Zobrazit přihlášovací formulář

Žena chce dát synovi jméno po svém mrtvém psovi. Rozhodnutí vyvolalo vlnu emocí!

  • Publikováno:
Žena chce dát synovi jméno po svém mrtvém psovi. Rozhodnutí vyvolalo vlnu emocí!

Bizardní šílenost nebo skvělý nápad? Názory lidí se diametrálně rozcházejí. A úplně jistá si není ani nastávající maminka. Bojí se, aby jí syn v budoucnu nenáviděl za to, že se jmenuje jako pes. Právě proto požádala ostatní rodiče o radu. Co si o jejím nápadu myslíte vy?

Výběr vhodného jména pro miminko bývá často tím nejtěžším rozhodnutím, které nastávající rodiče musí udělat. Vždyť je to na celý život. A toho si je vědoma i žena, která chce svému novorozenci dát stejné jméno, jaké měl i milovaný rodinný mazlíček. Toho ale museli před dvěma lety kvůli rakovině nechat uspat. V jejich srdcích ale žije dodnes.

"Charlie je to jediné chlapecké jméno, na němž se celá rodina shodneme. I to byl důvod, proč jsme tak před dvanácti lety pojmenovali našeho bígla," napsala na jednom zahraničním diskuzním fóru s názvem babycenter.

Právě tam položila kontroverzní otázku, která vyvolala vlnu emocí. "Je v pořádku pojmenovat dítě po mazlíčkovi, který zemřel?", zněla. "Rozvinula se u něj rakovina a asi před 2 lety jsme ho nakonec museli nechat uspat. Je špatné dát našemu dítěti, pokud je to chlapec, jméno Charlie? Nebude nás náš syn nenávidět za to, že jsme mu dali jméno po psovi?", zeptala se nastávající maminka na názor ostatních rodičů.

A jak už to bývá, názory se různí. Někteří takový nápad rovnou odsoudili. "Hmmm... samozřejmě na tom technicky není nic špatného. Ale osobně bych to nikdy neudělal. Přišlo by mi to opravdu divné," napsal jeden z diskutujících tatínků.

Příliš nadšený nebyl ani další rodič. "Mám-li být upřímný/á, zdá se mi to trochu divné. Co by tvůj starší syn říkal na to, kdyby měl bratra se stejným jménem jako byl váš zesnulý pes? Psycholog ve mně se trápí," napsal.

Příliš nadšená nebyla ani další maminka. "Řešili jsme stejný problém. Měli jsme 10letého labradora jménem Dusty, který zemřel minulé léto. Oběma se nám líbí jméno Dustin, ale opravdu se nemůžeme přimět k tomu, aby náš prvorozený sdílel jméno našeho prvního psa. Nikdy bych nechtěla, aby věděl nebo si myslel, že dostal jméno po psovi, jenže vzhledem k tomu, že jsem toho psa měli 10 let, neexistuje způsob, jak tuhle skutečnost dlouho udržet v tajnosti,“ odpověděla.

Ostatní rodiče ale dotazující se maminku rychle uklidnili. "Je to naprosto tvoje volba, lol. Nemyslím si, že tě tvoje dítě bude nenávidět. Lepší než ho pojmenovat po své oblíbené hvězdě z telenovely nebo tak něco, lol," napsal například jeden člověk.

"Jen mu neříkejte, že se jmenuje po psovi, pokud z toho máte takový strach!" řekl další.

Starostlivá dotazující se matka ale přiznala, že všichni v jejich okolí dobře vědí, kdo byl Charlie. "Jsem si jistá, že někdy v budoucnu by někdo zmínil, že náš pes se jmenoval Charlie. Když nic jiného, ​​máme spoustu jeho fotek a některé s naším starším synem Joeym. Dokonce i Joey ví, kdo Charlie byl," svěřila se.

V diskuzi ale byli i tací, kteří přiznali, že oni sami dostali jméno po podivných věcech a nikdy je to netrápilo. "Jméno jsem dostala po kočce, kterou měla moje máma jako teenager, a nemám s tím žádný problém. Říkám, jdi do toho :)", zní názor jedné z maminek. "LOL Dostala jsem jméno po mámině oblíbené postavě z telenovely...," přiznala další.

Články mohou komentovat pouze přihlášení uživatelé

Komentáře k článku

Kategorie