Zobrazit přihlášovací formulář

Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování nákupů na Dáme jídlo?

  • Publikováno:
Vyzkoušeli jste: Jak dopadlo testování nákupů na Dáme jídlo?

V červnu mělo 15 z vás možnost otestovat skvělou novinku, kterou ocení asi každý, kdo nemá času nazbyt. Řeč je o rychlém nákupu, kdy si vybrané zboží přes web či aplikaci v telefonu objednáte a za 30 minut už ho máte doma. Nevěříte? Tak si přečtěte, jak to funguje! O své zkušenosti s nákupy na Dáme jídlo se s vámi ve svých recenzích podělily samy čtenářky.

 

Stejně jako ony, možná jste ani vy netušili, že taková služba existuje. Jmenuje se rychlé nákupy neboli quick commerce a ve světě je nesmírně populární. Ušetří totiž spoustu času a co si budeme povídat, občas i nervů. U nás jde o úplnou novinku, se kterou přišlo vám jistě známé Dáme jídlo, přes které jste si už někdy určitě nechali doručit oběd či večeři. Místo hotového pokrmu si ale z obchodů ve svém okolí můžete z pohodlí domova objednat to, co vám doma zrovna chybí, ať už je to třeba čerstvé pečivo, ovoce, zelenina, nápoje, drogerie, květiny nebo třeba víno.

A vy si místo čekání front u pokladen můžete jít třeba zaběhat, dopřát si masáž nebo odpočinout se svou oblíbenou knížkou. Můžete vyrazit s dětmi na hřiště a mezitím si pohodlně nakoupit... a když dorazíte domů, kurýr už je u dveří. Můžete nakoupit prarodičům nebo třeba doplnit chybějící ingredience, když vaříte či pečete a nestíháte běžet do obchodu. Narychlo koupit můžete dokonce i květiny a bonboniéru k svátku či narozeninám. Zkrátka a dobře, vy si jen objednáte vybrané zboží, kurýr vám ho už zachvilku doručí až domů, a vy svůj ušetřený čas můžete věnovat tomu, co je pro vás důležité.

SOUTĚŽ
Neměli jste štěstí a do testování jste nebyli vybráni? Teď máte šanci vyhrát poukázku na bleskový nákup na Dáme jídlo! Do soutěže o jeden ze tří voucherů se můžete zapojit ZDE >>

A teď už k vašim zkušenostem s testováním nákupů na Dáme jídlo. Když to shrneme, tak všechny testerky byly příjemně překvapené rychlostí doručení, která se obvykle pohybovala mezi 20 – 40 minutami od odeslání objednávky. Většina z nich by ale uvítala rozšíření nabízeného sortimentu, což je samozřejmě v plánu.

 

Lucie E. (LcLucieee)

https://www.mimibazar.cz/blog/962/recenze-dame-jidlo-obchody

 

Když si takhle v podvečer vzpomenete, že vám v domácnosti něco chybí a absolutně se vám nechce znovu oblékat děti a „vláčet“ je do obchodu, tak toto byla neuvěřitelná pomoc. Zároveň si tuto službu dokáži představit využít nejen ve chvíli „když se vám nechce“, ale „když prostě nemůžete“ (máte rozpracovaný recept a zjistíte, že vám něco chybí – prohlédnout domácnost co ještě postrádá a jen objednat – prostě skvělé).

Nabídka obchodů se liší od lokality místa, odkud objednáváte a pro mne v tuto chvíli byla dostačující a přehledná.

Vybrala jsem obchod s potravinami (v tomto případě to bylo Tesco Expres), velmi snadno a intuitivně se v aplikaci člověk pohybuje. Zboží je tematicky řazené, tedy když nemáte úplnou představu, jaký jogurt zrovna chcete, projdete si všechny jogurty z nabídky a vybíráte. Zároveň funguje i vyhledávání přes lupu a nemusíte tedy prohledávat jednotlivé položky a rovnou vybrat to co máte rádi. Tedy objednávka vytvořená raz dva.

Co se týče rychlosti doručení, tak to jsem byla absolutně u vytržení. Měla jsem pocit, že jsem ani nestačila objednávku odeslat a už volal kurýr, že je dole u domu. Opravdu bleskové doručení (myslím, že od objednávky uběhlo maximálně 15 min – v aplikaci předpokládaný čas doručení byl 30-40min, tedy pro mne obrovské a příjemné překvapení).

Z tohoto nákupu jsem měla velmi pozitivní pocit a těšila jsem se na další. Je to prostě fakt pohodlné.

Jana H. (JanaHlisnikovská)

https://www.mimibazar.cz/blog/945/recenze-z-testovani-dame-jidlo

 

Každý rodič ví, jaké to je jít nakupovat s dětmi, odolávat v obchodě plném lidí jejich žádostem o to a tamto a tahat se pak ještě navíc s taškami. Mně cesta do obchodu na větší nákup zabere přibližně 1,5 hodiny. Během této doby se s dětmi stihneme podívat na pohádku, vyrazit na kolo, přečíst si hodně stránek v knížce nebo třeba zajít s kamarády na hřiště. Minimálně jednou týdně tak nakupujeme online a necháme si věci přivézt až domů.

Dáme jídlo slibuje Bleskový nákup za 30 minut u vás doma. Byla jsem sama zvědavá, zda se jim podaří tento čas doručení, který nenabízí ani konkurence, dodržet. Vyzkoušela jsem nákup přes mobilní aplikaci Dáme jídlo ve dvou obchodech - Tesco Expres a Žabka - a obě zkušenosti byly naprosto odlišné. Měla jsem v plánu zkusit jiné prodejce, ale ti mnou vybraní nebyli v době objednávky dostupní, nebo ještě neotevřeli provozovnu.

Sortiment v obou obchodech mně osobně nepřijde dostatečný. Možná je to tím, že nakupujeme jiný druh potravin, než který je v nabídce, ale do budoucna si určitě rozšíření zaslouží. V Tesco Expres mi zásadně chybí větší nabídka čerstvého ovoce a zeleniny.

Aplikace samotná je však velmi uživatelsky přívětivá. V sekci Obchody si zvolíte kategorii potravin, které chcete nakoupit, a pak již vybíráte buď z nabízeného zboží, nebo můžete vyhledávat podle názvu.

Předpokládaný čas doručení byl však oproti slibované půlhodině 45 až 55 minut. Objednávka nakonec dorazila i s milým a ochotným kurýrem za 40 minut. Nákup přišel v papírové tašce a naprosto v pořádku, což také není u online nakupování samozřejmostí. I když je možnost nechat si doručit nákup až ke dveřím bytu, u této objednávky jsme ji nevyužili. 

V Žabce se mi podařilo nakoupit to, co v nabídce Tesco Expres chybělo - zejména zelenina a také mé oblíbené proteinové pudingy. :) Zeleninu popravdě nakupuji raději na trzích, chci si sama vybrat ty nejlepší kousky. Často se mi stávalo, že mi domů z jiných online obchodů přišla zelenina i ovoce ve špatné kvalitě. Ale Žabka mě velmi mile překvapila, všechna zelenina byla naprosto čerstvá a bez vad. 

Při výběru zboží ani placení jsem tentokrát neměla žádný problém a navíc aplikace hlásila čas doručení do 20 minut! Nevím, jak to udělali (navíc s dopravou v Praze v tuto hodinu), ale od zaplacení objednávky do předání nákupu kurýrem uběhlo pouhých 15 minut! Za čtvrthodinu čistého času jsem měla zboží doma. Tomuto času bych se ani nepřiblížila, pokud bych se vypravila do obchodu s oběma dětmi.

Vím, že Dáme jídlo nemá ambici konkurovat velkým online prodejcům potravin. Pokud však potřebujete nakoupit rychle základní potraviny, dárek pro své blízké, láhev vína na příjemný večer s partnerem nebo dostanete chuť na nějakou sladkost, službu stejně jako my, oceníte. I tak by bylo fajn rozšířit sortiment potravin - zejména ovoce, zeleninu, pečivo a čerstvé maso nebo ryby. To jsou věci, které nakupujeme pravidelně a jejich nedostatečná nabídka mě od nákup odradí, protože je musím stejně koupit jinde.

 

Tereza T. (ter.tomaskova)

https://www.mimibazar.cz/blog/965/recenze-testovani-dame-jidlo

 

Při lenivém nedělním ránu se nám s přítelem nechtělo nic moc chystat na snídani a lednička zela prázdnotou, proto jsme se rozhodli otestovat služby obchodů přes portál Dáme jídlo.

První objednávka směřovala do obchodu Sklizeno, který máme moc rádi. Objednali jsme si věci na snídani, jako například žitný chléb, mléko, farmářské jogurty a něco sladkého ke kávě. Objednávka přes portál Dáme jídlo nám nečinila žádný problém. Stránky byly přehledné, informace o produktech dostačující, jediné co bych vytkla je to, že sortiment nebyl kompletní. Nevím, jestli je to z důvodu začínajícího rozvozu z tohoto obchodu nebo zda to má nějaký jiný význam, ale musím říct, že nabídka byla velmi omezená a to i v případě naší druhé objednávky - tentokrát z Tesco Expres, kterou jsme učinili z důvodu běžného doplnění zásob potravin a drogerie do domácnosti.

V obou případech bych ale velmi ráda pochválila několik faktorů a to zejména rychlost doručení - Tesco Expres i Sklizeno nám bylo doručeno do cca 40 minut, ale musím podotknout, že jsme objednávali v neděli dopoledne a to bývají časy pro rozvoz kratší. Dále musím ocenit vstřícnost a ochotu kurýrů - z Dáme jídlo objednáváme poměrně pravidelně i restaurace a musím říct, že kurýři jsou vždy velmi milí a ochotní. Obě dvě objednávky byly pečlivě zabalené a chlazené potraviny byly opravdu studené.

V celku jsem tedy byla s oběma objedávkama velmi spokojená a určitě využiji možnost objednat si z obchodů přes portál Dáme jídlo i v budoucnu.

 

Eva P. (EvaPrůchová)

https://www.mimibazar.cz/blog/961/recenze-dame-jidlo-obchody

 

Jako první jsem testovala obchod Dáme Nákup. Velmi mile mě překvapil sortiment, který obchod nabízel. Vybrala tedy jsem ovoce, nápoje a mražené výrobky. Příjemné bylo, že minimální hodnota nákupu byla 100 czk, a poplatek za doručení 39 Kč. Největší pozitivum ale přikládám k rychlosti doručení, které nelze s jinými konkurenčními dodavateli porovnat. Objednávka z Dáme Nákup dorazila už za 20 minut, ikdyž bylo avizováno, že předpokládaná doba doručení bude 35-40 min. Z tohoto důvodu musel jít vyzvednout objednávku přítel, protože jsem nečekala takovou rychlost a myla jsem si vlasy. :-)

Rychlost doručení a nízké náklady na dodání považuji za velké plus.

Kurýr byl prý milý a předání proběhlo v pořádku. Kvalita všech doručených potravin byla uspokojivá. Potěšil nás dárek v podobě bonbonů Haribo a 2 slevových voucherů v hodnotě 100 Kč na další nákup.

Jako druhý obchod jsem vyzkoušela řecké delikatesy Geek Market. Cena za doručení byla 49 Kč. Sortiment nabízel nejen tradiční řecké speciality, ale také čokoládové dobroty, vína, kosmetiku anebo čaje.

Jako milovník sladkého jsem vybrala několik druhů luxusní čokolády a bylinný čaj z echinacey. Nabídka obchodu je vhodná i jako rychlý zachránce při potřebě obstarat pozornost či dárek. 

Doručení bylo opět předpokládáno v rozmezí 35-45 minut. Tentokrát jsem byla ale připravena zboží převzít sama. :-) Kurýr dorazil asi během 30 minut. Byl milý, zopakoval mi mou objednávku a nákup mi předal.

Se službou jsem byla velmi spokojená a ráda ji  budoucnu pět využiji.

 

Katerina C. (Katerina 2012)

https://www.mimibazar.cz/blog/964/recenze-testovani-obchodu-v-dame-jidlo

 

Vzpomněli jsme si pozdě, takže jsem se na objednávání vrhla v pátek večer. Za mě byl velmi omezený výběr, takže jsme si nakonec vybrali na Sklizeno a Tesco Express. 

Bohužel hned u první objednávky jsem s aplikací nepochodila, sice jsem odškrtla, že objednávám na druhý den, objednávku jsem celou dokončila, zvolila dodání na sobotu, uhradila, ale appka nám nahlásila, že obchod je zavřený a dál jsem se nedostala. Druhý den jsem tedy objednávala nanovo.

Nová objednávka na Sklizeno proběhla už bez problémů. Vybrala jsem Ghí a med, obojí nám doma chybělo. Objednávka byla rychlá, produktů na Sklizeno není tolik, takže vybráno bylo rychle. Samotné zprocesování bylo jednoduché a kurýr tu byl do pár minut. Shrnuto, spokojenost.

Druhý vybraný obchod bylo Tesco Express. Výběr základních potravin, které Vám doma chybějí, sortiment sice trochu omezený, ale pro ty, kteří si vzpomenou na poslední chvíli, určitě více než bohatě postačí. Potraviny řazeny velmi přehledně, doobjednala jsem to, co jsem již v pátek nestihla nakoupit. A opět kurýr bleskurychlý, takže opět palec nahoru. U Tesca mi navíc potěšila i cena, zboží se mi nezdálo o mnoho dražší než v klasickém obchodě.

Za vyšší cenu v podstatě doobjednáte cokoli a ruku na srdce, kdo z nás občas nezapomněl něco nakoupit? Kurýr vše doveze až před dům a vy si v trepkách zboží jen převezmete. Je to luxus a kdo by si jej rád čas od času nedopřál?

Recenze byly redakčně zkráceny. Všechny kompletní recenze si můžete přečíst pod informacemi k testování na https://www.mimibazar.cz/testovani/dame-jidlo.

 

 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie