Zobrazit přihlášovací formulář

Kompletní přehled: Prázdniny ve školním roce 2021/2022. Děti se mohou těšit na 31 dní volna.

  • Publikováno:
Kompletní přehled: Prázdniny ve školním roce 2021/2022. Děti se mohou těšit na 31 dní volna.

I když teprve nedávno skončily prázdniny a pro děti začal nový školní rok, většina z nich se ptá, kdy už budou nějaké další. A zajímá to nejen je. I rodiče si podle jejich volna často potřebují naplánovat dovolenou. Připravili jsme proto pro vás přehledný harmonogram, ve kterém najdete, kdy budou v tomto školním roce podzimní, vánoční, pololetní, jarní, velikonoční a letní školní prázdniny.

Otevřete své diáře, vezměte si do ruky tužku a zapište si, kdy bude mít váš potomek či potomci volno. To se řídí oficiálním organizačním harmonogramem zveřejněným každý rok Ministerstvem školství, mládeže a tělovýchovy. Níže uvedené termíny platí pro všechny základní, střední a základní umělecké školy, stejně jako pro konzervatoře. Uvedené termíny jsou pro všechny školy stejné, zvýšenou pozornost věnujte jen jarnímu volnu, které začíná a končí různě, podle vybraných regionů. Kromě státem vyhlášených prázdnin mají školáci volno samozřejmě i o státních svátcích, pokud tyto připadají na pracovní den. V letošním školním roce 2021/2022 čeká na školáky celkem 31 volných dní a samozřejmě i dva měsíce letních prázdnin, takže se mají na co těšit.

 

 

První volno si školáci užijí hned v září a to v úterý 28.9., kdy je státní svátek a to Den české státnosti. Jde sice jen o jeden den, ale i ten potěší.

 

Další volné dny je čekají už na konci následujícího měsíce. Jde o podzimní prázdniny, které letos ministerstvo vyhlásilo vyhlásilo na středu 27.10. a pátek 29.10.. Čtvrtek 28. října je státním svátkem (Den vzniku samostatného československého státu). Když k tomu přidáte víkend, mohou se děti těšit na pět dní odpočinku.

 

I v listopadu se žáci mohou těšit alespoň na jeden den volna navíc. 17. listopad, který je Dnem boje za svobodu a demokracii, letos vychází na středu. A protože jde o státní svátek, zůstanou dveře škol zavřené a lavice prázdné.

 

Než se nadějeme, jsou tady Vánoce a s nimi i tolik očekávané vánoční prázdniny. Ty začínají ve čtvrtek 23. prosince 2021 a do lavic se žáci vrátí až 3. ledna 2022. Těšit se tak mohou na celých jedenáct dní bez školy.

 

 
Pololetní vysvědčení děti obdrží v pondělí 31. ledna a na pátek 4. 2. v tom samém týdnu připadají jednodenní pololetní prázdniny.
 
Na ty v některých okresech navazují týdenní prázdniny jarní. Někteří si na ně ale budou muset počkat až do března.
 
Jarní prázdniny podle jednotlivých okresů
 

7. 2. - 13. 2. 2022      

Kroměříž, Uherské Hradiště, Vsetín, Zlín, Praha-východ, Praha-západ, Mělník, Rakovník, Plzeň-město, Plzeň-sever, Plzeň-jih, Hradec Králové, Teplice, Nový Jičín  

14. 2. - 20. 2. 2022   

Česká Lípa, Jablonec nad Nisou, Liberec, Semily, Havlíčkův Brod, Jihlava, Pelhřimov, Třebíč, Žďár nad Sázavou, Kladno, Kolín, Kutná Hora, Písek, Náchod, Bruntál              

21. 2. - 27. 2. 2022    

Mladá Boleslav, Příbram, Tábor, Prachatice, Strakonice, Ústí nad Labem, Chomutov, Most, Jičín, Rychnov nad Kněžnou, Olomouc, Šumperk, Opava, Jeseník                  

28. 2. – 6. 3. 2022     

Benešov, Beroun, Rokycany, České Budějovice, Český Krumlov, Klatovy, Trutnov, Pardubice, Chrudim, Svitavy, Ústí nad Orlicí, Ostrava-město, Prostějov              

7. 3. - 13. 3. 2022      

Praha 1 až 5, Blansko, Brno-město, Brno-venkov, Břeclav, Hodonín, Vyškov, Znojmo, Domažlice, Tachov, Louny, Karviná                                                    

14. 3. - 20. 3. 2022     

Praha 6 až 10, Cheb, Karlovy Vary, Sokolov, Nymburk, Jindřichův Hradec, Litoměřice, Děčín, Přerov, Frýdek-Místek                                  

Poznámka k tabulce:

Praha 1 až 5 jsou městské části: Praha 1,  Praha 2,  Praha 3,  Praha 4,  Praha 5,  Praha 11,  Praha 12, Praha 13, Praha 16, Praha-Kunratice, Praha-Libuš, Praha-Lipence, Praha-Lochkov, Praha-Řeporyje, Praha-Slivenec, Praha-Šeberov, Praha-Újezd, Praha-Velká Chuchle, Praha-Zbraslav, Praha-Zličín.

Praha 6 až 10 jsou městské části: Praha 6,  Praha 7,  Praha 8,  Praha 9, Praha 10, Praha 14, Praha 15, Praha 17, Praha 18, Praha  19, Praha  20, Praha  21, Praha  22, Praha-Kolovraty, Praha-Běchovice, Praha-Benice, Praha-Březiněves, Praha-Čakovice, Praha-Ďáblice, Praha-Dolní  Chabry, Praha-Dolní  Měcholupy, Praha-Dolní Počernice, Praha-Dubeč, Praha-Klánovice, Praha-Koloděje, Praha-Královice, Praha-Křeslice, Praha-Lysolaje, Praha-Nebušice, Praha-Nedvězí, Praha-Petrovice, Praha-Přední Kopanina, Praha-Satalice, Praha-Suchdol, Praha-Štěrboholy, Praha-Troja, Praha-Vinoř.

Posledními volnými dny ve školním roce 2021/2021 jsou pak velikonoční prázdniny, které letos připadnou na čtvrtek 14. dubna. Na ně ale navazují Velikonoce, takže se děti do lavic vrátí až v úterý 19. 4., čeká je tak krásných 5 dnů volna.

 
Vysvědčení za druhé pololetí školáci obdrží ve čtvrtek 30. června a od pátku 1. července je až do středy 31. srpna 2022 čekají hlavní letní prázdniny.
 

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie