Zobrazit přihlášovací formulář

Krůtí sekaná se sušenými rajčaty: Recept na dobrotu hotovou za pouhých 30 minut

  • Publikováno:
Krůtí sekaná se sušenými rajčaty: Recept na dobrotu hotovou za pouhých 30 minut

Úžasně šťavnatá, báječně voňavá, a navíc jednoduchá na přípravu a rychlá. Tahle sekaná z krůtího masa, inspirovaná sluncem zalitou Itálií, si vás získá hned po prvním soustu. Vynikající je čerstvě upečená, ale i studená, takže si ji můžete vychutnat jak horkou k obědu či večeři, tak třeba mezi plátky chleba někde na výletě nebo na pikniku.

Zdá se vám klasická sekaná nudná? Vyzkoušejte tenhle inspirativní recept podle foodblogerky Koko. Spojení dokřupava opečené sušené šunky, šťavnatého krůtího masa, sušených rajčat, oliv, česneku a čerstvých bylinek, vás vystřelí doslova na gurmánský Olymp. Nebojte se ale improvizovat, jestli nemáte rádi olivy, klidně je vynechte. A pokud nemáte maso krůtí, použijte kuřecí. 

 

Rychlá krůtí sekaná se sušenými rajčaty a bylinkami

Ingredience na 1 štangli (4–5 porcí)

  • asi 500 g krůtího mletého masa (max. 25 % tuku)

  • lžička soli

  • čerstvě mletý pepř

  • 1 stroužek česneku

  • 10 černých (zelených) oliv bez pecky nakládaných v oleji

  • 8 kusů sušených cherry rajčat v oleji

  • 2 hrsti nasekaných čerstvých bylinek (např. petrželka a medvědí česnek)

  • 3 krajíce bílého toastového chleba

  • 7–8 plátků sušené šunky

  • lžíce oleje z rajčat nebo oliv

Postup

1. Půl kila mletého krůtího masa osolte, opepřete, přidejte lisovaný česnek a dolaďte ho do italské chuti – přidejte sušená rajčátka, černé nebo zelené olivy, případně artyčoky, kapary, zelený pepř... Z bylinek k masu nasekejte petrželku, hodí se medvědí česnek.

2. Konzistenci sekané nastavte toastovým chlebem natrhaným na malé kousky. Pořádně vše promíchejte rukama.

3. Připravte "košilku" ze sušené šunky. Zmuchlejte pečící papír, pak ho znovu natáhněte, rozetřete po něm lžíci ochuceného oleje a vyskládejte na něj sušenou šunku. Plátky by měly být aspoň 20 cm dlouhé a měly by se lehce překrývat. Postačí 7 až 8 kousků.

4. Ze sekané vytvarujte "knedlík" a položte ho na rozprostřenou šunku. Zkontrolujte, aby byla sekaná všude stejně široká. Uchopte pečící papír a zarolujte. Opět dotvarujte dokulata.

5. I s papírem přeložte na plech, troubu předehřejte na 200 °C. Pečte uprostřed trouby 25–30 minut.

6. Upečenou sekanou nechte několik minut odpočívat a pak nakrájejte na plátky.

7. Podávejte teplou s bramborovou kaší nebo uvařenými bramborami, skvěle ale chutná i vychladlá, kdy je mozaika v průřezu ještě hezčí. Plátky se dají navíc znovu ohřát nebo opéct.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie