Zobrazit přihlášovací formulář

Detox pokožky? Jedině s těmito pěti ingrediencemi

  • Publikováno:
Detox pokožky? Jedině s těmito pěti ingrediencemi

Do svého těla přijímáme každý den velké množství škodlivých látek, které se, pokud se správně nečistíme, usazují v orgánech a způsobují mnohé zdravotní potíže. Naše tělo nás ovšem zrazuje také samo o sobě, protože produkuje také látky, které nám škodí, a to obzvlášť ve stresu. Nedostatečná detoxikace organizmu se projevuje různými potížemi, chronickými nemocemi, ale také na stavu a kvalitě kůže. Jak pomoci hloubkové detoxikaci zvenku? Známe pět nepostradatelných pomocníků!

Mořská sůl

O tom, že mořská sůl je mnohem univerzálnější, než bychom vůbec tipovali, jsme vám už psali. Jednou z kouzelných vlastností mořské soli je její skvělý efekt na pokožku celého těla. Krom drsné struktury krystalků, která zajistí dokonalý peeling, jsou ale velmi přínosné zejména hydratační účinky soli. I na chronicky suchou pokožku pomáhají solné koupele, které velmi účinně obnovují přirozenou ochrannou bariéru kůže, díky které bude odolnější proti nežádoucím vnějším vlivům.

Antioxidanty

Antioxidanty pokožku sice nechrání, ale ozdravují. Hrají velkou roli pro detoxikaci těla jak zevnitř, tak vně, proto je dobré je přijímat v běžné denní stravě, ale také aplikovat na pokožku. Nejčastějšími výtažky využívanými v kosmetice jsou granátová jablka, mangostan (mangosteen) a bobulové plody (borůvky, brusinky). Z účinných látek hledejte vitamin E a C, idebenon a niacin.

Živočišné uhlí

Živočišné uhlí působí na pleť jako vysavač. Je schopné vytáhnout z pórů snad všechny nečistoty, které se v nich usazují. Proto je hlavní složkou především pleťových masek a čisticích přípravků. Ať už živočišné uhlí použijete na pleť v jakékoliv formě, potřebuje alespoň minutu působit, proto hned neoplachujte ani čisticí gely nebo peelingy!

Jíl

Jíl funguje na pleť podobně jako živočišné uhlí, má však jednu výhodu – přípravky z jílu jsou většinou obohaceny o pečující rostlinné oleje, takže jsou vhodné i pro suchou a citlivou pleť – nevysušují ji, naopak hydratují a vyživují. Živočišné uhlí naopak může vytáhnout z pleti až příliš mastnoty, takže zůstává nepříjemně suchá.

Mořské řasy

Mořské řasy jsou skvělou kombinací antioxidačních a čisticích vlastností, proto jsou také častou příměsí pleťových masek. Jejich speciální složení s antioxidačními účinky pleť čistí, ale také stimuluje krevní oběh. Vetší proudění krve má za následek dokonalejší zásobení živinami a tedy i na první pohled rozpoznatelnou vyšší kvalitu pleti.

Dopřáváte své pleti i svému tělu systematickou detoxikaci? Nebo jste ji alespoň někdy vyzkoušeli? Jaké na vás měla účinky, pozorovali jste změnu? A máte nějaké vlastní tipy na očistu organizmu?  

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie