Geniální trik, jak snadno a rychle vypeckovat třešně
- Autor: Lenka Ch. (berunkalenka)
- Publikováno:
Sezóna šťavnatých sladkých třešní je tady! A i když čerstvě natrhané chutnají skvěle, brzy se přejedí. Řešením je upéct z nich bublaninu, udělat džem nebo třeba sirup. Jenže zbavit je pecky není zas až tak jednoduché. Přesto nemusíte kupovat odpeckovávač, který vám bude po zbytek roku v kuchyni jen překážet. Ukážeme vám, jak třešně a višně snadno vypeckovat jen s tím, co máte doma.
Urodilo se vám letos hodně třešní a vy je nechcete nechat napospas špačkům? Nebo jste třeba jen od příbuzných či kamarádů dostali plnou přepravku? Určitě je nenechte shnít, byla by to vážně škoda, když si uvědomíte, že v obchodě za kilo v akci dáte kolem stovky a kvalita není nijak valná.
Vychytaný trik, jak vypeckovat třešně a višně
Jestli jste už jste někdy doma zkoušeli vypeckovat třešně, dáte nám za pravdu, že to nejde zrovna lehce. Šťáva stříká po kuchyni i na vás a všude je nepořádek. Řešením by bylo pořídit si vypeckovávač, jenže takových kuchyňských vychytávek, které potřebujete jednou, maximálně dvakrát do roka, jsou desítky. A kuchyň bohužel není nafukovací. My pro vás ale máme dobrou zprávu. Nemusíte nic kupovat, všechno potřebné totiž určitě máte doma!
Vystačíte si totiž s prázdnou lahví a čínskými hůlkami. Jestli je doma nemáte, sáhněte po obyčejném brčku, které zpevníte silnější špejlí. Pak už jen stačí třešně umýt, zbavit stopek a můžete se pustit do vypeckovávání.
Třešeň položte na hrdlo lahve, místem, kde byla stopka, nahoru. Přidržte jí a druhou rukou ji shora svižně propíchněte hůlkou naskrz. Pecka propadne do láhve a vám v ruce zůstane vypeckovaná třešeň připravená ke zpracování. Názorný postup najdete ve videu na konci článku.
Více na https://recepty.blesk.cz/clanek/vareni/3490/tresne-zname-dokonaly-trik-jak-je-snadno-vypeckovat-i-zbavit-cervu.html?utm_source=recepty.blesk.cz&utm_medium=copy
A pokud přemýšlíte, jak vypeckované třešně zpracovat, můžete se inspirovat těmi nejlepšími recepty od našich čtenářek. Najdete je ZDE >>
Líbil se vám článek? Podělte se o něj s přáteli
Chcete opravdu odstranit článek?
Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé