Zobrazit přihlášovací formulář

Tomu neuvěříte! Jen 4 písmena jim stačila, aby dali jména svým 11 dětem

  • Publikováno:
Tomu neuvěříte! Jen 4 písmena jim stačila, aby dali jména svým 11 dětem

Vybrat jméno pro potomka nebývá snadné. A co teprve když jich máte jedenáct. Tenhle manželský pár to ale vyřešil, a vystačili si s pouhými čtyřmi písmeny abecedy. Nevěříte? Podívejte se, jaká jména svým dětem dali.

Tato rodina z Belgie má vskutku zvláštní tradici pokud jde o výběr jmen pro své děti. A že jich není málo. Čtyři chlapci a sedm dívek, z nichž té nejmladší je pouhých šest měsíců. A další, již dvanáctý potomek, je na cestě.

Pátý chlapec do rodiny se má narodit už v dubnu, a stejně jako jména ostatních sourozenců, i to jeho bude mít pouhá čtyři písmena. Na tom by ještě nebylo nic tak divného, kdyby Gwenny Blanckaert (31) a Marino Vaneeno (39) nepoužívaly jen písmena A, E, L a X.

Všechno to začalo před třinácti lety, když se páru narodilo první dítě. Prvorozený syn dostal jméno Alex po Marinově otci. Jak Gwenny v minulosti prozradila v rozhovoru pro zpravodajský portál HLN, oběma se jeho jméno "zdálo krásné".

O rok později se jim pak narodil další syn, kterému dali tak nějak bez přemýšlení jméno Axel. Při výběru jména pro dalšího potomka si už prý začali lámat hlavu. "Uvědomili jsme si, že jsou to stejná písmena, a tak jsme se rozhodli takto pokračovat,“ uvedla ještě Gwenny.

Zdroj: facebook.com/gwenny.blanckaert

Alexe a Axela tak následovali Xela (11), Lexa (10), Xael (9), Xeal (8), Exla (5), Leax (4), Xale (2), Elax (1) a šestiměsíční Alxe. 

Čtyři písmena údajně umožňují 24 dalších různých jmen, ale Gwenny a Marino prohlásili, že nemají v úmyslu mít víc než 12 dětí. „Hned od začátku jsme nastavili laťku na dvanáct. A toho se budeme držet. V den, kdy budeme sedět u stolu s dvanácti dětmi, je naše rodina kompletní,“ řekla Gwenny.


Zdroj: facebook.com/gwenny.blanckaert

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie