiny a mastné kyseliny, které pomáhají udržet vlasy lesklé. Navíc funguje jako skvělý přírodní kondicionér. Lesk navrací i banán, který posiluje vlasová vlákna a zabraňuje tak zacuchávání vlasů. Prospívá i vlasové pokožce, dodává jí hydrataci a slouží jako prevence výskytu lupů. Matcha zase až neuvěřitelně stimuluje růst vlasů, zabraňuje jejich padání a posiluje vlasové folikuly.

Domácí maska na jemné, slabé a suché vlasy

Budete potřebovat:

  • 1 polévková lžíce arganového oleje (nebo slunečnicového)
  • 3-5 kapek rozmarýnového éterického oleje
  • 1 zralý banán
  • 1 polévková lžíce ibiškového prášku
  • 1 polévková lžíce prášku ze zeleného čaje matcha
  • 1 vejce

Postup: 

Zralý banán vidličkou důkladně rozmačkejte na kašičku, přidejte olej, vajíčko, ibiškový a matcha prášek a vše důkladně míchejte, dokud vám nevznikne hladká hmota. Nakonec přidejte éterický olej.

Masku naneste nejlépe štětečkem na suché nebo vlhké vlasy po celé jejich délce, od kořínků až po konečky.

Pro lepší účinek nakonec vlasy důkladně zabalte do strečové fólie nebo mikrotenového sáčku a nakonec do nahřátého ručníku.

Masku nechte působit 20 - 60 minut a poté ji dobře opláchněte teplou vodou.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie