Zobrazit přihlášovací formulář

Přírodní kosmetika: nejlepší péče darovaná přírodou

  • Publikováno:
Přírodní kosmetika: nejlepší péče darovaná přírodou

V poslední době se přírodní kosmetika stala velmi populární. K dispozici je víc a víc produktů, zájem o tento druh kosmetiky neustále roste. Co vyvolalo tak ohromující úspěch a proč neutichá? O tom se dočtete v tomto článku.

Co je přírodní kosmetika?

Už jen samotnému spojení přírodní kosmetika každý rozumí jinak. Obvykle za ni ale považujeme kosmetické přípravky vyrobené bez chemických a umělých látek nebo přísad. K pochopení, jestli je daný přípravek přírodní nebo ne, potřebujete pozorně prostudovat jeho složení. Pokud produkt obsahuje extrakty z bylin, aloe vera či různé éterické oleje, je důležité, aby ingredience pocházely z ekologického zemědělství.

 

Vlastností přírodní kosmetiky:

  • Neobsahuje chemické látky, sulfáty, silikony aj.
  • Ve složení neobjevíte suroviny a látky živočišného původu.
  • Přírodní kosmetika špatně pění.
  • Zřídka má příjemnou vůni, protože v jejím složení nejsou drahé parfémované látky. Přírodní kosmetika obsahuje éterické oleje, které vytvářejí přírodní aroma.
  • Přírodní kosmetika se kvůli svému složení a absenci konzervantů a chemikálií více kazí.
  • Cena za tento druh kosmetiky může být vyšší než za obyčejné kosmetické přípravky. Je to způsobeno tím, že kvalitní přírodní oleje a výtažky jsou oproti rafinovaným ropným produktům podstatně dražší.
  • Přírodní kosmetika se netestuje na zvířatech.

 

Musíme si uvědomit jednu věc: přírodní kosmetika obsahuje ingredience přírodního původu. Může tedy vyvolat alergie, může za to například med, pyl nebo hmyzí jed. Proto před prvním použitím kosmetiky doporučujeme poradit se s lékařem. Pomůže vám správně určit, který kosmetický přípravek bude právě pro vás bezpečný a účinný. K výběru přírodní kosmetiky je nutné přistupovat individuálně s přihlédnutím k specifičnostem vašeho organismu. 

Reklamní sdělení

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie