Zobrazit přihlášovací formulář

Máte doma školáka? Chraňte jeho imunitu!

  • Publikováno:
Máte doma školáka? Chraňte jeho imunitu!

Tak, milí rodiče, letní prázdniny máme definitivně za sebou a vypadá to, že jsme je i ve zdraví přežili. Těm, kteří zvládli skloubit hlídání ratolestí (vlastních i půjčených) se zábavným programem, který děti zaujal a do kterého se zapojily, zároveň s vlastní prací a fajn dovolenou tak, aby si mohli říct, že to bylo super léto, tleskáme. A naopak s těmi, kteří s vypětím sil očekávali nový školní rok svých dětí, soucítíme. Naprostá většina rodičů, majících děti školního věku se totiž shodne na tom, že pro ně není léto dobou odpočinku, a to ani náhodou. 

První, chaotický, měsíc školy už máte za sebou. To znamená, že máte všechny sešity, pastelky, barvy i sportovní úbor a pomalu si zvykáte na školní rozvrh hodin dětí, víte, jak funguje družina, kdy mají děti jaký kroužek a padlo i rozhodnutí, kdo bude kdy a kde děti vyzvedávat. Dá se říct, že jste se zajeli do naznačených kolejí. Je nám jasné, že za tímto stavem je schováno neskutečné množství práce a trpělivosti, ale možná i šedivých vlasů. A to jsou ty „zábavnější“ věci. Abyste si ušetřili pár dalších problémů souvisejících se školní docházkou, zamyslete se. Chráníte dostatečně imunitu svých dětí?

Nemoci dětských kolektivů přicházejí

V říjnu se sice ještě místy můžeme těšit na babí léto, ale sluníčko už tolik nehřeje. A to ani tehdy, pokud se mu podaří probojovat clonou mraků, častých přeháněk nebo větších dešťů. Podzim se zkrátka a dobře hlásí o slovo. A s ním ve vzduchu koluje i více bacilů způsobujících nachlazení, či chřipku. Navíc toto období mívá každoročně tendenci přetrvat do Vánoc, i do nového roku. V dětském kolektivu se pak ještě ke všemu šíří rychlostí blesku. A je celkem jedno, jestli se jedná o mateřskou, základní nebo střední školu.
Jestliže nechcete jít na ošetřovatelku těsně potom, co jste ukončili čerpání dovolené, zaměřte se na posílení imunity Vašich dětí. Jisté je, že je nemůžete hlídat ve dne v noci, a když jsou ve škole a vy v práci, tak rozhodně ne. Stejně tak je jisté, že děti si většinou nelámou hlavu s tím, jestli mají dobře zapnutou bundu, jestli jim netáhne na záda, jestli nejsou mokří potem, jestli mají umyté ruce, atd. A jelikož víte, že tohle úplně neovlivníte, je dobré se zaměřit na posílení imunity zevnitř. 

I dětskou imunitu je třeba posilovat

Správnou imunitu svým dětem pomůžete vytvořit zejména stravou a správným životním stylem. Dbejte na to, aby jídelníček Vašich potomků byl zdravý, vyvážený a pestrý. Naučte je jíst ovoce a zeleninu, které obsahují velké množství důležitých vitamínů a minerálů. Zkuste jim ke svačině přibalit jablko, nektarinku, hrušku, nebo jiný kousek ovoce. Nahradíte sladkou sušenku, nebo tatranku, které jsou dětmi tak vyhledávané. Při budování imunity je důležitý také dostatečný spánek a odpočinek sklouben s pohybem. Nejlépe na čerstvém vzduchu. Tyto tři základní věci pokud budete u svých dětí hlídat, pomůžete jim vybudovat účinný obranyschopný štít, který v době, kdy nastanou „chřipkové prázdniny“ jistě oceníte.
Máte-li však dítko alergické na některé druhy potravin, s averzí vůči pohybu, nebo prostě jen vybíravé v jídle a říkáte si, jak jinak imunitu podpořit. Jistě nemusíte být mudrcové, abyste si vzpomněli na doplňky stravy. Ty by rozhodně neměly nahrazovat pestrou stravy a samy o sobě nic nespasí, ale mohou být skvělým pomocníkem, nebo jimi můžete docílit nějaké, například přípravné kúry. Zejména s přicházejícím podzimem a pak zimou jsou podobné úvahy na místě. 

Seznamte se s Rakytníkem – strážcem imunity


Pro podporu imunity, zejména sliznic, je čím dál častěji využíván rakytníkový olej. Ten se vyrábí z bobulí Rakytníku, který je bohatou zásobárnou celé řady vitamínů – A, B, C, D, E, K, P), a navíc je také zdrojem nenasycených mastných kyselin omega 3-6-9 a také vzácné nenasycené mastné kyseliny omega 7. Dále obsahuje betakaroteny, kyselinu listovou, organické kyseliny, třísloviny a minerální soli.
Velkou výhodou je, že jej mohou užívat děti už od 3 let!

(PR článek)

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

KamilkaC 1. 1. 2016, 23:00
Rakytnikovy olej je i báječný jako zábal na vlasy, nebo na tělo a zn zejména po opalování (child1) (Y) (Y) (Y)
Ajci 22. 10. 2015, 11:22
(clamp) (clamp)

Kategorie