Zobrazit přihlášovací formulář

Student hvězdou internetu: Nechal si na paži vytetovat QR kód z očkovacího certifikátu

  • Publikováno:
Student hvězdou internetu: Nechal si na paži vytetovat QR kód z očkovacího certifikátu

Šílenství nebo skvělý nápad? Názory lidí na sociálních sítích se rozcházejí. Dvaadvacetiletý italský student Andrea Colonnetta ale rozhodnutí nechat si tatérem zvěčnit na svém těle potvrzení o prodělaném očkování proti covidu nelituje. Jeho rodiče však toto nadšení nesdílejí.

Zdroj: Instagram Andrea Colonnetta

Když student politologie zveřejnil na svém instagramovém profilu a TikToku snímek své potetované paže s komentářem: "Tak ho mám pořád u sebe.", stal se v mžiku na sociálních sítích "celebritou".

"Rozhodně je to originální. Rád se od ostatních odlišuji," okomentoval následně Colonnetta své rozhodnutí pro italské noviny Corriere della Calabria.

Nyní prý aspoň nemusí pořád přemýšlet nad tím, zda má potvrzení o prodělaném očkování u sebe. V Itálii je jím totiž podmíněn vstup do barů, restaurací, kin, bazénů, na koncerty a další společenské akce.

Instagram

Populárním se stalo také video zveřejněné samotným autorem tetování na Facebooku. Tatér Gabriele Pellerone zachytil jak průběh samotného tetování, tak zkoušku, že je kód čtečkou na mobilu čitelný a na displeji se bez problémů objeví aplikace s certifikátem. Následně to i vyzkoušeli při návštěvě v místní restauraci McDonald's.

Podstatně méně nadšení z tetování ale byli Colonnettovi rodiče. „Maminka mně kladla na srdce, abych příště nebyl tak zbrklý a o věcech víc přemýšlel,“ prozradil ještě mladík.

„Člověk si nechá udělat tetování z různých důvodů. Mezi ně patří například vzpomínka na nějaké období. A tak je to i v tomhle případě,“ dodal Colonnetta.

Zdroj: Instagram Andrea Colonnetta

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie