Zobrazit přihlášovací formulář

5 tipů na dárky pro nastávající maminky a novopečené rodiče

  • Publikováno:
5 tipů na dárky pro nastávající maminky a novopečené rodiče

Máte ve svém okolí nebo rodině nastávající maminku a přemýšlíte, jakým praktickým dárkem ji (nejen) na Vánoce potěšit? Nezáleží na tom, zda jde o příbuznou, kamarádku nebo třeba kolegyni v práci. Zapomeňte na dupačky a usínáčky pro miminko, těch bude mít tolik, že nebude vědět, co s nimi. Zvolte raději něco, co jí udělá skutečnou radost a ocení to. Nechte se inspirovat našimi tipy!

Stylové vzpomínkové knížky Bloque., ceny od 289 Kč, www.bloque.cz


Zápisník na dětské hlášky a další stylové vzpomínkové knížky

V Bloque. najdete dárky pro každou příležitost. Třeba stylové vzpomínkové knížky pro nastávající i novopečené rodiče. Jsou navržené tak, abyste se ke svým jedinečným příběhům rádi vraceli a ještě raději je společně zachycovali. Některé cenné okamžiky se totiž neopakují!

  • Populárním bestsellerem je kniha Dětské hlášky. Rodiče si do ní mohou zapisovat všechny ty skvělé věci, které malé děti říkají a vytvořit si tak unikátní sbírku, která vykouzlí úsměv na tváři a zahřeje je u srdce, kdykoli si ji v budoucnu otevřou.
  • Kniha Rok 1 je zase ideálním dárkem pro očekávaná nebo již narozená miminka a jejich pyšné rodiče. Zachytí v ní všechny důležité milníky od těhotenství, porodu až po první svíčku na dortu. S touto knihou si pak kdykoliv budou moci připomenout chvíle, které mají mít v srdcích to nejčestnější místo.
  • Nejbarevnější knížka rodiny Bloque. s názvem Tvoje první je navržená pro ty, kteří možná nemají psaní dlouhých textů jako své hobby, a přesto nechtějí přijít o žádný důležitý milník v životě děťátka. Třeba první jízdu na odrážedle. Nebo pro ty, kdo právě hledají roztomilý a originální dárek pro miminko a jeho rodiče. Takový, který zaručeně potěší a při prohlížení po čase s jistotou dojme. Knížka v neutrální mintové barvě pro kluky i holky obsahuje stránky s důležitými milníky, několik stránek pro vlepení fotek a prvních obrázků dětí. A také prostor pro zkomoleniny a vtipné hlášky.

Za zmínku rozhodně stojí skutečnost, že všechny produkty jsou vyrobené v České republice, s důrazem na kvalitu a preciznost místních tiskáren. Spoustu další, nejen vánoční, inspirace najdete na www.bloque.cz.

FitKáva bez kofeinu, pražírna Zlaté Zrnko, 200 gramů, www.zlatezrnko.cz, 199 Kč


I káva bez kofeinu může být zážitkem pro smysly

Těhotné milovnice kávy stoprocentně potěší bezkofeinová ručně sbíraná káva ze řemeslné pražírny Zlaté Zrnko. FitKáva je 100% brazilská arabica, zbavená kofeinu šetrnou metodou Swiss Water Process. Má vyvážené chutě typické pro brazilské kávy a její chuť a aroma je k nerozeznání od kofeinových káv. Obsahuje zdraví prospěšné antioxidanty, jako je například kyselina chlorogenová, niacin (vitamin B3) a kyselina kávová, které působí účinně proti volným radikálům. A co je důležité, mohou si ji bez obav dopřát i těhotné ženy nebo kojící maminky, či lidé s vysokým s tlakem. FitKáva je napražená podle doporučení italského pražiče přímo u výrobce bezkofeinové kávy a výsledek je k nerozeznání od kofeinové. Zároveň je tato káva zdravá, na rozdíl od jiných bezkofeinových káv, které se zbavují kofeinu chemicky.

Kniha Mámou, Šárka Ferrerová, 112 str., nakladatelství Pointa, www.pointa.cz, 249 Kč


Řekněte to knihou

V online nakladatelství Pointa na přelomu září a října vyšla knižní novinka, která zaujme hlavně ty budoucí a novopečené maminky. Kniha Mámou autorky Šárky Ferreové je o mámě, od mámy, pro mámy (hlavně asi pro ty, co se na to zrovna chystají). Odlehčené povídání o jednom prvním těhotenství, porodu a prvním roce mateřství. Mámou je autobiografická prvotina mámy novicky. Šárka vypráví o tom, jak se za lehké vůně Španělska, s knížkou v ruce a tvrdou hlavou snažila dojít mateřského osvícení. K manuálu pro nastávající rodiče to má daleko. K příběhu o tom všem, který by mohl poradit, inspirovat a pobavit, to má blíž. Je to zkrátka takové pokecání si s kamarádkou u kafe v knižní podobě. Cukr? Mléko?

Přírodní organická kosmetika Nom Nom, ceny od 310 Kč, ww.myskino.cz


Přírodní organická kosmetika pro maminky i miminka

Oceňovaná britská organická kosmetická řada Nom Nom obsahuje tři produkty určené pro maminky a tři pro miminka. Řada ekologické a přírodní těhotenské péče o pokožku zahrnuje super výživné máslo, lahodně vonící relaxační olej a balzám pro masáž hráze, které nastávající maminky podpoří během celého těhotenství v prevenci proti striím, relaxaci a v přípravě na porod. Dětská řada bez parfemace zahrnuje víceúčelové dětské máslo, chrání jemnou dětskou pokožku, zklidňuje podráždění a hydratuje suchou pokožku. Dětský olej je vhodný pro masáž děťátka a pomáhá při odstranění seborey na hlavičce. Dětská koupel pro jemné mytí miminka je vhodná pro citlivou pokožku náchylnou k ekzémům.


Barevné těhotenské legíny české značky Pura Vida, cena od 1800 Kč, www.puravidashop.cz

Originální pohodlné těhotenské legíny české značky

Každá nastávající maminka je nádherná, a když se oblékne do barevných legín, je ještě o něco krásnější! Česká značka Pura Vida nabízí nejen těhotenské legíny rozličných vzorů, a navíc také v zateplené variantě. Těhotenské legíny jsou bezpečné a slouží jako příjemná podpora, která bříško podrží, ale zároveň na něj netlačí. V barevných těhotenských legínách Pura Vida mohou těhulky třeba cvičit jógu, chodit na procházky, na schůzky, ale i odpočívat. Navrhla je a nakreslila brněnská umělkyně Petruccya a ušily české švadlenky. Jako správné sportovní legíny jsou z kvalitního rychleschnoucího materiálu, mají zvýšený pas přes celé bříško a prodlouženou délku. Některé kousky jsou navíc vyráběny v limitovaných kolekcích, a tak je nebude mít každá druhá těhulka.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

mamajesuper 7. 12. 2021, 16:14
Kámošky mi nadělila malování podle čísel a musím říct, že to byl super dárek. Není to sice úplně maminkovský dárek, ale zamilovala jsem si to. Pomohlo mi to odvést myšlenky od očekávaného porodu a teďka je to můj malý útěk k odpočinku. Super výběr mají třeba tady: https://www.kreativnisvet.cz/kategorie/malovani/malovani-podle-cisel/

Kategorie